Res till Europa med egen bil

Ta din egen bil till Europa. Då reser du smidigt, smittsäkert och prisvärt!

Är du orolig för att flyga eller ta tåget under pandemin? Tycker du att flyg och hyrbil har blivit dyrt? Tåget på tok för krångligt= Då rekommenderar vi att du istället tar din egen bil till Sydeuropa. Bra för såväl plånbok som miljö!

Ta bilen till din Long Stay för en smidig och klimatsmart resa
Ta bilen och gör resan till upplevelse som förlänger din Mid eller Long Stay…

En Mid eller Long Stay innebär att du stannar länge på resmålet, från 2 veckor och, ja egentligen så länge du själv önskar. Eftersom du stannar så länge, är kanske inte en lägre resa till och från resmålet något problem, utan snarare en möjlighet? Du reser dessutom väldigt prisvärt och smittsäkert.

Klimatsmart och smittsäkert resande med egen bil

Ja, vad finns det då för fördelar med att ta sin egen bil på resan? Att åka i egen bil söderut är för det första ett mycket klimatsmart sätt att resa, men glöm inte att en bilresa till din Mid och Long Stay-vistelse också är det mest smittsäkra sättet att resa.

Genom att ta din egen bil hemifrån slipper du trängas på flygplatser och tågstationer och väl på plats på resmålet checkar du in i en nystädad lägenhet där du sköter dig själv. Därigenom lever du precis som hemma under din Mid eller Long Stay – om än i ett behagligare klimat.

  • Undvik trängsel på flyget eller i en transferbuss.
  • Ta med dig den packning du önskar – kanske de där speciella solstolarna, eller varför inte dina egna köksknivar och en riktigt bra stekpanna?
  • Ta med dig hunden
  • Gör resan till en upplevelse istället för att stressa
  • Spara pengar!
  • Skönt att resa klimatsmart!

Ta med dig hunden på din resa

Har du hund, är egen bil det allra bästa sättet att resa till våra Mid- och Long Stay-resmål. Tyvärr får hundar inte vara med på alla resmål, men vi har resmål där hundarna är välkomna både i våra boenden och på golfbanan, samt flera resmål där hundar är välkomna i våra boenden. Läs mer här på sajten eller ring oss för mer information.

Res på Mid Stay och Long Stay med hund…

Gör resan till en upplevelse

Oftast räcker det med en övernattning på väg ner och hem, men du kan även göra resan till en härlig upplevelse med ett par trevliga övernattningar. Varför inte besöka vingårdar, bra restauranger eller andra intressanta resmål på vägen hem? Genom ditt val av färdsätt passerar du många intressanta regioner och kulturer på resan mellan Sydeuropa och Sverige.

Låga bränslepriser i Europa

Tar du egen bil söderut kan du glädja dig åt många fördelar, men även över att bränslepriserna är betydligt lägre i Europa jämfört med här hemma. Därmed kan det faktiskt löna sig att ta färja istället för att köra genom Sverige – tex från Stockholm till Rostock. Då slipper du även en övernattning på väg söderut. Läs mer och jämför aktuella bränslepriser (bensin, diesel och el) här…

Färjeförbindelser från Sverige till kontinenten

Som vi skrev ovan är det både bekvämt och oftast ekonomiskt fördelaktigt att ta färja istället för att köra genom Sverige, då vi har så höga bränslepriser. 

Läs mer om färjeförbindelser från Sverige till kontinenten… 

Dubbdäck eller snökedjor?

Tänk på att dubbdäck är förbjudna i Polen och Tyskland och att man måste ha dubbfria vinterdäck vid vinterväglag. I Alperna har vissa vägar krav på snökedjor.

Läs mer om tips inför körning i Europa under vinterhalvåret här… 

Ring oss gärna på 08-458 00 00 för mer information om Mid och Long Stay och våra resmål.

Trevlig resa!

Mer om Long Stay…

Mer om våra Long Stay golfresmål…

© Sunbirdie

Comments are closed.