Long Stay Golfresor till Italien, Sardinien – Is Molas

En golfpärla i södra Medelhavet – Is Molas Golf Resort på Sardinien

Upptäck södra Sardiniens underbart milda medelhavsklimat under en Long Stay golfresa med Sunbirdie. Bo i 4-stjärniga lägenheter på charmiga Lantana Resort i anrika byn Pula med fritt spel på den natursköna 27-hålsbanan Is Molas. Benvenuti a Sardegna!

4 veckors Long Stay på 4-stjärniga Lantana Resort i kuststaden Pula och fri golf på Is Molas 27-hålsbana kostar 11.995:-.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Sardinien – denna italienska paradisö med milslånga sandstränder, dramatiskt landskap och azurblått hav. En pärla i Medelhavet med all den italienska charmen, kulturen och maten man förväntar sig men som i sina havsvikar för tankarna till Västindien. Här är det sannerligen lätt att trivas. Här har vi hittat ett litet paradis där du bor i underbara lägenheter i den lilla staden Pula (7.000 invånare) med restauranger och stränder runt hörnet. Det är inte konstigt att Sardinien tillhör italienarnas absoluta favoritresmål under sommarmånaderna. Sardinien i allmänhet, och södra Sardinien i synnerhet, har med sin närhet till Nordafrika ett klimat som tillhör de bästa i Europa.

Nu finns alltså chansen att byta den långa och kalla vintern hemma i Sverige mot en härlig Long Stay på underbara Sardinien! Klimatet och den mysiga staden Pula med boende på underbara Lantana Resort och en välskött, spektakulär och vacker golfbana i form av Is Molas gör södra Sardinien till det idealiska golfresmålet för en härlig Long Stay.

Long Stay golfresor till Sardinien med Sunbirdie

Vid foten av bergskedjan och naturreservatet Is Cannoneris, ligger Is Molas Golf Resort och den charmiga staden Pula. Golfanläggningen Is Molas består av 27 hål som håller absolut högsta kvalitet. Old Course (18-hålsbanan) har vid ett flertal tillfällen stått som värd för Europatouren och är ett riktigt mästerverk. Under många år har Is Molas funnits med på den svenska golfresekartan och härifrån har mängder av svenskar åkt hem till Sverige med Is Molas som sitt nya favoritresmål. Nu går det alltså att resa hit på Long Stay!

Pula är en mysig liten stad som ligger några kilometer från golfbanan. Här ligger Lantana Resort som är ett 4-stjärnigt lägenhetsboende med riktigt hög standard. Den goda italienska maten är aldrig långt borta. Från Lantana Resort är det 500 m till närmaste och kanske bästa restaurangen i Pula, anrika Da Giancarlo, där du kan få en härlig oxfilé för lite över hundralappen eller en Pasta Vongole för hälften…

Inom 15 minuters promenad från Lantana finns allt! 10-15 restauranger, barer, apotek, butiker och en mycket välsorterad mataffär. Det är dock inte långt in till den större staden Cagliari som med sina knappa 200.000 invånare erbjuder ett smörgåsbord av italienska upplevelser. Allt från ett mycket stort restaurangutbud till toppfotboll i Serie A hittar ni här.

Golfen på Is Molas

Sex kilometer från boendet i Pula ligger Is Molas Golf Resort med 27 hål av mästerskapsklass. Is Molas är en av de vackraste banor vi upplevt med en vidunderlig utsikt över havet. Runt banan tornar de mäktiga bergen upp sig och ramar in hela anläggningen. Banan kantas bland annat av oliv- och fikonträd, korkekar, hängpilar och mimosa. Från klubbhuset och stora delar av banan har man utsikt över Medelhavet, endast tre kilometer bort. Miljön i området är unik och mycket vacker med mäktiga höga berg, bördiga slätter, branta klippor och milslånga vita sandstränder med kristallklart vatten.

blankblankblankblankblank

Under höst och vår är det dessbättre lugnare och skönare här på Sardinien men naturen, klimatet, stränderna, kulturen och den goda maten finns ju kvar! Is Molas har väldigt få medlemmar och de spelar eventuellt på helger eller under sommaren! Detta innebär att du kan spela hur mycket golf du vill här! Du blir medlem på Is Molas och bokar starttider precis som en medlem, vilket betyder hur långt i förväg du önskar. Lite som det var i Sverige på 70-talet…

Här kan du spela 9 hål, ta paus för lunch och sedan fortsätta din runda. Däremellan har kanske inte ens en boll passerat…

Europatour-tävlingen Italian Open har spelats här ett antal gånger, och som du då förstår är Is Molas en riktig pärla. En parkbana utöver det vanliga. Mästerskapsbanan har stora kvaliteter, både för den duktige och för medelgolfaren. 18-hålsbanan är relativt flack och inte det minsta jobbig att gå. Yellow Course, 9-håls-slingan, är mer spektakulär och en aning kuperad men fortfarande inte besvärande att gå runt.

Boendet på Lantana Resort

Lantana Resort ligger i Pula (10-15 minuters promenad till centrum) och håller hög 4-stjärnig standard där lägenheterna är mycket varmt inredda med mjuka terrakottafärger och med stor elegans. Standardlägenheten har ett sovrum (2 sovrum mot tillägg) och ett kombinerat vardagsrum och kök/matplats.

blankblankblankblankblankblankblank

Köket har det mesta man kan tänka sig med 4 plattor, mikro med grillfunktion (ugn finns ej) diskmaskin och fullt utrustat med tallrikar och övriga husgeråd. Tvättstuga finns mot kostnad. Varje lägenhet har egen uteplats med utemöbler och flertalet ligger mot poolen och med härlig eftermiddagssol. Byggnaden är låg och endast ett fåtal lägenheter ligger på övervåning. Här finns även pool (ej uppvärmd) och givetvis fritt internet.

Önskar du resa till Sardinien på en veckoresa, har vi givetvis bra priser på Lantana och  även på Is Molas Golf Hotel, se prislistan för veckoresor

Mer golf på andra banor än Is Molas

Även om Is Molas 27-hålsbana är en riktigt vacker och omtalat bra golfbana så önskar man kanske lite variation. Därför har vi bra uppgraderingspaket där du kan spela på Tanka Golf och Is Arenas Golf. Det tar ca 2 timmar till vardera bana men det är det värt. Vi kan även erbjuda övernattning så ta gärna en ”semester” i semestern och koppla på en weekend till Tanka eller Is Arenas!

blankblank

Tanka Golf
Tanka är en fantastiskt vacker bana som ligger 5 mil öster om Cagliari. Bara resan hit utefter kusten är faktiskt värd resan. En otroligt vacker kuststräcka. Banan är en trevlig parkbana med makalös utsikt över havet. Vyer som gör att du kanske glömmer eller struntar i hur golfen egentligen går…
Banan är dock relativt kuperad så vi har inkluderat golfbil i greenfee. Bo över en natt på en liten Bed & Breakfast – se prislistan.

Is Arenas
Denna bana är ett mästerverk! Banan är ritad av amerikanen Von Hagge och den slingrar sig genom en pinjeskog där varje hål känns nytt, fräscht och som en stor och vacker utmaning. Is Arenas ligger strax utanför Oristano på västra Sardinien. Även här kan man boka bara greenfee eller övernattning på Is Arenas mysiga Foresteria med golfspel. Ett mycket lyxigt och prisvärt boende på golfbanan – se prislistan.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi alltid vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse.
Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Starttider och greenfee

Som Long Stay gäst med Sunbirdie på Is Molas har du tillgång till fri golf på 27 underbara golfhål. Alla Sunbirdies Long Stay-gäster på Sardinien får ett medlemskap i Is Molas Golf Club. Medlemsskapet ger dig fritt spel på de 27 hålen. Det betyder i praktiken att du får 28 heldagars greenfee och kan spela så mycket golf du bara orkar på Is Molas. Här råder ett lugnt tempo under vinterhalvåret så här njuter våra gäster av golf så som det ska spelas – i lugn och ro. Alla tider och banor kan du boka direkt i receptionen på Is Molas Golf Club när du kommit ned och fått ditt medlemskap.

Vad ingår i priset?

28 dagars boende (4 veckor) och obegränsad golf på Is Molas Golf Club ingår i priset. Vi har valt att arbeta med fast pris och det är alltså inte ett ”frånpris”!
 Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som påsk och nyår.

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Det går flyg dagligen från Stockholm och Köpenhamn med SAS till Cagliari (CAG) under våren, via Milano eller Rom (ca 6 timmars resa). Från Oslo finns flyg från 20/2 med bra anslutningar via Rom. Sök på www.sas.se eller boka via www.mkairbroker.se
Flyg ingår inte i våra priser utan det bokar du själv för bästa pris och smidighet, i och med att vi har fri ankomst och avresedag. Flyg t/r Stockholm-Cagliari kostar från ca 3.500:- per person med 23 kilo bagage + handbagage.

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.
Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil

När du inte spelar golf

På Sardinien och runt Is Molas finns mängder av sevärdheter i form av natur och kultur. Cagliari med sina nästan 200.000 invånare ligger på bara 3 mils avstånd och här finns ett utbud värdig en större stad. Cagliaris historia går 2000 år bakåt i tiden. Här finns ett stort kulturellt utbud, ett spännande lag i Serie A och givetvis ett mycket stort utbud av fina restauranger. Kanske en stadsvandring med avslutande middag i Cagliari kan vara något på en golfledig dag?

Vill du se romerska lämningar behöver du dock inte åka ända in till Cagliari. Vid den närmaste stranden, en kilometer från Lantana, finner du kulturlämningen Nora som var ett handelscentrum under romartiden. Följ också gärna med på vår utflykt ”kustremsan” där vi besöker några av öns romantiska små laguner.

Ibland behöver man kanske inte heller ”jaga upplevelser” utan istället upptäcka dem runt hörnet. Varför inte bara strosa in till Pula och slå sig ner på ett café eller en restaurang och njuta av det lokala folklivet?

På Sardinien finns mängder att göra vid sidan av golfen – i det stora eller det lilla. Natur, mat, kultur och besök i de mysiga byarna räcker långt. Sardinien är en sannerligen en pärla som bara väntar på att upptäckas.

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com om ni har frågor eller vill boka, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Läs mer om Sunbirdies longstay-resmål och våra Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB