Sju prisvärda weekend- och veckoresor inom Europa

Europa är fantastiskt när det kommer till att resa, speciellt från Sverige. Det finns många alternativ att välja mellan, oavsett om du vill till soliga stränder, mysiga städer eller om du är på jakt efter billiga golfresor. Vi har samlat sju tips på prisvärda weekend- och veckoresor.

Prisvärd weekendresa till Frankrike

Frankrike är ett land som har allt, från lummiga naturområden med spektakulära bergskedjor till kritvita stränder och pittoreska byar. Förutom Paris, en självklar destination för dig som vill ha en romantisk weekend för två, finns även den välkända Franska rivieran som ett alternativ. Hit vallfärdar konstnärer, kändisar och alla andra som vill kunna njuta av sol och värme samtidigt som de tar del av den franska kulturen. Städer som Cannes, Nice och Antibes är populära av flera anledningar. Här finns även goda golfmöjligheter på golfbanor som Estérels och Sainte-Maximes. Pris för short stay till Frankrike beror naturligtvis på vad du är ute efter och hur länge du vill vara där. Tre nätter med fri golf och olika tillägg kan hamna på runt 3 000 kronor per person.

Prisvärd weekendresa till Portugal

Short stay i Portugal blir allt mer populär, speciellt hos golfare som vill ha en komplett golfupplevelse. Städer som Lissabon och Porto har lyckats behålla sin charm och personlighet genom åren, något som märks både på den unika arkitekturen och även på invånarnas gästvänlighet. Här finns möjlighet att verkligen lyxa till det, både när det kommer till boendet och även när det kommer till andra aspekter av den korta resan. Pris för short stay till Portugal kan hamna på 8 195 kronor per person för en vecka i Quinta da Marinha, en förmögen ”förstad” till Lissabon. Då ingår även möjlighet att golfa på en bana som ritats av legendariska Robert Trent Jones Sr.

Prisvärd weekendresa till Italien

Short Stay i Italien är en favorit hos många, inte bara för att det finns golfbanor i världsklass här utan även för att landet bjuder på unik historia, en otrolig matkultur och många sevärdheter. Några av de mest populära resmålen är Florens i Toscana, perfekt för dig som uppskattar god italiensk mat och även vill ha golf i toppklass. Andra italienska weekendalternativ är den vackra ön väster om Italien, Sicilien, och den lilla pärlan sjöpärlan i norra Italien, Garda. Alla tre alternativ ger dig möjlighet att njuta av det bästa Italien har att erbjuda.

Prisvärd weekendresa till Spanien

Spanien ligger på topp när det kommer till turism. Varje år åker miljontals turister till de olika städerna runt om i landet. Städer som Barcelona, Madrid och alla städer vid solkusten är väl värda att besöka oavsett om du vill golfa eller bara njuta av maten, kulturen och vädret. Just kusten är en mycket populär destination av flera anledningar. Längs med kusten hittar du inte bara Barcelona utan även städer som Valencia, solsäkra Alicante, vackra Malaga och mycket mer. För golfarna kan den charmiga kuststaden Cambrils vara ett utmärkt alternativ. Den lilla staden är känd både för sina prisvärda restauranger, otroligt landskap, vackra stränder och naturligtvis även för mycket bra golf.

Prisvärd weekendresa till Polen

Prisvärda weekend- och veckoresor kan även hittas i länder som ligger nära Sverige. Polen är ett bra alternativ för dig som vill ha mysiga städer och bra priser. Städer som Gdansk, Warszawa och framförallt Krakow är perfekta för dig som vill kunna utforska intressanta städer och äta god mat.

Prisvärd weekendresa till England

För svenskarna är England ett bra alternativ. Det går flera billiga flyg till London och även andra stora städer runt om i landet. Storstaden London bjuder i sin tur på shopping, mat och nöje som få andra städer kan mäta sig med.

Prisvärd weekendresa till Danmark

Om du vill komma bort men ändå inte alltför långt bort kan du alltid välja prisvärda weekend- och veckoresor till Danmark. Våra nordiska grannar har en fin huvudstad, fylld med flera restauranger i Michelinklass och även intressanta museum, roliga butiker och mycket mer.

Föregående | Nästa
This entry was posted in blogg and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.