Long stay golf i Sydafrika – Langebaan Country Estate

Bo och golfa på en elegant, sydafrikansk golfresort mellan storstad och vildmark

4 veckors drömtillvaro i rymliga lägenheter på Langebaan Country Estate på Western Cape med fri golf och närhet till Kapstaden samt fantastiska naturupplevelser, varma bad och unik kultur.

Langebaan Country Estate ligger längs den fantastiska sydafrikanska västkusten ca en timme norrut med bil till Kapstaden. Västkusten med sina tomma sandstränder, sina magiska bergskedjor och fantastiska blomsterprakt är fortfarande underbart oupptäckt. Här finns historiska kustbyar och mysiga små fiskebyar. Skaldjur dominerar de flesta restaurangers menyer. Att sitta på någon av de fina strandrestaurangerna och äta nyfångad fisk tillagad över öppen eld samtidigt som solen sänker sig över havshorisonten är pricken över i:et på en härlig dag på Langebaan Country Estate.

golf-course-sundown_sunbirdielongstaygolf_640

Langebaan bjuder på underbara solnedgångar.

Langebaan Country Estate ligger precis norr om West Coast National Park och Elandsfontein Game Reserve. Här finns ett djurliv som inte liknar något annat. Längs stränderna och i lagunen samlas fåglar såsom flamingos i tusental för sin vintervistelse och i parken finns allt från buffel och zebror till gnu och flera olika sorters antiloper. För den naturintresserade är regionen runt Langebaan ett paradis.

Langebaan är en golfresort av finaste märke. Här bor du direkt på banan och spelar kanske mest på ”hemmabanan” men har ett flertal banor inom 30-40 minuter från Langebaan. Golfbanan, som är ritad av legendaren Gary Player, håller mycket hög klass och är en perfekt resortbana.

langebaan_golfcourse_aerial_sunbirdie-longstay-golf_640

Langebaans egen golfbanan ligger i princip utanför dörren på ditt boende.

På Langebaan Country Estate finns även en charmig och utmanande korthålsbana, the Mashie Course. Perfekt att träna närspel på eller gå en kvick runda på innan solen sänker sig i södra Atlanten.

Sunbirdies gäster på Langebaan har rabatterad greenfee på Langebaan. En vardagsgreenfee kostar ca 230:-.

På anläggningen finns mängder av saker att göra. Förutom golfen umgås man kring cykling, promenader och ”bowls” som är ett, för oss svenskar, ett helt okänt spel. En slags variant på boule men med stora klot på en gräsmatta. Langebaan Country Estate har också ett mycket fint SPA som erbjuder olika former av behandlingar.

langebaan_wildlifenextdoor_sunbirdie-longstay-golf_640

Exotiska upplevelser garanteras!

Vistelsen på Langebaan riskerar aldrig att bli tråkig eller händelselös. Langebaan Country Estate är känt för sina aktiviter både på land och till havs. Fisketur eller solnedgångsturer arrangeras. Vin eller olivgårdar finns att besöka. Även fågelskådning finns på menyn. Skulle längtan efter storstadsäventyr bli stark är det bara 1 timme till Kapstaden.

På Langebaan Country Estate bor du som Sunbirdies gäst fantastiskt bra. Lägenheterna är mycket stora, håller 4-stjärnig standard och består av 2 sovrum, vardagsrum, fullt utrustat kök, balkong eller terrass.  På terrassen finns grill för härliga utomhusmiddagar. Här får du också hjälp med städning. Personal städar och byter lakan en gång i veckan.

På Langebaan Estate finns restaurang, bar och café. Men dit ni kanske allra helst styr kosan för en matupplevelse är ner mot stranden, inte mer än ett par hundra meter bort, och till restaurangen ”Die Strandlooper” – av matskribenter utsedd till en av de allra bästa i, eller i närheten av Kapstaden. Här äter du fantastisk sea food i en sagolik miljö alldeles på stranden. Tänk på att boka i förväg. Inspireras gärna på deras egen hemsida: www.strandlooper.com

Boendet på Langebaan Country Estate

langebaan_accommodation2_sunbirdie-longstay-golf_640

Boendet på Langebaan håller mycket hög klass och är perfekt beläget intill golfbanan.

Sunbirdies 4-stjärniga lägenheter ligger mitt på golfbanan mellan 9:an och 18:e hål. Lägenheterna är moderna, stora och helt anpassade för att du ska leva ett underbart vardagsliv där man lika gärna är ute som inne. Fint anlagda gångstråk löper mellan husen och den vackra växtligheten.

langebaan_bedroom_sunbirdie-longstay-golf_640

Fräscha, moderna lägenheter av bästa märke.

Med två sovrum och gott om garderobsytor behöver du inte bekymra dig för förvaring. Köken är kompletta med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Det finns till och med en inbyggd utegrill på altanen som gör att du kan njuta av sena och ljumma grillkvällar. Wifi finns i lägenheterna., plasma-TV med mängder av TV-kanaler likaså. Städning och byte av lakan sker en gång i veckan.

langebaan_livingroom_sunbirdie-longstay-golf_640

Kan du tänka dig en månad här med utsikt över golfbanan?

Ja, lägenheterna innehåller allt du kan behöva för en underbar månads vistelse på Langebaan Estate.

Golfen på Langebaan Country Estate

Langebaans vackra och välskötta golfbana är ritad av den sydafrikanske legendaren och evigt unge, Gary Player. Som så ofta förr har ”den svarte riddaren” ritat en bana som är utmanande för alla typer av golfspelare. Välpositionerade bunkrar och vatten i spellinjen gör att din hemmabana under vistelsen på Langebaan blir en utmaning varje runda. Som om inte det var nog är naturupplevelsen på banan sagolik och når kanske sitt klimax redan på sjätte hålet då man når banans högsta punkt. Härifrån har man en sagolik utsikt över hela Langebaan Estate och den stora lagunen med sitt mäktiga fågelliv.

langebaan-aerial_sunbirdie-longstay-golf_640

På Langebaans golfbana spelar du mot reducerad greenfee på ca 230 kronor under vardagar.

Golfen i Sydafrika spelas inte i ett jäktat tempo. Slå dig gärna ner vid Breeze Café efter nio hål och fyll på energiförråden med en god kaffe eller lunch.

På Langebaan finns också en mycket charmig och utmanande liten korthålsbana där hålen inte mäter mer än 50 till 90 meter. Perfekt för att förbättre närspelet och de där viktiga slagen in mot flaggan.

Langebaan har också en mycket fin puttingbana där du med fördel tränar upp golfens viktigaste slag till en ny nivå.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. På våra europeiska resmål har vi alltid värdar på plats. I Sydafrika har vi valt ett annat upplägg som vi tror är det bästa tänkbara. Här samarbetar vi med det svenska guideföretaget Gonana som arrangerar utflykter, golftävlingar, sightseeing och safariturer.

Starttider och greenfee på Langebaan

Som Long Stay gäst med Sunbirdie på Langebaan Country Estate har du tillgång till golf på anläggningens egen 18-hålsbana. Här spelar du på kraftigt reducerad greenfee (230 Rand/runda). Du bokar själv dina starttider i klubbhuset på Langebaan.

Vad ingår i priset?

28 dagars boende (4 veckor) i lägenhet på Langebaan Country Estate, Sydafrika. Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som påsk och nyår.

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv Till Sydafrika flyger många flygbolag. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.  Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Resebyråer: www.flygstolen.se www.flygvaruhuset.se www.seat24.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din Long Stay-resa till Sydafrika. Oavsett om du bor på Langebaan Country Estate  eller på Lagoon Beach så är en bil bra att ha för att upptäcka den fantastiska naturen i regionen, att kunna ta sig till vingårdarna och in till Kapstaden. Med bilen tar du dig också till olika golfbanor och kanske även bort längs Garden Route. Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv.
Lättast bokar du hyrbilen via Holiday Autos genom modulen sidan Flyg & Hyrbil. Holiday Autos har generellt visat sig ha de bästa priserna på marknaden, varför vi valt att ha dem som partner. Därmed känner vi oss trygga med att du kan hitta en hyrbil till bästa pris och med bästa tänkbara service och garantier.

När du inte spelar golf

Se Sunbirdies genomtänkta och digra utbud av aktiviteter i Sydafrika vid sidan av golfen i samarbete med svenskägda företaget Gonana. Klicka här för att komma till Sunbirdies sida om ”aktiviteter vid sidan av golfen i Sydafrika”.

 

Läs om Long Stay Golfresor till Kapstaden, Lagoon Beach…

Läs om Long Stay Golfresor till Western Cape, Langebaan Golf Estate…

Läs om exotiska utflykter och äventyr under din Long Stay golfresa till Sydafrika…

Läs om alla våra Long Stay Golfresmål…

© Sunbirdie AB