Utflykter i Sydafrika under din Long Stay golfresa

Krydda din long stay golfresa till Sydafrika med exotiska utflykter och äventyr.

Sydafrika är som skapt för utflykter. Naturupplevelser, mat, vin, exotiska djur, kultur, shopping, ja listan kan i princip göras oändlig. Vår samarbetspartner Gonana är experter på att arrangera oförglömliga utflykter och sätter mycket stor stolthet i att visa upp vilket underbart land Sydafrika är.

safarimiddag_sunbirdie-longstay-golf_660x300

Sydafrika är som gjort för spännande och njutbara utflykter.

hantverk_sunbirdie-longstay-golf_660x300

Sydafrika har en färgstark och intressant kultur.

Tillsammans arrangerar vi olika utflykter i närområdet men om ni vill ta en ”semester i semestern” och åka på riktig safari till t ex Krugerparken, eller kanske spela golf på sagolika Fancourt, resa längs Garden Route eller något annat så är möjligheterna oändliga och det är upp till dig vad du vill få ut av din Long Stay i Sydafrika.

Vi har tagit fram ett antal förslag på olika utflykter som passar att göra när man utgår från området kring Kapstaden. Vissa utflykter kräver lite mer framförhållning och planering och bokas lämpligen innan avresa från Sverige medan andra utflykter går utmärkt att boka på plats.

De kortare utflykterna bokas med fördel på plats av Gonana medan de längre och mer omfattande ”resorna i resan” diskuteras med Gonana innan resan för att få prisuppgifter.

Kortare utflykter under din Long Stay golfresa

Varje vecka kommer vi att erbjuda en dagsutflykt med svensktalande guide och transport. Mycket av detta kan naturligtvis göras på egen hand men det blir betydligt mer intressant och upplysande med svensktalande guide. Dessutom är det ett bra tillfälle att göra nya bekantskaper och träffa nya golfpartners. Minst 4 personer för att utflykten ska bli av.

Vi anger pris i Sydafrikanska Rand för de olika utflykterna här nedan för att ni som resenär ska få en så tydlig bild som möjligt av vad de olika utflykterna kostar. En Sydafrikanska Rand = 0,85 kronor.

Exempel på de olika utflykterna är:

 

 

godahoppsudden_sunbirdie-longstay-golf_660x300

Godahoppsudden var ett viktigt rundninsmärke för sjömän förr i tiden.

 

Godahoppsudden och Kirstenbosch Botaniska Trädgård.
Samling i Waterfront, där det finns gott om parkeringar. Först beger vi oss till Kirstenbosch fantastiska trädgård där vi tar en promenad från den övre entrén till den nedre. Därifrån går färden genom Hout Bay, vi stannar till för fotografering längs en av världens vackraste kuststräckor, Chapmans Peak. Strax innan udden stannar vi till på Farm House och ger er möjlighet att äta lunch innan vi fortsätter till Godahoppsudden och Cape Point. På återvägen stannar vi till i Simonstown och hälsar på pingvinerna.

Pris: ca R740 inkl entré Kirstenbosch, Chapmans Peak, Godahoppsudden och pingvinerna men exkl lunch. Läs gärna mer på: www.sanbi.org/gardens/kirstenbosch

 

 

kapstaden-waterfront_sunbirdie-longstay-golf_660x300

Waterfront är startpunkten för våra stadsrundturer i Kapstaden.

 

Stadsrundtur med historia, öl, mat och underbar utsikt.
Vi möts i Waterfront. Längs Atlantkusten via Sea Point och Camps Bay åker vi upp till Taffelberget och beundrar den magiska utsikten över en av världens vackraste städer. Ner igen och en historisk tur förbi fästningen till ett ölbryggeri. Vidare in i de gamla slavkvarteren, Bo-Kaap, där vi får lära oss laga mat och naturligtvis får vi även lunch här (alkoholfritt). Tillbaka ner i staden och ett besök på marknaden på Greenmarket Square, en historisk promenad i Company’s Garden mm.

Pris: ca R970 inkl transport, svensk guide, Taffelberget, ölbryggeriet och matlagning/lunch. Läs gärna mer på: www.waterfront.co.za/Pages/home.aspx

 

 

kakstad-kapstaden__sunbirdie-longstay-golf_660x300

Kåkstäderna har fortfarande en central betydelse i Sydafrika.

 

Kåkstadstur med tro, hopp och kärlek.
Samling i Waterfront. Vi börjar i District Six som har stor historisk betydelse, tar svängen genom de gamla slavkvarteren Bo-Kaap innan vi åker till Kapstadens största kåkstad (Township) Kayelitsha där vi besöker Philani som grundats av den svenska läkaren Ingrid la Roux. Efter det äter vi lunch, township style, på Lelapa Restaurant (en absolut favorit) och avslutar dagen med en rundvandring i Langa tillsammans med en lokal guide, (söndagar även kyrkobesök). Säkert, intressant och viktigt. ”Har man varit i Sydafrika utan att besöka en kåkstad, har man inte varit i Sydafrika”.

Pris: ca R850 inkl transport, svensk guide, donation på Philani, Lunch (ej dryck) och lokal guide på rundvandring i Langa Township.

 

 

vinskord__sunbirdie-longstay-golf_660x300

Vin, choklad och andra nyttigheter får vi inte glömma…

 

Vinlandet med vinprovning, shopping, historia och lite till
Vi samlas i Waterfront där det finns gott om parkeringar. Längs väg N2 åker vi till Sydafrikas näst äldsta stad tillika ett av världens mest kända vindistrikt, Stellenbosch. Vi sparkar igång direkt med en vinprovning med vidunderlig utsikt på Ernie Els Winefarm. Vidare till Van Ryns där vi får lära oss hur man framställer Sydafrikas, eller kanske världens, godaste Brandy som vi naturligtvis även får provsmaka på en Brandy, Coffee and Chocolate paring. Efter detta blir ni avsläppta i Stellenbosch där ni kan äta lunch, shoppa och/eller promenera runt och mysa. Ni får naturligtvis tips av guiden på vart ni ska gå. Samling igen och gemensam avfärd till Franschhoek där vi åker till Haute Cabriere för en vinprovning. Sista stoppet för dagen blir på en choklad fabrik där ni har chansen att köpa underbar choklad och få reda på lite om hur det går till vid framställningen om vi har tur. Hemfärden går längs väg N1.

Pris: ca R745 inkl transport, svensk guide, 2 vinprovningar, Brandy/Kaffe/Choklad provning men exkl lunch.

Läs gärna mer på: www.wineroute.co.za/
www.tourismstellenbosch.co.za/ctru/content/en/za/stellenbosch

 

 

valsafari__sunbirdie-longstay-golf_660x300

Har du tur kan du se mäktiga valar leka utefter kusten.

 

Valsafari med båttur, vinprovning och lunch på Moggs Country Cooking House.
Tidig samling i Waterfront. Avfärd till Hermanus (drygt 1 timme) längs bl a en underbart vacker kuststräcka. Väl framme kliver vi ur vårt fordon och ombord på en båt för att åka på valsafari i ca 2 timmar. Tillbaka i land blir det en kort promenad i Hermanus och sedan bär det av upp i bergen till ett otroligt charmigt lunch ställe, Moggs Country Cooking House. På hemvägen stannar vi till vid en vingård eller två och provar vad de gör för gott i den här delen av landet.
OBS! Denna utflykt gör vi endast i oktober och november, då valarna sedan försvinner ifrån området.

Pris: ca R 1.495 inkl transport, svensk guide, valsafari, lunch (ej dryck) och 2 vinprovningar.

 

 

pearlvalleygolf_sunbirdie-longstay-golf_660x300

Sydafrika har mängder av fina golfanläggningar. Pearl Valley är bara en av dem.

 

Golfutflykt till toppbanor
Golfdag då vi åker gemensam transport och spelar någon riktigt fin bana och gör en heldagsutflykt av det. Till exempel Pearl Valley (rankad nr 5), Arabella (rankad nr 4) eller spektakulära Pinnacle Point. På hemvägen stannar vi till vid någon vingård för provsmakning som betalas på plats. (R20-40 beroende på vingård)

Pris: ca R395 för transport exkl greenfee, vagn/bil/caddie och lunch. Priset är beräknat på Arabella och kan bli lite mer för t ex Pinnacle Point som ligger lite längre bort eller lite lägre för t ex Pearl Valley som ligger lite närmre.

 

 

fisk_sunbirdie-longstay-golf_660x300

Kapstaden bjuder även på det bästa av havets frukter.

 

Temakvällar, middagar mm
Vi kommer även arrangera temakvällar i form av middagar på olika restauranger i Kapstaden/Stellenbosch. Ibland med uppträdande, ibland provsmakningsmenyer på finaste restaurangerna och ibland kombinerade vinprovningar och middag på vingårdar. Dessa kvällar ordnar vi även så att det blir gemensam transport så att alla kan ta ett glas vin eller två.

Utflykter till djurparker

 

 

leopard_sunbirdie-longstay-golf_660x300

En bra Safari är något du inte får missa under din Long stay i Sydafrika.

 

Kariega Game Reserve är en av de mest populära parkerna i södra Sydafrika. Naturligtvis inte lika stor som Kruger parken men tillräckligt stor för att få bushkänslan. Och tro mig, djuren är vilda…

Det finns många fördelar med att besöka Kariega istället för Kruger. Chansen att se de olika djuren är större, det är närmare och lättare att komma till från Kapstaden, man kan uppleva mycket på vägen dit, det är betydligt mer prisvärt och framförallt det är malariafritt.

Vi rekommenderar minst två nätter och ett dygns program ser ut ungefär så här:
Ankomst före 13.00 i tid för lunch.
Avkoppling på rummet, vid poolen eller på SPA till 16.00 då ni blir hämtade för en första s k Game Drive eller Safari, en tur i Jeep med plats för 10 pers tillsammans med en Ranger, utbildad viltguide.
Efter ca 3 timmar tillbaka till Lodgen för middag i det fria.
Tidig väckning, ca 06.00 bär det av på en ny tur bland djuren med stop för fika i bushen. Efter ca 3 timmar är det dags för en underbar frukost buffé och efter det vila fram till lunch eller utcheckning.

Läs gärna mer på: www.kariega.co.za/

Pilansberg Game Reserve är, med sina ca 55 000 hektar, Sydafrikas 4e största park och även den malariafri. Den ligger ca 3 timmars bilfärd från Johannesburgs flygplats och närmaste granne är Sun City så det kan passa väldigt bra att kombinera golf, casino och annat skoj i Sun City med safari i Pilansberg.

Belägen i ett område rikt på mineraler är denna parks växtlighet och landskap unikt. Här finns mängder av djur men det är en stor park så ha tålamod. Ni kan köra in i parken med er egen bil men för att få en full upplevelse rekommenderar vi att ni stannar minst två nätter på någon av Lodgerna och låter de lokala guiderna köra runt er i sina jeepar och berätta om allt ni ser och upplever. Här finns även möjlighet att uppleva djuren och naturen från ovan, i luftballong.

http://pilanesberggamereserve.com/index.html

Madikwe Game Reserve ligger ca 1.5 timmes färd från Sun City och alltså ca 4.5 timmar från Johannesburg. 75 000 hektar av underbar natur och vilda djur samt att den ligger utanför malariabältet gör denna park till den största malariafria parken. Även här finns ett antal Lodger att välja på där ni kan bo och njuta av livet och safari turer med de mycket trevliga och välutbildade guiderna.

Krugerparken störst av alla parker med sina 20 000 kvadratkilometer. Här finns mängder av exotiska djur och självfallet ”the big five”. 2 000 leoparder och 2 000 lejon finns i Krugerparken idag. Här finns också bl a 11 000 elefanter, 1,5 miljoner Impalaantiloper 350 noshörningar och 150 vildhundar. Parken har mängder av övernattningsmöjligheter utifrån olika grader av upplevelser. Gonana berättar gärna mer.

Läs gärna mer här: www.krugerpark.co.za/

 

Golftävlingar under din Long Stay

Om gästantalet ger oss möjlighet så kommer vi att genom Gonana arrangera golftävlingar i närområdet. Detta är ingenting vi kan utlova i dagsläget men vi hoppas att golftävlingar blir ett stående inslag i vår verksamhet i Sydafrika.

Kortare paket – ”en resa i resan”

Efter en lång härlig vistelse i Kapstaden så kan det vara skönt att avsluta med en kort vistelse på någon av de underbara golfresorter som landet har att erbjuda. Här är några förslag på kortare paket att välja bland som går att kombinera med din Long Stay-vistelse.

 

 

fancourt-montague-17th_sunbirdie-longstay-golf_660x300

Missa inte att uppleva Fancourt om du är i Sydafrika. Världsklass!

 

Fancourt
Fancourt rankas ständigt som en av världens bästa golfresorter och har 3! banor i världsklass. Outeniqua är av Golf Digest 2012 rankad nr 17 i landet, Montagu nr 7 och The Links är nr 2. På resorten finns allt man kan tänkas behöva för en smula semester efter en upplevelserik Long Stay.

Priset är R2.052 per person, per natt, för 3 nätter i Luxury Room eller R2 466 i One Bed Suite inklusive deras fantastiska frukost och 3 rundor golf på Montagu eller Outeniqua. (Om du redan spelat golf så det räcker,  byt en runda mot en SPA voucher värd R450 eller en middags voucher värd R250).

R1.849 per person, per natt, för 5 nätter i Luxury Room eller R2 217 i One Bed Suite inklusive deras fantastiska frukost och 5 rundor golf på Montaug eller Outeniqua.

R1.642 per person, per natt för 7 nätter i Luxury Room eller R1 973 i One Bed Suite inklusive deras fantastiska frukost och 7 rundor golf på Montagu eller Outeniqua.

(Priserna gäller 31 oktober 2012 – 31 mars 2013)

I paketen ingår alltså golf på Montagu och Outeniqua. Vill man spela den omtalade och fantastiska The Links kostar det R1.600 för 18 hål. The Links är en egen klubb med ca 50 medlemmar, eget klubbhus, restaurang, bar och shop. Banan är rankad nr 2 i Sydafrika…

Se och läs mer på: www.fancourt.co.za/

Oubaai
Oubaai är ritad av Ernie Els och en underbar upplevelse. Ligger strax utanför George uppe på klipporna ovanför havet med mycket fint boende på Hyatt Regency så detta är en pärla. På området finns flera olika restauranger att välja på och vill man ha alternativ till banan är det nära till andra bra banor såsom George GC och Kingswood. Här finns SPA, gym, tennis, squash, vandringsleder, fågelskådning mm mm. Strax nedanför hotellet ligger Herolds Bay Beach där Ernie Els fortfarande har ett hus som hans föräldrar ibland använder.

Inom bara ett par timmars omkrets finns det massor av aktiviteter att uppleva. I Oudtshoorn kan man besöka en av världens vackraste droppstens grottor Cango Caves, besöka en strutsfarm där ni kan shoppa strutsskinn, äta god struts, få en guidad tur och kanske rida på en struts eller varför inte åka på havs safari och prova på Shark Cage Diving…

I Knysna, som också ligger i närheten, finns möjlighet att träffa elefanter, åka på båttur i lagunen och ta en promenad i naturreservatet Featherbed. Här finns även två fantastiska golfbanor, Simola (www.simolaestate.co.za/) och Pezula (www.pezulagolf.com/).

Detta är bara några exempel på paket som går att skapa tillsammans med Gonana som arbetar på plats.

Simola är en härlig anläggning högt uppe bland bergen ovanför Knysna. Banan är ritad av Jack Nicklaus och en utmaning för alla typer av golfare. Klubben delar hus med restaurangen, SPA och hotellets reception. Själva rummen ligger alldeles intill och är i toppklass med fullt utrustade kök, sovrum, vardagsrum och uteplats. Vill man vara säker på att få utsikt över banan och lagunen går det bra mot tillägg.

I och runt Knysna finns det mycket att uppleva. För golfaren finns den mycket spektakulära Pezula endast 10 minuter med bil. Lite längre bort hittar man pärlor som den Ernie Els designade Oubaai, anrika George GC, Kingswood GC som är designad av Sally Little/Danie Obermeyer och Retief Goosens favorit Goose Valley. Andra aktiviteter i och runt Knysna är bl a Birds of Eden, ett paradis för fågelälskare, Monkeyland där man verkligen kommer nära några av världens roligaste och finaste apor (stå inte direkt under de som sitter uppe i träden…), krama eller rid på en elefant, klappa geparder och mycket mer.

Läs gärna mer på: www.birdsofeden.co.za/

www.monkeyland.co.za/

www.goosevalleygolfclub.com/

 

 

 

sun-city_sunbirdie-longstay-golf_660x300

Disneyland för vuxna? Nja, lite mer intressant än så är faktiskt Sun City.

 

Sun City
Sun City beskrivs väl enklast som ett Disneyland för vuxna. Här finns lyxhotell, casino, en konstgjord sjö med strand och vågor samt mängder av aktiviteter man kan ägna sig åt. Och för golfare finns det inte bara en utan två banor i absolut världsklass. Gary Player Golf Course och Lost City Golf Course är båda skapade av legenden Gary Player och att spela dessa är en fröjd. En kombination av några dagars golf och nöjen i Sun City samt några dagars avkoppling och spännande safariturer i någon av de närliggande parkerna rekommenderas starkt.

Alldeles intill ligger Pilansberg Game Reserve och endast 1.5 timme bort finner ni Madikwe Game Reserve som snabbt håller på att etablera sig som en klar favorit bland safariparker.

Läs gärna mer på: www.sun-city-south-africa.com/

http://pilanesberggamereserve.com/index.html

http://www.madikwe-game-reserve.co.za/

 

Läs mer om Long Stay Golfresan till Sydafrika…

Läs om alla våra Long Stay Golfresmål…

© Sunbirdie AB 2012