Temaresa Sydafrika 2016

Ditt livs golfäventyr! En månadslång temaresa med det allra bästa av Sydafrika…

Följ med oss på en månadslång temaresa till Sydafrika i höst och upplev det allra bästa av detta härliga land – exotisk safari och drömlika golfbanor blandat med utsökt mat, vin och toppboenden samt flyg och alla transporter och självklart under ledning av svensk guide.


När: 15/11 – 13/12 2016
Var: Sydafrika
Vad: Temaresa med flyg, transporter, golf och mycket mer…
Pris: 76.995:- per person, del i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 17.195:-


Program 15-17 november:

Tisdag 15 nov:
Ankomst Johannesburg där Roger möter gruppen och tar med till flyget till Nelspruit. Roger är er guide/coordinator under resan och kommer att finnas med hela vägen.
Efter den långa resan väntar vila efter incheckningen på Lodgen som ligger i anslutning till Kruger parken och senare gemensam middag.
Övernattning på Kwa Madwala Lodge i anslutning till Kruger.

Onsdag 16 nov:
Idag blir det tidig uppstigning för att hitta djuren när de är som mest aktiva. Vi tillbringar större delen av dagen i Kruger Parken i jeepar tillsammans med erfarna guider. En av de stora upplevelserna med en resa till Sydafrika och chans att se Big 5 som är elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard. Men det finns mer, så mycket mer. Under dagen blir det naturligtvis stopp i någon av campen i parken där ni har möjlighet att äta lunch samt toabesök lite då och då.
På sen eftermiddag blir det avkoppling och på kvällen väntar en härlig middag under stjärnorna på lodgen.
Övernattning på Kwa Madwala Lodge i anslutning till Kruger.

Torsdag 17 nov:
Nu börjar golfen och vi går ut hårt med landets näst bästa bana enligt Golf Digest, Leopard Creek, som en del av er kanske känner igen från TV. En bana att njuta av och här är det inte bara golfen och naturupplevelsen som är härlig, det finns även chans att se en del vilda djur.
På eftermiddagen väntar en sista spännande safaritur och kvällen avslutas med middag på lodgen.
Övernattning på Kwa Madwala Lodge i anslutning till Kruger.

temaresa_sydafrika_2016_kruger_sunbirdie

Program 18-22 november:

Fredag 18 nov:
Dags att lämna denna vackra del av landet och ta flyget till en av världens vackraste städer enligt många, Kapstaden. Efter ankomst tar vi en stadsrundtur innan vi checkar in på hotellet som ligger i Waterfront som är en del av hamnen som byggts om till ett härligt område med shopping och mängder av härliga restauranger.
Middag äter vi gemensamt på en av landets absolut bästa kött restauranger, Butchers Shop & Grill i Mouille Point med utsikt över strandpromenaden och havet.
Övernattning på Table Bay Hotel i Waterfront.

Lördag 19 nov:
Heldagstur till den omtalade Godahoppsudden. Vi kör dit via Chapmans Peak Drive som anses vara en av världens 10 vackraste kuststräckor, äter lunch vid havet på Black Marlin och besöker de roliga pingvinerna i Simonstown.
På kvällen kan ni äta middag på egen hand på någon av de många bra restaurangerna i Waterfront som ligger utanför dörren till hotellet. Ni får tips av guiden på vilka ställen som är bäst. Eller varför inte försöka få bord på någon av de restaurangerna på top 10 listan som inte tar emot större grupper. Säg gärna till Sunbirdie redan när ni bokar resan för att vara på den säkra sidan, de allra mest populära har upp till 6 månaders väntelista.
Övernattning på Table Bay Hotel i Waterfront.

Söndag 20 nov:
Golf och idag gäller det att klä sig rätt. Vi ska spela på landets kanske snobbigaste men också charmigaste klubb och de har en del klädtvång som de håller på utan att vara stroppiga. Banan anses av många ha de bästa greenerna i Kapstads området och den är definitivt den vackraste i området med en underbar inramning.
Efter rundan blir det vinprovning från denna anrika gård och här är rödvinet Katarina en av favoriterna.
På kvällen är det dags för middag på La Colombe som är rankad nr 2 i landet och som för några år sedan var rankad nr 12 i världen.
Övernattning på Table Bay Hotel i Waterfront.

Måndag 21 nov:
Arabella är rankad nr 9 in landet och med sitt läge är den även en upplevelse för ögat och här spelas dagens runda. Efter rundan är det skönt med en öl eller ett alkoholfritt alternativ i baren med utsikt över lagunen och shopen är väl värd ett besök.
Middag i Waterfront på egen hand med tips från guiden eller i det vackra Camps Bay med underbar solnedgång. Eller varför inte försöka få bord på någon av de restaurangerna på top 10 listan som inte tar emot större grupper. Säg gärna till Sunbirdie redan när ni bokar resan för att vara på den säkra sidan, de allra mest populära har upp till 6 månaders väntelista.
Övernattning på Table Bay Hotel i Waterfront.

Tisdag 22 nov:
Fridag i Kapstaden med möjlighet att upptäcka staden på egen hand. Taffelberget, Robben Island (bör bokas i förväg), shopping i Waterfront eller södra hemisfärens största mall Canal Walk, beach, muséer, kultur, avkoppling eller en runda golf. Det finns mycket att välja på, säg till innan om ni vill ha hjälp med bokningar.
Om ni inte har varit i Camps Bay så föreslår vi att ni äter middag där och se gärna till att vara där i tid för en Sundowner som varmt rekommenderas av lokalbefolkningen. Det är helt enkelt en cocktail i solnedgången. Ni kan naturligtvis även försöka få bord på någon av de restaurangerna på top 10 listan som inte tar emot större grupper. Säg gärna till Sunbirdie redan när ni bokar resan för att vara på den säkra sidan, de allra mest populära har upp till 6 månaders väntelista. Eller äta i Waterfront. Vad ni än väljer att göra så kan ni få användbara tips av guiden.
Övernattning på Table Bay Hotel i Waterfront.

temaresa_sydafrika_2016_waterfront_sunbirdie

Program 13-27 november:

Onsdag 23 nov:
Tack till Kapstaden för den här gången, nu väntar vinlandet och Stellenbosch. På vägen hälsar  vi först på i en kåkstad och lär oss lite om hur många av dagens sydafrikaner lever. Efter det stannar vi till vid vingården Welgemoed där vi avnjuter en lunch på Bistro 13 som drivs av Nic van Wyk som tidigare bl a arbetat på La Colombe och varit med och arbetat upp Terroir som fortfarande är med på Top 10 listan. Här passar vi även på att prova gårdens viner innan vi fortsätter till vårt hotell för incheckning och en stunds avkoppling
På kvällen tar vi oss till en av områdets vackra vingårdar som ägs av smyckes tillverkaren Graff. Här äter vi en gemensam middag och njuter av lyxen.
Övernattning på NH Lord Charles i utkanten av Somerset West.

Torsdag 24 nov:
Heldag i vinlandet med vår lokala special guide Jim som ciceron. Jim är sydafrikan men talar utmärkt svenska efter många år i Sverige och han kan massor om området och viner. Ett av dagens stopp gör vi på Bodega där vi äter en god lunch innan vi fortsätter dagen i vinlandet.
Efter en lång härlig dag kan ni äta middag på egen hand på hotellet eller på någon av de bra restaurangerna i närheten som guiden kan tipsa om och som hotellet kan ordna transport till.
Övernattning på NH Lord Charles i utkanten av Somerset West.

Fredag 25 nov:
Golf på Erinvale som ligger nästgårds. En härlig och mycket omtyckt bana på sluttningarna ovanför Somerset West med utsikt över False Bay som kräver bil, åtminstone sista 9 hålen.
För den som hellre vill ha lite adrenalin äventyr går det bra att boka Haj safari. En utflykt till Gansbaai där man åker ut på havet och letar efter ytterligare ett av djuren på vår Big 7 lista, nämligen vithaj. De kan man sedan få se på närmare håll från en bur nedsänkt i vattnet. Man har på sig våtdräkt och cyklop och ingen dykerfarenhet behövs. (ingår ej men vi bokar gärna in det, vilket bör göras i förväg.)
På kvällen äter vi middag på vingården Waterkloof vars restaurang är rankad nr 6 och läget är helt fantastiskt.
Övernattning på NH Lord Charles i utkanten av Somerset West.

Lördag 26 nov:
Golfrunda på De Zalze som mycket väl kan vara den mest kompletta banan av alla på listan. En härlig utmaning för alla spelare oavsett handicap designad av Peter Matkovich som även ritat banor som Arabella, Pinnacle Point och Steenberg.
Efter ett besök på hotellet för dusch och ombyte beger vi oss till Ernie Els restaurang Big Easy för en gemensam middag.
Övernattning på NH Lord Charles i utkanten av Somerset West.

Söndag 27 nov:
Golf på Pearl Valley som är designad av Jack Niclaus och idag rankad nr 8. En amerikansk inspirerad bana med perfekt finish som varit värd för världens nästa äldsta open, SA Open, inte mindre än 3 gånger. Här är shopen väldigt intressant, klubbhuset underbart och det ingår bil.
Efter middagen tar vi dusch i det vackra klubbhuset innan vi beger oss till Sydafrikas gourmet huvudstad, Franschhoek, där vi äter en 6 rätters avsmaknings meny på Le Quartier Francais som är rankad nr 3 i landet.

Övernattning på NH Lord Charles i utkanten av Somerset West.

temaresa_sydafrika_2016_pearl-vallley_sunbirdie

Program 28-29 november:

Måndag 28 nov:
Halvvägs och här åker vissa hem med flyg från Kapstaden. Resten åker på valsafari i Hermanus där ni alltså har möjlighet att få se den 7e av de Big 7, Sydkaparen eller Rätvalen som den även kallas. Ett magiskt djur som kan bli över 15 meter långt och väga 60 ton. Efter båtturen stannar vi en stund i Hermanus där ni kan äta lunch och njuta av staden innan vi fortsätter till vårt hotell vid Pinnacle Point Estate utanför Mossel Bay.
På kvällen äter vi gemensam middag på The Gannet i Mossel Bay.
Övernattning på Garden Court Mossel Bay.

Tisdag 29 nov:
Idag hoppas vi på lite vind och vackert väder för nu ska vi krossa en av världens mest spektakulära banor, Pinnacle Point. Här ingår det bil och ni kommer att förstå varför när ni väl är där. Omgivningen är magisk, hålen utmanande, ölen i klubbhuset efter rundan smakar bäst och utsikten över havet är pricken över i.
Senare på kvällen äter vi en god middag i klubbhuset och ljuger om våra bästa slag för dagen.
Övernattning på Garden Court Mossel Bay.

temaresa_sydafrika_2016_knysna_sunbirdie

Program 30 november-6 december:

Onsdag 30 nov:
Vi lastar in oss i bussen och fortsätter österut till det vackra Knysna där vi ska tillbringar 3 nätter. Men på vägen gör vi ett besök på Oubaai som har ritats av Ernie Els. En underbar bana på klipporna ovanför havet som man bara måste älska.
Framme i Knysna checkar vi in på vårt hotell och njuter av hotellets läckra buffé på kvällen.
Övernattning på Premier Hotel Knysna

Torsdag 01 dec:
Utflykt över lagunen till Featherbed Nature Reserve som bjuder på fantastiska vyer, vacker natur, härlig promenad och innan vi tar båten tillbaka till Knysna bjuder de även på en härlig lunch i det fria. Resten av dagen är det fritt i Knysna till att shoppa eller varför inte gå till Mithchells Brewery och ha en ölprovning.
På kvällen åker vi till Pezula Golf Estate för att äta middag på Conrad Hotels Restaurant Zachary.
Övernattning på Premier Hotel Knysna

Fredag 02 dec:
Simola är liksom Pearl Valley en Jack Nicklaus Signature Course som ligger högt belägen bland bergen ovanför Knysna och en mycket läcker bana som ni kommer att njuta av i fulla drag. Här ingår bil och roliga babianer.
På kvällen äter vi middag på Sirocco som är en av stadens pärlor belägen på Thesen Island.
Övernattning på Premier Hotel Knysna.

Lördag 03 dec:
Dagsutflykt inåt landet till Oudtshoorn där vi börjar med ett besök i de makalösa droppstensgrottorna Cango Caves. Lunch äter vi på strutsfarmen Safari Ostrich Show Farm där det serveras magiskt god strutsfilé grillad till perfektion och en rundtur där ni får lära er allt om dessa underliga och fascinerande fåglar.
På kvällen rekommenderar vi att ni på egen hand besöker någon av de härliga restaurangerna i Knsyna Waterfont som är en mycket mindre och mysigare kopia på Waterfront i Kapstaden. Guiden tipsar.
Övernattning på Premier Hotel Knysna.

Söndag 04 dec:
Söndagar går man i kyrkan men vi ska till golfarnas himmel och paradis, Fancourt. En av världens absoluta topp golf resorter och här finns det inte mindre än 3 banor så här ska det spelas golf. Vi börjar med att spela Montagu, en helt underbar bana som nyligen genomgått en ansiktslyftning och innan det var den rankad nr 6.
Resten av dagen är det bara att njuta av atmosfären och själv bestämma vilken av de båda mycket bra restaurangerna på området som ni vill äta på.
Övernattning på Fancourt.

Måndag 05 dec:
Outeniqua är dagens bana som ”bara” är rankad nr 16 men alla caddies är överens om att layouten är i klass med Montagu och att greenerna är bäst på anläggningen. Alltså även den en helt underbar bana.
Efter rundan blir det repetition på gårdagen men vi törs lova att ni inte tycker att det känns tjatigt.
Övernattning på Fancourt.

Tisdag 06 dec:
Det var inte lätt men vi lyckades spara det bästa till sist. The Links är vida omtalad, har bl a stått värd för Presidents Cup och är rankad nr 1 bland alla banor i Sydafrika av Golf Digest. Det är en upplevelse utöver det vanliga att spela denna bana men stirra er inte blinda på resultatet och ta med ett par bollar extra.
Efter 2 kvällar på resorten har ni säkert skaffat er en favorit bland restaurangerna så jag föreslår att ni väljer den och njuter av den sista kvällen på denna fantastiska resort.
Övernattning på Fancourt.

temaresa_sydafrika_2016_fancourt_sunbirdie

Program 7-10 december

Onsdag 07 dec:
Dags att lämna Fancourt och åka till Cape St Francis där nästa härliga resort väntar på att få ta hand om er i en hel vecka fylld med golf och avkoppling.
På vägen dit stannar vi till i The Crags och besöker Monkeyland och Birds of Eden samt ger er tid och möjlighet att äta lunch på Peppermill Café.
Framme i Cape St Francis checkar ni in på resorten, äter en god middag och slappnar av.
Övernattning på Cape St Francis Resort.

Torsdag 08 dec:
Golf på St Francis Links som rankas nr 7 och det är den sannerligen värd.
Eftermiddag på beachen och till middag serveras det traditionell skaldjurs Braai på resorten.
Övernattning på Cape St Francis Resort.

Fredag 09 dec:
Båtutflykt längs floden med traditionell Braai, kanotpaddling mm.
Middag på Greken bland kanalerna.
Övernattning på Cape St Francis Resort.

Lördag 10 dec:
Golf på Humewood i Port Elizabeth som även den är en links bana och av somliga ansedd som den enda sanna linksbanan i landet och den påminner faktiskt mer om banorna på Brittiska öarna än någon annan.
Eftermiddag på stranden och middag i hamnen.
Övernattning på Cape St Francis Resort.

temaresa_sydafrika_2016_csf_sunbirdie

Program 11-13 december:

Söndag 11 dec:
Golf på St Francis Bay. Eftermiddag på beachen med besök hos pingvinerna.
Middag på Italienaren bland kanalerna.
Övernattning på Cape St Francis Resort.

Måndag 12 dec:
Golf på St Francis Links med avslutande middag i klubbhuset.
Övernattning på Cape St Francis Resort.

Tisdag 13 dec:
Transfer till flygplatsen i PE för hemfärd.

Flyginformation:

14 november Arlanda-London 15.25-17.00
14 november London- Johannesburg 18.05-07.15+1
15 november Johannesburg-Nelspruit 11.10-11.55+1
18 november Nelspruit-Capetown 13.15-15.55
13 december Port Elizabeth-Johannesburg 14.35-16.10
13 december Johannesburg-London 21.50-07.20+1
14 december London-Arlanda 10.35-14.05+1
20 kilo bagage samt golf bag inkluderad

Prisinformation:

Pris per person: 76.995:- del i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 17.195:-
Detta är inkluderat i priset:
– 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost i Kwa Madwala i anslutning till Kruger parken.
– 5 nätter del i dubbelrum inkl frukost på 5-star Table Bay Hotel i Waterfront i Kapstaden.
– 5 nätter del i dubbelrum inkl frukost på NH Lord Charles Hotel i Stellenbosch/Somerset West.
– 2 nätter del i dubbelrum inkl frukost på Garden Court Mossel Bay.
– 4 nätter del i dubbelrum inkl frukost på Premier Hotel i Knysna.
– 3 nätter del i dubbelrum inkl frukost i Fancourt.
– 6 nätter på Cape St Francis i Cottage
– 5 luncher enligt program 19, 23, 24 nov samt 1, 3 dec.
– 14 middagar enligt program 15, 16, 17, 18, 20, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30 nov samt 1, 2 dec.
– 1 greenfee på Leopard Creek enligt program, rankad nr 2 i Sydafrika av Golf Digest.
– 1 greenfee på Steenberg GC enligt program.
– 1 greenfee på Arabella GC enligt program, rankad nr 9.
– 1 greenfee på Erinvale GC enligt program.
– 1 greenfee på De Zalze GC enligt program.
– 1 greenfee på Pearl Valley GC enligt program inkl del i bil och halfway house, rankad nr 8.
– 1 greenfee på Pinnacle Point GC enligt program inkl del i bil.
– 1 greenfee på Oubaai GC enligt program.
– 1 greenfee på Simola GC enligt program inkl del i bil och halfway house.
– 1 greenfee på Montagu Course at Fancourt enligt program, rankad nr 6.
– 1 greenfee på Outeniqua Course at Fancourt enligt program.
– 1 greenfee på The Links at Fancourt enligt program, rankad nr 1 i Sydafrika av Golf Digest.
– 3 greenfee på CS Links eller CS Bay
– Samtliga transporter enligt program 15 nov – 7 dec.
– Vatten ombord bussarna på samtliga transporter 15 nov – 7 dec.
– Måltider, övernattningar och dricks till chaufförer 15 nov – 7 dec.
– Svensktalande guide 15 nov – 7 dec.
– Måltider, flyg, greenfee och övernattningar för guide 15 nov – 7 dec.
– Dricks till bärare (obligatoriskt) på flygplatser och samtliga boenden enligt program 15 nov – 7 dec.
– Heldags safari i Kruger National Park enligt program.
– Entré avgift Kwa Madwala Game Reserve.
– Entré avgift Kruger National Park.
– Safaritur i Kwa Madwala Game Reserve enligt program.
– Vägavgift Chapmans Peak Drive enligt program.
– Entré avgift till Cape of Good Hope Nature Reserve enligt program.
– Entré avgift till Boulders Penguin Colony enligt program.
– Vinprovning på Steenbergs vingård enligt program.
– Lokal guide på kåkstadstur enligt program.
– Vinprovning på Welgemoed enligt program.
– Lokal svensktalande vinguide på dagsutflykt i vinlandet enligt program.
– Valsafri i Hermanus med lokal marinbiolog/guide enligt program.
– Utflykt med lokal guide till Featherbed Nature Reserve inkl lunch enligt program.
– Entré avgift till droppstensgrottorna Cango Caves enligt program.
– Lunch och guidad tur med lokal guide på strutsfarmen Safari Ostrich Show Farm enligt program.


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Long Stay Mat & Kultur
Läs mer om Long Stay Motion & Hälsa
Läs mer om Long Stay Living (utan inkluderade aktiviteter)
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Comments are closed.