Long Stay golfresor till Italien, Toscana

Drömmen om Toscana väntar på dig…

Tänk att få smaka på livet i Toscana under en längre period – kanske en Mid Stay eller varför inte en Long Stay golfresa till denna härliga del av Italien?. Att under en längre tid få blanda golf bland kullar och cypresser med dofter och promenader i det toscanska landskapet låter i alla fall som en dröm i våra öron.

På charmiga Il Pelagone Golf Resort i Toscana har du en perfekt bas för att, vid sidan av golfen på de två banor som ingår, se och uppleva den toscanska livsstilen, bergsbyarna, maten, kulturen och inte minst, de varma människorna.

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Från boendet på Il Pelagone Golf Resort har ni nära till Siena, Florens och Pisa för härliga dagsutflykter! Tre unika upplevelser som är bland det finaste Toscana kan visa upp. Men redan på betydligt närmre håll finns mängder av karaktäristiska Toscanska bergsbyar med uråldrig historik och kultur.

Att kulturen är en självklar och betydande ingrediens i Toscana är givet för de flesta. Men inte så många kopplar ihop Toscana med golf. Det enkla svaret till det är att det helt enkelt inte finns överdrivet många golfbanor i Toscana. Men här, på Il Pelagone, har du faktiskt golfbanan utanför dörren, utlagd i den typiskt toscanska naturen – med mjuka kullar, cypresser och vackra vyer. Utöver golfbanan utanför dörren ingår även fri golf på Punta Ala som ligger på 3 mils avstånd.

Golfen på Il Pelagone

Till första tee på Il Pelagone är det inte många steg. På andra sidan parkeringsplatsen ligger 1:ans utslag som spelas längs med boendet på Il Pelagone. Golfbanan är mycket charmig, utmanande och rolig att spela. Banan är utlagd bland de typiska toscanska kullarna med sina cypresser och det råder inget tvivel om var man befinner sig under sin golfrunda. När banan stod klar, 1999, rankades den snabbt bland Italiens 10 bästa golfbanor. Vi skulle vilja säga att Il Pelagone är inte någon lång och ståtlig mästerskapsbana men en bana med mycket karaktär och charm som man faller för och mer än gärna spelar varje dag.

Den andra banan som ingår i din Long Stay, Punta Ala, ligger på 3 mils avstånd från Il Pelagone. Golfbanan ligger mycket vacker ute på en halvö alldeles nära havet. Punta Ala är en rolig parkbana väl värd utflykten på ca 30 minuter.

 

blankblankblankblankblank

Smidigheten för din golf här på Il Pelagone är maximal. Som Sunbirdies gäster spelar ni så mycket golf ni vill och klubbhus och bokningen ligger bara några steg bort från boendet. Det är alltså väldigt enkelt och bekvämt att boka starttider och komma snabbt ut på golfbanan.

Boendet på Il Pelagone

Il Pelagone är uppbyggt nästan som en liten by bland kullarna och cypresserna. Man kommer upp till anläggningen från den stora raka motorvägen genom att slingra sig upp för en cypresskantad väg. Parkerar gör man alldeles vid klubbhuset som också utgör entrén till Il Pelagone.

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Il Pelagone är en mycket charmig anläggning där det är mycket behagligt att spendera en månads Long Stay. Man förälskar sig lätt i känslan av att befinna sig i Toscana med en golfbana utanför dörren, ytterligare en på lite avstånd, och veta hur unikt och priviligierat det är. På Il Pelagone trivs man med det mer genuina än superlyxiga, det mer regionstypiska än vräkiga. Det är en plats man gärna vill återkomma till.

Lägenheterna har 1 sovrum med dubbelsäng. Det finns en köksavdelning med matplats för 4 personer och ett vardagsrum med soffa och tv. Lägenheterna är fullt utrustade för självhushåll. Badrum med dusch finns naturligtvis. Vid entrén till lägenheten finns en trevlig uteplats att sitta på, perfekt även för middagar eller frukostar ute i solen.
Från boendet är det mycket nära till Il Pelagones restaurang och första tee.

Lägenheterna skulle vi vilja kategorisera som 3+ även om anläggningen har 4 stjärnor. Här finns allt som behövs för självhushåll men ett par steg bort finns också restaurang och bar. Det är väldigt mysigt att bara sitta ner i restaurangen eller baren och prata om dagens runda på banan för att sedan bara gå ett par steg bort till sitt eget boende i lugn och ro.

När du inte spelar golf

Som ni säkert redan är bekanta med bjuder ju Toscana på så oändligt mycket mer än golf. Här befinner ni er i en av de mest ”romantiserade” regionerna i världen. Det ljuva livet i Toscana med lugna promenader genom stilla bergsbyar. En bit mat och ett glas lokalt vin på en trattoria är sådant som förlänger livet.

Det är inte långt till världsberömda städer som Florens, Siena eller Pisa. Drygt en timme tar det från Il Pelagone till nämnda städer. Men på betydligt närmre håll finns gamla och charmiga små bergsbyar som t ex Massa Marittima som ligger ca 2,5 mil bort.

 

blankblankblankblankblankblank

På knappt 4 mils avstånd ligger ju också den relativt stora medeltidsstaden Grosseto med all sin kultur och gamla stadskärna.

Varför inte besöka ön Elba som vi till och med ser från golfbanan? Hit flydde ju som bekant Napoleon år 1814.

Lite längre söderut, en timmes bilfärd från Il Pelagone Golf Resort, kan man ta färjan över till ön Giglio.

Här förliste det enorma kryssningsfartyget Costa Concordia som man faktiskt kan se liggandes på sidan på Googles kartor om man söker på ön Giglio…

I Toscana finns ju också mängder av vingårdar att besöka. På Il Pelagone vet man vilka som är mest intressanta att besöka i närområdet. På lite längre håll finns ju mängder av kända vindistrikt och gårdar i Toscana.

Ja, att välja att resa på Long Stay till Toscana är att välja ”det ljuva livet”. Att ha golfen utanför dörren och så mycket att upptäcka i regionen gör att en månad nog går ganska fort här. Men i Toscana ska man inte jäkta. En stor del av anledningen till att vara här är att bara låta sig ta del av den italienska vardagen och njuta i stunden.
På Il Pelagone har vi inte någon egen personal, så resor hit är på ”egen hand”.

Läs gärna mer om Toscana på:
www.discovertuscany.com

Starttider och greenfee

Som Long Stay gäst med Sunbirdie på Il Pelagone Golf i Toscana, Italien, har du fri tillgång till golf under din vistelse. Du bokar starttider efter behag i shop/klubbhuset.
Du har också fri golf på banan Punta Ala, ca 3 mil från Il Pelagone.

Vad ingår i priset?

28 dagars boende (4 veckor) och fri golf på Il Pelagone och Punta Ala ingår i priset.
 Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor). På Il Pelagone har vi inte någon egen personal, så resor hit är på ”egen hand”.

Gå direkt till prislistan för Long Stay till Italien, Toscana…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Toscana flyger du bäst till Pisa eller till Rom. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.  Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Resebyråer: www.destination.se www.flygstolen.se www.flygvaruhuset.se www.seat24.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på sunbirdie.se/hyrbil

– – – – – – – –

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com om ni har frågor eller vill boka, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Läs mer om Sunbirdies longstay-resmål och våra Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB