Avresemeddelande Portugal, Algarve, Lagos

Välkommen till Portugal och Lagos!

Bäste resenär,

Vi tackar för att du har valt Sunbirdie och lovar att göra allt för att din vistelse på vårt resmål ska bli så angenäm som möjligt.
Här finns adresser, kontaktuppgifter plus en del fakta, råd och tips som kan vara bra att ta del av. Läs noga igenom dessa rader så du inte missar något av väsentlighet.
Nedan finner du även en interaktiv karta där du kan zooma och få fram detaljerade vägbeskrivningar.

Vill du skriva ut informationen högerklickar du någonstans på sidan och väljer ”skriv ut”. Därefter kan du välja en skrivare eller att spara som pdf på din hårddisk.
Har du frågor är du varmt välkommen att ringa oss på 08-458 00 00.

Trevlig resa!

Viktigt inför din resa!

Kravet på ett negativt test för SARS-CoV-2-virus vid inresa till Portugal (fastlandet) har upphört, och det räcker att uppvisa ett digitalt covid-19-certifikat eller ett erkänt vaccinationsbevis.

Alla resenärer ska även fortsatt fylla i ett så kallat Passenger Locator Card innan avresa: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

Meddelande om ankomst

Eftersom vi på Sunbirdie AB har fri ankomstdag för alla gäster och de allra flesta bokar eget flyg eller kör egen bil från hemmet, är det viktigt att ni tar kontakt med vår personal innan ni ankommer. Skicka därför gärna ett mail till vår golfvärd på plats och meddela ungefärlig ankomst tid, så att vår värd vet när ni ankommer. Detta är av viktigt, då våra lägenhetspartners inte alltid har receptionen bemannad dygnet runt. Då kan vår värd se till att nycklarna finns uthämtade, om ni ankommer när receptionen är stängd.

Kontaktuppgifter till vår personal i Lagos
Mailadress: lagos@sunbirdie.com

Tips inför din ankomst
Hyrbilsfirmorna i Portugal brukar fråga om man ska köra motorväg och då aktivera en transponder resp. kort på framrutan. Då ingår 15-20 Euro som du kan köra för, men kör du för mer så kommer det på sluträkningen på bilhyran.

A2-Lissabon till Algarve har betalstationer, men har du löst transponder/kort åker du i direktfilen där kortet i framrutan fotas o efterdebiteras.
A22-Algarve Öst-Väst har sändare/mottagare i luften som registrerar transpondern. Betala alltså inte kontant om du löst transponder!

Ni som flyger till Spanien och därmed har en hyrbil som inte är registrerad i Portugal kan lösa månadskort på betalstation, men en allmän rekommendation om du kommer med utlandsregistrerad bil är att strunta i detta – bara spanjorerna är ”skyldiga” mångmiljonbelopp i vägavgifter…

Se till att ert betal- eller kreditkort är öppet för köp i utlandet. Observera att ni måste ha samma kort med er som användes vid hyrbilsbokningen.

Karta och vägbeskrivning


Klicka på det boende ni har bokat för att få fram vägbeskrivning från önskad startpunkt. Ni kan även välja ”satellit” och zooma för att se omgivningarna i detalj.

Boavista Golf Resort

Adress: Quinta da Boavista SA, Lagos 8601-901, Portugal
Telefon: + 351 282 000 100

Incheckning
Vi bor i Bela Colina-området som till höstsäsongen 2018 fått en egen reception i själva området. Där är receptionen öppen 8:00-20:00.
För att hitta dit följ skyltar efter infarten eller stanna vid första receptionen direkt till vänster efter infarten och be om mer detaljerad färdinstruktion genom resorten.
Beräknar ni anlända efter 20:00 gör ni på följande sätt:
Ni ringer receptionen ett par dagar förväg (+351 282 095 510) och meddelar dem att ni anländer efter 20:00 (hotellet vill inte delegera denna procedur).
När ni kommit fram till Bela Colina-receptionen ringer ni +351 91 87 87 745 så kommer security och möter er inom några minuter.Ni får sedan hjälp av ”security”-personalen som visar er till er lägenhet. Följande dag går ni till receptionen för att komplettera incheckningen.

OBS: Meddela din ankomst till oss, läs mer ovan…

Cascade Resort

Adress: R. das Ilhas, 8600-513, Portugal Lagos, Algarve
GPS: 37º06.655N 8º40.356W
Telefon: +351 282 771 500

Incheckning
Vid ankomst checkar ni in i receptionen (öppen dygnet runt) och kan därefter kan ni ta bilen till ert lägenhetsblock, där ni parkerar på gatan utanför boendet.
OBS: Meddela din ankomst till oss, läs mer ovan…

Marina Club

Adress: Marina de Lagos – Edifício da Administração, 8600-315 Lagos, Algarve – Portugal
GPS: 37º06.655N 8º40.356W
Telefon: (+351) 282 790 600

Incheckning
Vid ankomst checkar ni in i receptionen (öppen dygnet runt) och kan därefter parkera på uteparkering eller garage beroende på boende (utan kostnad).
OBS: Meddela din ankomst till oss, läs mer ovan…

Tips om var du kan hyra golfvagnar, elvagnar och köpa annan utrustning

Lagos Golf Shop, Lagos, +351 282 082 069, Avenida da Republica. nära Lidl
TaylorMade klubbor och Adidas kläder. Man är specialiserade på uthyrning av kvalitets-klubbor och reparation av klubbor samt säljer litet urval av skor, kläder och tillbehör. Bra priser. 15 % rabatt på inköp av kläder och skor (ej redan nedsatta varor). Har ett mycket begränsat antal vagnar som han hyr ut, ofta slut. http://www.lagosgolfshop.com/

Sophie’s Golf Shop, Lagos, +351 282 799 711 Odiaxere (huvudgatan).
Stort urval av kläder och skor. Dessutom klubbor, bagar och vagnar. Vi har – 10 % rabatt med SB-kortet (ej nedsatta varor). Hyra av el-vagn 2v €95(Libatt)/65, 4v €135(Li-batt)/90. Hyra 3hjul-vagn 2v €35, 4v €55. Hyra 2-hjuling, 2 v 35 €, 2 v 20 €. Vid hyra ingen ytterligare SB-rabatt. http://www.sophiesgolfshop.com/

Carvoeiro Golf Shop, Carvoeiro, +351 282 354 061, Rua dos Pescadores, 131, loja 8
Hyr ut vagnar, några av våra gäster har hyrt el-vagnar här. www.carvoeiro-golf-shop.com. Han brukar köra ut elvagnar till resorten om man ber om det och även hämta.

Decathlon , Portimao, + 351 282 490 240, Rua Adega da Cooperativa Lt1
Sportaffär som har golfutrustning. En del av våra gäster har köpt golfvagnar för € 30 som de använt under sin tid här.

Sports Direct, Portimao, Do Moco Lote 1
Säljer billiga kläder, vagnar och golfutrustning. Även här har några gäster köpt vagnar billigt för hela perioden.

The Golf Schack, +351 282 098 040, Vale de Lousas Retail Park, EN 125, Alcantarilha Golfshop som hyr ut elvagnar och vanliga vagnar, SunBirdies gäster i Salgados hyr sina vagnar här. Vi har specialdeal, säg att ni är från SunBirdie. Prisexempel elvagn 4v €150 (Li-batt), 3-hjuling 4v 44 €, 2-hjuling 25 €.

Alla priser med reservation för eventuella prishöjningar.


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Long Stay Living (utan inkluderade aktiviteter)
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Comments are closed.