Vad är longstay golfresor?

Älskar du att spela golf? Du är säkert väl medveten om att det finns otaliga fantastiska golfbanor utomlands, exempelvis i Spanien och Italien eller helt utanför Europa. Om du gillar att resa och samtidigt vill kunna golfa är longstay golfresor ett utmärkt alternativ.

Long Stay Golf syftar till längre golfresor, oftast på runt tre veckor. Konceptet går generellt ut på att researrangören tar hand om allt för att du ska kunna fokusera på golfandet. Du får tillgång till ett fint boende, en eller flera golfbanor och mycket mer. Det är även vanligt att researrangören anordnar både utflykter, middagar och även tävlingar mellan deltagarna. Long Stay Golf är ett speciellt sätt att få ägna sig fullt åt en hobby. Initialt brukar deltagare välja dessa typer av resor helt på grund av golfandet men i slutet av resan är det oftast upplevelserna och de nya vänskaperna som verkligen satte pricken över i:et. Att få träffa andra likasinnade är minst lika roligt som att få golfa på några av de vackraste platserna och de bästa golfbanorna. Det är lätt att förstå varför Long Stay Golf blir allt mer populärt.

Vilka destinationer finns det att välja mellan?

De flesta destinationer som erbjuds väljs ut baserat på vissa faktorer. Först och främst ska det finnas en eller flera golfbanor, helst av mycket hög kvalitet. Det ska även finnas bra boende, antingen i direkt anslutning eller i närheten av golfbanan. Detta är de grundläggande kraven för longstay golfresor. Utöver dessa ska destinationen även kunna erbjuda något mer än bara bra golfmöjligheter. Det kan till exempel handla om att vädret oftast är behagligt och att landskapet är fantastiskt. Det kan även vara något speciellt med platsen, exempelvis att regionen är känd för sitt vin, sin historia eller sitt kulturella utbud.

Med detta sagt finns det många platser runt om i världen som passar utmärkt för både kortare och längre resor. Om du söker bästa longstay golf kan det vara värt att överväga en destination som du är intresserad av utöver själva golfandet. Spanska solkusten är ett klassiskt alternativ men även den portugisiska sydkusten är ett intressant val. Norra och mellersta Italien är ytterligare två områden med fantastiska golfbanor och ett otroligt utbud av andra saker att göra. Om sol och bad låter lockande kan du alltid överväga Thailand, en populär destination både hos golfare och soldyrkande turister.

Finns det möjlighet att boka ett liknande men kortare alternativ?

Longstay golfresor varar, precis som namnet antyder, under lite längre perioder. Självklart finns det även möjlighet att boka kortare alternativ, oftast kallade midstay och shortstay. Skillnaderna mellan Long Stay golf och de kortare alternativen är oftast bara tiden. Det är trots allt inte alla som vill eller kan åka på längre golfresor. Om du gillar tanken av longstay golfresor men vill korta ned tiden lite är både midstay och shortstay utmärkta val. När det kommer till bästa longstay golf finns det flera aktörer att välja mellan. Det är värt att undersöka exakt vad de olika resorna går ut på, det vill säga vilka destinationer och vilka golfbanor det rör sig om. Vill du ge dig ut på fantastisk golfresa? Boka din longstay-golfresa redan idag!

 

Föregående | Nästa
This entry was posted in blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.