Vilken tid på året passar bäst för dig som vill spela golf i Portugal?

Portugal är ett attraktivt resmål för många resenärer, av flera olika anledningar. Landet erbjuder några av de bästa golfbanorna i världen, ett antal viktiga historiska platser och soliga stränder som passar utmärkt för avslappning. Bland mycket annat.

För den som är intresserad av att ägna sig åt både avslappning och fysisk aktivitet i en eller ett par månader finns det dessutom möjlighet att spela golf i Portugal.

Under golfresor är lyxiga hotellanläggningar med ett brett service-utbud något som kan bidra till en lite extra minnesvärd upplevelse. Men för att undvika alltför höga kostnader är det bra att i god tid undersöka vilka lösningar som kan innebära mest njutning för lägst pris. Något som i sin tur hör ofta samman med vilken säsong man väljer att resa. Här nedanför följer en beskrivning av landet vid olika tider på året, för turister som vill få ut mesta möjliga av en longstay i Portugal:

Januari och februari

I januari och februari kan resenärer som planerar att resa till Portugal förvänta sig aningen kyligare väderlek än under övriga delar av året. Det är dock inte kallare än att det fortfarande är möjligt att sitta på stranden och njuta av en klarblå himmel. Den som överväger att resa under dessa månader bör också komma ihåg de brasilianska festivaler som firas i städer som Lissabon och Algarve vid denna tid. Dessa event passar den som uppskattar fart, fläkt och spontanitet och innebär allt som oftast ett stort utbud av gatufester och mängder av färgglada klänningar.

Mars och april

Fel väderlek kan förstöra en hel dag och det finns inget värre än dåligt väder under semestern. De resenärer som vill slippa kyligare temperaturer under besöket i Portugal bör undvika platser som exempelvis de norra delarna av Lissabonregionen, under månaderna mars och april. Riktigt kallt blir det dock sällan, om man inte bestämmer sig för att besöka de högre trakterna i närheten av bergskedjan Serra de Estrela.

Maj och juni

Regnet kan både vara obefintligt eller till stort besvär, i Portugal under maj och juni. Under denna säsong är det därför säkrare att besöka inlandet där det också kan vara aningen varmare temperaturer under dagtid. Under dessa månader anordnas också många festivaler som kan vara roliga för turister att besöka. Dessutom är det vid denna tid möjligt att smaka på traditionellt tillagade sardiner. En av områdets lokala delikatesser.

Juli och augusti

Juli och augusti är vanligen den period då turismen peakar i Portugal. Trots detta så erbjuder landet fortfarande vissa andrum, och dessa hittar man ofta i städer inåt landet. Med lite ansträngning är det också möjligt att hitta en anonym och turistbefriad strand nära dessa orter.

September och oktober

September och oktober kan av flera anledningar vara en optimal tidpunkt för turister att resa till Portugal. Varma stränder, med färre besökare och trängsel i kombination med dagar som rullar på i mer vardaglig takt. Perfekta förutsättningar för den som vill vila upp sig.

November och december

November och december är säsongen för regnälskarna i Portugal. Utöver de ihärdiga skurarna så återvänder värmen alltid mellan varven. Allt i spännande kontrast till den färgstarka julhandeln och ljussättningen som lyser upp Portugal vi den här tiden på året.

Genom att planera efter tidpunkt, festivaler och andra aktiviteter blir det lättare att välja rätt tillfälle att resa. Du som är intresserad av golfresor i Portugal eller vill veta mer om hur du bäst förbereder dig inför resan är välkommen att kontakta Sunbirdie redan idag.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Sunbirdie.”

Föregående | Nästa
This entry was posted in blogg and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.