Long och Mid Stay Golfresor till Portugal, Algarve, Lagos

5 härliga boenden i charmiga Lagos på Algarvekusten
– Long och Mid Stay när det är som bäst!

Vill du uppleva det bästa av Portugals Algarvekust under en Mid eller Long Stay golfresa, måste du titta närmare på mysiga staden Lagos. Låt dig charmas av våra härliga alternativ i Algarves trevligaste stad och spela på 7 fantastiskt omväxlande golfbanor. Vi själva kan inte tänka oss en bättre plats att spendera några veckor eller månader under vintern.

Om vi börjar med själva staden Lagos, så anser vi att det är Algarves charmigaste stad. Och det är inte bara vi som tycker det. När Algarveborna själva får rösta, väljer även de Lagos. Faktum är att staden rankats som världens främsta semesterdestination av den kända resesajten Tripadvisor!

Med underbara stränder, dramatiska klippor, en stor marina och en härlig gammal stadsdel finns verkligen något för alla smaker. Att Lagos dessutom ligger lite längre västerut jämfört med golfgyttret i Vilamoura är ingen nackdel. Under sommaren är det visserligen fullt även här, men under höst, vinter och vår kan du upptäcka det verkliga Algarve. Då handlar du hos din lokala slaktare, promenerar i gamla stan eller på de vidsträckta stränderna och slår dig ner på din favoritrestaurang – utan att trängas med horder av turister.

Staden Lagos har ett stormigt förflutet. Här slog sig människor från Karthago ner och använde som bas i kriget mot Rom. Efter Roms fall hade Lagos många olika ockupationsmakter att hantera. En tid var staden en del av det bysantinska riket och på 800-talet ockuperades Lagos av Morerna, som utvecklade staden till en mycket viktig hamn i handeln med den afrikanska kontinenten.

Med århundradena kom Lagos att utvecklas till Portugals centrum för upptäcksresanden. Härifrån sökte man sig längs Afrikas kust söderut för att finna rutten till Indien. Lagos kom även att bli centrum för den första slavhandeln med den afrikanska kontinenten.

Med tiden kom dock Lissabon att ta över som maritimt centrum för Portugal och Lagos blev Algarves huvudstad ända fram till den förödande jordbävningen och efterföljande tsunamin som drabbade Algarvekusten och Lissabon 1755.

Som du förstår finns mängder av kultur och historia att upptäcka här i Algarves charmigaste stad och numera även flera riktigt fina golfbanor. Allt detta kan du göra under en Long Stay på något av våra två underbara boendealternativ.

5 härliga boendealternativ för Mid och Long Stay

Vi har handplockat fem eleganta boenden i Lagos. Några mer eller mindre mitt i staden och några lite i utkanten – en av dem en charmig golfresort.  Marina Club har ett underbart centralt läge, mitt i hamnen och med kort gångavstånd till de gamla stadsdelarna och alla restauranger. Till hösten 2018 kan vi även erbjuda de nybyggda lägenheterna på Marina Residence, med minst lika bra läge. På promenadavstånd från ”Centro Histórico” ligger ytterligare en nyhet – de 3-stjärniga lägenheterna på Vila Branca. Rymliga och fina, med bra läge och all tänkbar service runt hörnet. Lite längre från city ligger den eleganta, 5-sjärniga resorten Cascade med kanske Algarves finaste lägenheter. Ytterligare en klassiker är den eleganta och mäkta populära golfresorten Boavista, några få kilometer ifrån centrala Lagos. 

På alla våra boendealternativ ingår det 7 resp 14 greenfees (Mid/Long Stay) som gäller på banorna Penina, Palmares, Espiche, Boavista, Morgado, Alamos och Salgados och du som vill spela mer kan köpa fler greenfee till nettopriser av våra personal på plats.

Marina Club****

Vi är glada att kunna erbjuda ett magnifikt boende mitt i Lagos marina. Marina Club har absolut bästa läge i den luxuösa marinan med flertal restauranger och även gamla stan inom bekvämt gångavstånd.

Marina Club är ett topprankat, 4-stjärnigt lägenhetshotell med fina 1-sovrumslägenheter.
Alla lägenheter har balkong med antingen land-view eller mot tillägg så har du balkongen mot marinan och poolen och chans till eftermiddagssol.

På hotellet finns en reception som håller öppet dygnet runt. I baren kan du ta något läskande, se på kvällens sportsändningar och vill du inte ge dig ut i marinan eller på gamla stan för middag på någon av de oräkneliga restaurangerna i absolut närhet, har Marina Club sin egen restaurang.

Lägenheterna är rymliga med vardagsrum som är kombinerat med kök och matplats, separat sovrum och badrum. Fritt Wi-Fi finns i lägenheterna samt i baren, receptionen och restaurangen. Köket är fullt utrustat förutom ugn (micro finns).  På Marina Club finns även ett litet gym, inomhuspool, bastu och Spa. Inträde kostar ca 10 €.

Prislista longstay Portugal, Lagos – Marina Club
Prislista Mid Stay Portugal, Lagos – Marina Club

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Marina Residence**** – Nyhet!

Granne med Marina Club – mitt i Lagos Marina – ligger dessa nybyggda, 4-stjärniga lägenheter som drivs av just Marina Club. Som gäst på Marina Residence har du därför full tillgänglighet till alla faciliteter på Marina Club, se ovan.

Lägenheterna på Marina Residence är alla individuella och utformningen skiljer sig en aning från lägenhet till lägenhet. Gemensamt är den höga standarden och att det är 2 sovrum, balkong, fullt utrustat kök och wi-fi, samt mycket elegant inredning som hämtad ur inredningsmagasin. Det som saknas är centralvärme (aircondition), men det finns värmeelement och fläktar.

Prislista Long Stay Portugal, Lagos – Marina Residence…
Prislista Mid Stay Portugal, Lagos – Marina Residence…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Vila Branca*** – Nyhet!

Vila Branca är ett mysigt och charmigt samt mycket prisvärt lägenhetsboende ca 10 minuters promenad från Lagos Centro Histórico. Lägenheterna är 3-stjärniga och fräscha men av något enklare standard – dock rymliga och köken är fullt utrustade.

Wi-Fi finns vid frukostrestaurangen och i receptionen och mot tillägg (ca 40€ för en månad) i lägenheten. På området finns det två pooler och det är nära till all tänkbar service som Supermarkets, tvätteri med mera – och inte minst promenadavstånd till gamla stan…

Prislista Long Stay Portugal, Lagos – Vila Branca…
Prislista Mid Stay Portugal, Lagos – Vila Branca…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Boavista Golf Resort****

Boavista är en av Algarves absolut bästa anläggningar, där du får en underbar vistelse med stort, lyxigt och välutrustat boende och fri tillgång till Boavistas flotta Essential SPA. Boavista ligger ett par kilometer från centrala Lagos, men det är en väldigt mysigt och levande resort som gör att du direkt känner dig hemma.

Vi bor i stora, fina lägenheter med terrass, två sovrum och två badrum. Lägenheterna ligger nära Boavistas restaurang, Essential SPA och klubbhuset. De har en varm och charmerande arkitektur och fullt utrustade kök, vilket gör att du stortrivs här även under längre vistelser. En av våra sju banor ligger dessutom i stort sett utanför dörren. Du bor ju på en golfresort!

Prislista Long Stay Portugal, Lagos – Boavista
Prislista Mid Stay Portugal, Lagos – Boavista

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Cascade Resort*****

Eleganta, 5-stjärnig Cascade Resort, ligger på toppen av en klippa, högt över stranden Praia do Canival nära Ponta da Piedade, cirka tjugo minuters promenad från centrala Lagos. Här finns ett verkligt lyxigt desinghotell, ett elegant spa och våra 5-stjärniga lägenheter, som är både lyxiga och eleganta, byggda runt en vacker pool med riktig sandstrand i ena änden. Lägenheterna består av ett eller två sovrum och alla har uteplats eller terrass. 

Lägenheterna på Cascade är bland det bästa vi någonsin sett, och det är inte konstigt att Cascade Resort röstats fram som ”Travellers’ Choice” i Tripadvisor flera gånger. Arkitektur och inredning är inte typiskt portugisisk utan mer ”gammelvärldselegant” och exklusiv – som på ett klassiskt lyxhotell. Högsta klass på alla material från golv till tak och alla moderna faciliteter inklusive massagedusch och bubbelbadkar.

Alla lägenheter har terrass eller uteplats och en del 2-sovrummare har faktiskt även takterrasser. Här finns en vacker pool, med en liten sandstrand. Poolen är inte uppvärmd, men turligt nog finns en uppvärmd utomhuspool bara några meter bort, utanför hotellets SPA-anläggning. Här finns även en liten bastustuga, byggd på order av den schweiziske ägaren, som uppenbarligen uppskattar bastubad.

Lägenheterna är självklart fullt utrustade med komplett kök, lyxiga interiörer och bekväma faciliteter som massagedusch och separat jacuzzi. Kort sagt saknas ingenting för en härligt avkopplande Long Stay. På resorten finns till och med ett övningsområde med driving range, övningsgreen och bunkrar. Kanske räcker det med en timmes träning de dagar du inte spelar på någon av de sex härliga banor som ingår?

På hotellet, tvärs över gatan från lägenheterna, finns en mycket trevlig bar och restaurang. På promenadavstånd (ca 10 minuter) finns ytterligare två restauranger, alldeles intill havet och den strand som faktiskt kan nås direkt från Cascade – om du inte lider av höjdskräck. Från klippan där boendet ligger leder nämligen en brant trappa ner till stranden. Säkrast är nog ändå att promenera nedför backen till stranden och de två restaurangerna. Orkar du sedan inte gå de tusen meterna hem igen, går den lokala bussen alldeles utanför restaurangerna och stannar bara några hundra meter från Cascade.

OBS: Cascades hotell renoveras under hösten 2018 och därför finns inte tillgång till den service vi vanligen väntar oss här, dvs pool, gym, spa, restauranger mm. Lägenheterna håller dock öppet (med fina rabatter!) och annan service (wifi, städning mm) fungerar som vanligt. I januari 2019 öppnar hela resorten igen – i bättre form än någonsin!

Prislista Long Stay golfresor till Cascade Resort…
Prislista Mid Stay golfresor till Cascade Resort…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Golfen under din Mid eller Long Stay i Lagos

När du bor på våra boenden i Lagos under en Long Stay ingår det 14 greenfees som gäller på banorna Penina, Palmares, Espiche, Boavista, Morgado, Alamos och Salgados. Under en 2-veckors Mid Stay ingår 7 rundor på samma banor så du kan alltså spela varannan dag. Vill du spela mer går det att köpa till extra greenfee till nettopriser av vår personal på plats.

Palmares av Robert Trent Jones II bjuder på en spektakulär blandning mellan linksgolf och mera parkliknande hål i en underbar närhet till havet.

Boavista har en fin utsikt över Lagos-bukten och är känd för sin ypperliga kondition. banan är naturanpassad och på hål 6 och 8 måste du slå bollen över en ravin.

Penina är Algarves första och mest klassiska bana, ritad av Sir Henry Cotton.

Espiche har en golfbana som premierar strategiskt spel där du ska placera bollen på rätt plats för nästa slag. Banan ligger naturskönt utan störande bebyggelse.

Morgado har generösa fairways och stora greener. Bra puttning är viktigt här. Likaså är det bra att kunna placera bollen eftersom bunkrarna kan vara ganska svåra.

Alamos är belägen precis bredvid Morgado i en miljö med sjöar och utsikt över Monchique bergen. Greenerna är små och snabba och banan är en trevlig utmaning.

Salgados är en bana i ett naturreservat strax intill sandstranden nära Albufeira. Placeringen är magisk och banan hyser stora mängder fåglar, inte minst vadarfåglar. Här är platt och det finns många vattenhinder.

Service under din Mid eller Long Stay i Lagos

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats på Algarvekusten, som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så att du kan njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Vi har vår egen personal på plats som är stationerad i Lagos området. Generellt är personalen på plats under högsäsong (1/10-30/11 samt 15/2-31/4), men avvikelser förekommer.

Starttider och greenfee

På alla banor kan du boka alla tillgängliga tider 48 timmar i förväg.

Uppgradera din golf!

Som Sunbirdie longstayresenär kan du uppgradera din golf med spel på Palmares, Espiche, Boavista, Penina, Morgado, Alamos och Salgados. Uppgraderingen köper du av vår personal på plats.

Vad ingår i din Long Stay?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Prislista Long Stay Marina Club…
Prislista Mid Stay Marina Club…

Prislista Long Stay Marina Residence…
Prislista Mid Stay Marina Residence…

Prislista Long Stay Vila Branca…
Prislista Mid Stay Vila Branca…

Prislista Long Stay Cascade Resort…
Prislista Mid Stay Cascade Resort…

Prislista Long Stay Boavista…
Prislista Mid Stay Boavista…

Vad ingår inte?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg där vi rekommenderar olika flygbolag.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar så har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor).

När du inte spelar golf

När du bor i Lagos har du närhet till det mesta. Du befinner dig i princip mitt på Algarvekusten med närhet till golf, härliga stränder, mysiga restauranger och byar.

Ja, på Algarve finns så mycket att göra. Här finns restauranger och fiskebyar att upptäcka, kultur finns överallt men kanske företrädesvis västerut där den europeiska vaggan för de första världsomseglingarnas stod. Upptäck Lagos med sin dramatiska historia. Området var lika betydelsefullt för ”världsupptäckar-åldern” som Cape Canevaral var för ”rymdåldern”.

Varför inte upptäcka det lokala vinet från regionen som heter Alentejo? Passa på att hälsa på hos någon av producenterna i närheten.

Har du aldrig tidigare varit i den portugisiska huvudstaden Lissabon så ligger den inte mer än 3 timmar norrut. Hit tar du dig behändigt med hyrbilen och vi har bra priser på hotellövernattning för en ”semester under semestern”…

Faktum är att inte heller Spanien är utom räckhåll. Det är inte mer än 20 mil till den fantastiska staden Sevilla och ännu närmre till spännande och charmiga Huelva, endast 12 mil bort.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och flexibilitet. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!
Norwegian flyger direkt till Faro under delar av året och TAP flyger via Lissabon. Det kan vara värt att fundera på att flyga till Lissabon och sedan ta hyrbil ner till Algarve. Det är drygt 27 mil men den fina motorvägen gör att det inte tar mer än drygt två timmar.

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem gärna på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler eller svenska Holiday Drive. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB