Long och Mid Stay Golfresor till Portugal, Algarve, Lagos

Drömgolf och härliga boenden i charmiga Lagos på Algarvekusten – Long och Mid Stay när det är som bäst!

Vill du uppleva det bästa av Portugals Algarvekust under en Mid eller Long Stay golfresa, måste du titta närmare på mysiga staden Lagos. Låt dig charmas av våra härliga alternativ i Algarves trevligaste stad och spela på 7 fantastiskt omväxlande golfbanor. Vi själva kan inte tänka oss en bättre plats att spendera några veckor eller månader under vintern.

Nyhet hösten 2022 – nyrenoverade lägenheter med toppenläge, centralt i Lagos. Läs mer om Vila Branca nedan…

Om vi börjar med själva staden Lagos, så anser vi att det är Algarves charmigaste stad. Och det är inte bara vi som tycker det. När Algarveborna själva får rösta, väljer även de Lagos. Faktum är att staden rankats som världens främsta semesterdestination av den kända resesajten Tripadvisor!

Med underbara stränder, dramatiska klippor, en stor marina och en härlig gammal stadsdel finns verkligen något för alla smaker. Att Lagos dessutom ligger lite längre västerut jämfört med golfgyttret i Vilamoura är ingen nackdel. Under sommaren är det visserligen fullt även här, men under höst, vinter och vår kan du upptäcka det verkliga Algarve. Då handlar du hos din lokala slaktare, promenerar i gamla stan eller på de vidsträckta stränderna och slår dig ner på din favoritrestaurang – utan att trängas med horder av turister.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Staden Lagos har ett stormigt förflutet. Här slog sig människor från Karthago ner och använde som bas i kriget mot Rom. Efter Roms fall hade Lagos många olika ockupationsmakter att hantera. En tid var staden en del av det bysantinska riket och på 800-talet ockuperades Lagos av Morerna, som utvecklade staden till en mycket viktig hamn i handeln med den afrikanska kontinenten.

Med århundradena kom Lagos att utvecklas till Portugals centrum för upptäcktsresanden. Härifrån sökte man sig längs Afrikas kust söderut för att finna rutten till Indien. Lagos kom även att bli centrum för den första slavhandeln med den afrikanska kontinenten.

Med tiden kom dock Lissabon att ta över som maritimt centrum för Portugal och Lagos blev Algarves huvudstad ända fram till den förödande jordbävningen och efterföljande tsunamin som drabbade Algarvekusten och Lissabon 1755.

Som du förstår finns mängder av kultur och historia att upptäcka här i Algarves charmigaste stad och numera även flera riktigt fina golfbanor. Allt detta kan du göra under en Mid eller Long Stay på något av våra underbara boendealternativ.

Härliga boenden för din Mid och Long Stay

Vi har handplockat ett antal eleganta boenden i Lagos. Två mer eller mindre mitt i staden och några lite i utkanten – en av dem en riktigt charmig golfresort med allt du kan kräva för en längre vistelse, inklusive shuttle flera gånger varje dag in till city! 
Populära Marina Club har ett underbart centralt läge i hamnen med kort gångavstånd till de gamla stadsdelarna och alla restauranger. Vi kan även erbjuda helt nyrenoverade lägenheter på centralt belägna Vila Branca, med kort promenadavstånd till både gamla stan och stränder samt har all service inpå knuten! På kanten av klipporna vid Ponta da Piedade, en liten bit ytterligare från city, ligger den eleganta, 5-stjärniga resorten Cascade Wellness Resort med Algarves kanske finaste lägenheter. Promenerar du från Cascade ner mot standen Praia de Porto Mós hittar du lika 5-stjärniga Belmar. Ytterligare en mycket uppskattat resmål är den eleganta och mäkta populära, 5-sjärniga golfresorten Boavista Golf & Spa Resort, några få kilometer ifrån centrala Lagos och som faktiskt är ett mycket bra val om du vill klara dig utan hyrbil. Här ingår nämligen transporter på resorten och även ut på stan genom resortens egen shuttle-service, flera gånger varje dag. Välj då grundpaketet med golf inklusive golfbil på hemmabanan…

På alla våra boendealternativ kan du annars välja ett ”Play Around”-paket med 7 resp 14 greenfees (Mid/Long Stay) som gäller på banorna Penina, Palmares, Espiche, Boavista, Morgado, Alamos och Salgados och du som vill spela mer kan köpa fler greenfee till nettopriser av våra personal på plats. På Boavista har grundpaketet golf med golfbil på hemmabanan och du kan köpa till fler greenfees som gäller på alla våra banor.

Boavista Golf & Spa Resort*****

Boavista är en av Algarves absolut bästa golfanläggningar, där du får en underbar vistelse med stort, elegant och välutrustat boende i trevliga Bela Colina Village. Har du valt en Premium-lägenhet får du fri tillgång till Boavistas flotta Essential SPA med gym och stor inomhuspool men även om du bor i Standard kan du få tillträde för endast 5,5o EUR per gång. Boavista ligger ett par kilometer från centrala Lagos, men det är en väldigt mysig och verkligt levande resort som gör att du direkt känner dig hemma och boendet är i en klass för sig!

Här ingår även shuttle på resorten plus att resorten har shuttle service utanför resorten om du exempelvis vill handla eller ta dig ner till city för en helkväll på ”stan”. Shuttlen går  3 gånger per dag till centrala Lagos (tisdagar och torsdagar) och Praia da Luz (måndagar, onsdagar och fredagar) vilket gör att du klarar dig utmärkt utan bil om du väljer golfpaketet med spel hemma på Boavista. Sedan kan du (om du vill) köpa till greenfee på våra andra banor i närheten och då lösa transporten med prisvärd taxi.

Till och från flygplatsen bokar vi privat transfer som kostar cirka 250 EUR t/r för en-tre personer inklusive bagage och golfutrustning.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Vi bor i stora, lyxiga lägenheter i två plan (mer som radhus) med terrass, två sovrum och två badrum. Lägenheterna ligger intill poolen, nära Boavistas nya restaurang och bara kort promenad från Essential SPA och klubbhuset där ytterligare en restaurang ligger.

Lägenheterna har en varm och charmerande arkitektur och fullt utrustade kök, vilket gör att du stortrivs här även under riktigt långa vistelser. En av våra sju banor ligger dessutom i stort sett utanför dörren (du bor ju på en golfresort!) och grundpriserna inkluderar därför ett antal rundor ”hemma” med golfbil vilket är perfekt om du vill klara dig utan hyrbil, men du kan självklart välja Play Around om du hellre vill det eller uppgradera med extra greenfees efter smak – ”hemma” på Boavista eller på våra andra 6 banor, varav 2 ligger i Lagos.

Boendet på Boavista Golf & Spa Resort blir en guldkantad bas för en längre tids vistelse i Algarves kanske mysigaste stad.

Prislista Long Stay och Mid Stay golfresor till Portugal, Lagos – Boavista

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Marina Club****

Vi är glada att kunna erbjuda ett bra boende mitt i Lagos marina. Marina Club har absolut bästa läge i den luxuösa marinan med flertal restauranger och även gamla stan inom bekvämt gångavstånd.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Marina Club är ett topprankat, 4-stjärnigt lägenhetshotell med fina 1-sovrumslägenheter.
Alla lägenheter har balkong med antingen land-view eller mot tillägg så har du balkongen mot marinan och poolen och chans till eftermiddagssol.

På hotellet finns en reception som håller öppet dygnet runt. I baren kan du ta något läskande, se på kvällens sportsändningar och vill du inte ge dig ut i marinan eller på gamla stan för middag på någon av de oräkneliga restaurangerna i absolut närhet, har Marina Club sin egen restaurang.

Lägenheterna är rymliga med vardagsrum som är kombinerat med kök och matplats, separat sovrum och badrum. Fritt Wi-Fi finns i lägenheterna samt i baren, receptionen och restaurangen. Köket är fullt utrustat förutom ugn (micro finns).  På Marina Club finns även ett litet gym, inomhuspool, bastu och Spa. Inträde kostar ca 10 €.

Prislista Long Stay och Mid Stay golfresor till Portugal, Lagos – Marina Club

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Vila Branca*** OBS: Nyhet hösten 2022!

Vi har tidigare erbjudit lägenheter på charmiga Vila Branca, men nu har hela resorten renoverats och allt är i toppklass! Här bor du numera i väldigt fina och rymliga lägenheter och uppgraderar du till ”poolview” med eftermiddagssol har du en perfekt bas för att upptäcka Lagos till fots!

blankblankblankblankblank

Vila Branca erbjuder nyrenoverade lägenheter runt ett mycket inbjudande poolområde. Grundpriset ger en studio på cirka 50 kvm och mot tillägg finns lägenheter med både 1 och 2 sovrum (68 resp 110 kvm) samt vardagsrum och möblerad balkong eller terass med eller utan ”poolview” (mot tillägg). Lägenheterna är helt nyrenoverade och mycket väl utrustade med det mesta du kan behöva för längre vistelser och inte minst ett mycket bra läge. Studios har ett mindre pentry, men alla andra har fullt utrustade kök, vardagsrum och separat sovrum samt möblerade balkonger eller terasser.

Prislista Long Stay och Mid Stay golfresor till Portugal, Lagos – Vila Branca

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Cascade Wellness Resort*****

Eleganta, 5-stjärnig Cascade Resort, ligger på toppen av en klippa, högt över stranden Praia do Canival nära Ponta da Piedade, cirka tjugo minuters promenad från centrala Lagos. Här finns ett verkligt lyxigt desinghotell, ett elegant spa och våra 5-stjärniga lägenheter, som är både lyxiga och eleganta, byggda runt en vacker pool med riktig sandstrand i ena änden. Lägenheterna består av ett eller två sovrum och alla har uteplats eller terrass. 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Lägenheterna på Cascade är bland det bästa vi någonsin sett, och det är inte konstigt att Cascade Resort röstats fram som ”Travellers’ Choice” i Tripadvisor flera gånger. Arkitektur och inredning är inte typiskt portugisisk utan mer ”gammelvärldselegant” och exklusiv – som på ett klassiskt lyxhotell. Högsta klass på alla material från golv till tak och alla moderna faciliteter inklusive massagedusch och bubbelbadkar.

Alla lägenheter har terrass eller uteplats och en del 2-sovrummare har faktiskt även takterrasser. Här finns en vacker pool, med en liten sandstrand. Poolen är inte uppvärmd, men turligt nog finns en uppvärmd utomhuspool bara några meter bort, utanför hotellets SPA-anläggning. Här finns även en liten bastustuga, byggd på order av den schweiziske ägaren, som uppenbarligen uppskattar bastubad.

Lägenheterna är självklart fullt utrustade med komplett kök, lyxiga interiörer och bekväma faciliteter som massagedusch och separat jacuzzi. Kort sagt saknas ingenting för en härligt avkopplande Long Stay. På resorten finns till och med ett övningsområde med driving range, övningsgreen och bunkrar. Kanske räcker det med en timmes träning de dagar du inte spelar på någon av de sex härliga banor som ingår?

På hotellet, tvärs över gatan från lägenheterna, finns en mycket trevlig bar och restaurang. På promenadavstånd (ca 10 minuter) finns ytterligare två restauranger, alldeles intill havet och den strand som faktiskt kan nås direkt från Cascade – om du inte lider av höjdskräck. Från klippan där boendet ligger leder nämligen en brant trappa ner till stranden. Säkrast är nog ändå att promenera nedför backen till stranden och de två restaurangerna. Orkar du sedan inte gå hem igen, går den lokala bussen alldeles utanför restaurangerna och stannar bara några hundra meter från Cascade.

Prislista Long Stay och Mid Stay golfresor till Portugal, Lagos – Cascade

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Golfen under din Mid eller Long Stay i Lagos

När du bor på våra boenden i Lagos under en Long Stay ingår oftast 14 greenfees som gäller på banorna Penina, Palmares, Espiche, Boavista, Morgado, Alamos och Salgados. Under en 2-veckors Mid Stay ingår 7 rundor på samma banor så du kan alltså spela varannan dag. Bor du på golfresorten Boavista ingår ett antal golfrundor med golfbil på hemmabanan, alternativt ett Play Around-paket som gäller alla våra banor.

Vill du spela mer än vad som ingår i grundpriserna går det att köpa till extra greenfee till nettopriser innan du reser eller av vår personal på plats.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Palmares av Robert Trent Jones II bjuder på en spektakulär blandning mellan linksgolf och mera parkliknande hål i en underbar närhet till havet.

Boavista har en fin utsikt över Lagos-bukten och är känd för sin ypperliga kondition. banan är naturanpassad och på hål 6 och 8 måste du slå bollen över en ravin.

Penina är Algarves första och mest klassiska bana, ritad av Sir Henry Cotton.

Espiche har en golfbana som premierar strategiskt spel där du ska placera bollen på rätt plats för nästa slag. Banan ligger naturskönt utan störande bebyggelse.

Morgado har generösa fairways och stora greener. Bra puttning är viktigt här. Likaså är det bra att kunna placera bollen eftersom bunkrarna kan vara ganska svåra.

Alamos är belägen precis bredvid Morgado i en miljö med sjöar och utsikt över Monchique bergen. Greenerna är små och snabba och banan är en trevlig utmaning.

Salgados är en bana i ett naturreservat strax intill sandstranden nära Albufeira. Placeringen är magisk och banan hyser stora mängder fåglar, inte minst vadarfåglar. Här är platt och det finns många vattenhinder.

Service under din Mid eller Long Stay i Lagos

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats på Algarvekusten, som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så att du kan njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Vi har vår egen personal på plats som är stationerad i Lagos området. Generellt är personalen på plats under högsäsong (1/10-30/11 samt 15/2-31/4), men avvikelser förekommer.

Starttider och greenfee

På alla banor kan du boka alla tillgängliga tider 48 timmar i förväg.

Uppgradera din golf!

Som Sunbirdie longstayresenär kan du uppgradera din golf med spel på Palmares, Espiche, Boavista, Penina, Morgado, Alamos och Salgados. Uppgraderingen köper du till bästa pris i samband med bokning av resan men du kan även köpa greenfee av vår personal på plats.

Vad ingår i din Long Stay?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Prislista Long Stay och Mid Stay golfresor till Portugal, Lagos – Boavista
Prislista Long Stay och Mid Stay golfresor till Portugal, Lagos – Marina Club
Prislista Long Stay och Mid Stay golfresor till Portugal, Lagos – Cascade
Prislista Long Stay och Mid Stay golfresor till Portugal, Lagos – Vila Branca

Vad ingår inte?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg nedan där vi rekommenderar olika flygbolag alternativt vår partner MK Airbrokers.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14 eller 28 dagar så har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 2, 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 3, 5, 6 veckor eller varför inte 3 månader? Se vår prislista där du finner priser för 2-3-4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor).

När du inte spelar golf

När du bor i Lagos har du närhet till det mesta. Du befinner dig i princip mitt på Algarvekusten med närhet till golf, härliga stränder, mysiga restauranger och byar.

Ja, på Algarve finns så mycket att göra. Här finns restauranger och fiskebyar att upptäcka, kultur finns överallt men kanske företrädesvis västerut där den europeiska vaggan för de första världsomseglingarnas stod. Upptäck Lagos med sin dramatiska historia. Området var lika betydelsefullt för ”världsupptäckar-åldern” som Cape Canevaral var för ”rymdåldern”.

blankblankblankblankblank

Varför inte upptäcka det lokala vinet från regionen som heter Alentejo? Passa på att hälsa på hos någon av producenterna i närheten.

Har du aldrig tidigare varit i den portugisiska huvudstaden Lissabon så ligger den inte mer än 3 timmar norrut. Hit tar du dig behändigt med hyrbilen och vi har bra priser på hotellövernattning för en ”semester under semestern”…

Faktum är att inte heller Spanien är utom räckhåll. Det är inte mer än 20 mil till den fantastiska staden Sevilla och ännu närmre till spännande och charmiga Huelva, endast 12 mil bort.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och flexibilitet. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!
Norwegian flyger direkt till Faro under delar av året och TAP flyger via Lissabon. Det kan vara värt att fundera på att flyga till Lissabon och sedan ta hyrbil ner till Algarve. Det är drygt 27 mil men den fina motorvägen gör att det inte tar mer än drygt två timmar.

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem gärna på 08-16 69 30 eller maila till booking@mkairbroker.se

Specialpriser för hyrbil på Algarve!

På Algarvekusten har vi ett bra avtal med en lokal aktör som erbjuder våra kunder bra priser för hyrbil Grupp C (VW Polo eller liknande 5-dörrars) inklusive alla försäkringar och extra förare. Alla försäkringar och extra förare ingår och inga dolda avgifter tillkommer!

I priset (från 20 EUR per dag inklusive allt) ingår dessutom att ni får bilen levererad till ert boende, vilket kan vara skönt om ni kommer sent och inte vill trassla med hyrbil vid ankomsten. Tillägg för upphämtning på flygplatsen är 15 EUR (kort transfer till hyrbilsfirman). Ni kan även hyra för kortare perioder under er vistelse.

Du bokar din hyrbil genom att kontakta oss på info@sunbirdie.com eller telefon 08-458 00 00, vardagar 9-12 och 13-17.


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB