Ona Mar Menor Golf Resort

Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Golfresor till klassiska Mar Menor

Mar Menor Golf Resort är en gammal favorit i vårt utbud, nu med helt nyrenoverad golfbana. Här bor ni i lägenheter med eller eller två sovrum eller ett fint golfhotell intill banan på en levande golfresort med restauranger, livsmedelsaffär och närhet till havet och mysiga kuststäder.

Mar Menor Golf Resort ligger på Costa Cálida, strax söder om Alicante i södra Spanien och erbjuder en blandning av lyx och sportaktiviteter, med en golfbana delvis designad av Jack Nicklaus som pricken över i.

Mar Menor har ett brett utbud av bekvämligheter, inklusive en rad olika boendealternativ, restauranger och fritidsaktiviteter. Det är ett populärt val för både golfentusiaster och den som söker en avkopplande semester. Dessutom är dess närhet till Mar Menor-lagunen och Medelhavet en attraktion, och erbjuder gästerna möjlighet att njuta av både golf och strandaktiviteter.

Vi bor i Mar Menor Residences, som är fina lägenheter med 1 eller två sovrum

Golf på flera trevliga golfbanor

Så snart du bekräftat ditt boende kan du lägga till så mycket eller lite golf du önskar, exempelvis har vi bra priser på medlemskap på tre banor (Mar Menor, Saurines och Haceinda del Alamo, men du kan även välja till enstaka greenfee och olika paket med spel på flera banor som el Valle, La Torre och andra.

Våra Mid och Long Stay-gäster kan köpa till ett greenfee-medlemskap på tre roliga och omväxlande banor och det enda som tillkommer är en spelavgift per runda på 9 EUR som betalas på plats till klubben. Reser du på Short Stay kan du köpa till valfritt antal greenfee som vi då förbokar och du behöver inte betala något på plats.

Mar Menor är hemmabanan och mycket populär. Den är platt och har två delar, där första ni är lite trängre men på sista nio blommar banan ut till en fullfjädrad resortbana. Inte så konstigt kanske, då sista nio är ritade av Jack Nicklaus! Banan känns aldrig tråkig, tack vare omväxlande design, inbjudande atmosfär och härlig karaktär.

Saurines de la Torre är något så exotiskt som en riktig Desert Links! En fantastisk 18-hålsbana i ökenstil med flera spännande utmaningar. Den är designad av Jack Nicklaus och har en väldigt fin finish på både fairways och greener. Det är få bunkrar, men mycket sand runtom, blandat med små ökenbuskar. Banan är enkel att gå, något som uppskattas av många.

Hacienda del Alamo är otroligt fin och rolig att spela. Hålen böljar fram mellan palmer och mandelträd och och känns aldrig tråkig, tack vare omväxlande design, inbjudande atmosfär och härlig karaktär. Den är lätt att gå men ändå långt ifrån "platt" och tråkig.

Läs mer om olika golfpaket i prislistan eller kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Vem ska resa hit?

Utöver bra boenden och närheten till en av flera roliga golfbanor, passar Mar Menor Golf Resort den som söker en levande golfresort med närhet till havet och trevliga byar och städer.

När du inte spelar golf

På Costa Cálida finns väldigt mycket att göra utöver att spela golf och med boende på Mar Menor har du nära till det mest. Från historiska landmärken och byggnader från Romartiden till religösa vandringsleder och inte minst närheten till havslagunen Mar Menor med stränder och trevliga kuststäder, bara några minuters bilresa från Mar Menor.

Murcia-regionen har en rik historia och själva staden Murcia får man inte missa. Här kan du strosa i timmar mellan butiker och charmiga torg innan du avslutar kvällen på någon trevlig restaurang.

I närområdet finns även den historiska hamnstaden Cartagena och klassiska semesterstäder som Alicante, Almeria med flera. Lite längre bort finner du den moriska staden Granada och det imponerande slotts- och borgområdet Alhamra. Det anses idag vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Golf och skidor?

Tycker du om att åka skidor är det faktiskt inte mer än 3,5 timmars bilresa till de välkända skidorterna i Sierra Nevada. Där kan vi utlova en unik vinterupplevelse på över 3.500 meters höjd med utsikt över Medelhavet, Gibraltarsundet och de afrikanska Atlasbergen i fonden.

Service under din Mid eller Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi personal på plats på Costa Cálida under säsong, som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Starttider och greenfee

Som gäst med Sunbirdie på Mar Menor kan du lägga till medlemskap och/eller ett antal greenfee på Mar Menor, Saurines, Haciena del Alamo med flera, så snart du bekräftat ditt boende. Reser du på Mid eller Long Stay kan du boka starttider för första veckan hemifrån och bokar sedan själv dina starttider så snart du kommit ner till Mar Menor och får boka alla tillgängliga tider 7 dagar i förväg. Reser du på Short Stay har du oftast förbokat startider och annan service i god tid inför din ankomst.

Vad ingår i priset?

3, 5, 7, 14, 21 respektive 28 dagars boende (3-7 = Short Stay, 14-21 = Mid Stay och 28 = Long Stay) med full service och medlemskap i Club Sunbirdie ingår i priset. I grundpriset ingår boende i lägenhet med 1 sovrum och balkong intill golfbanan Mar Menor eller i dubbelrum med daglig frukost på golfhotellet. Se prislistan för rabatter och tillägg för extra veckor, enkelrum med mera samt vilka golfpaket och annan service som kan köpas till så snart resan är bekräftad.

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Så snart du bekräftat ditt boende kan du köpa till golf på en eller flera banor, golfbil och annan service. Läs mer i prislistan eller kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 2, 3 eller 4 veckor från ankomstdagen – eller så många nätter du önskar. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och det bokar våra kunder själv för bästa pris och flexibilitet.

Mar Menor ligger nära Alicante, dit det finns direktflyg från Sverige med SAS, Norwegian, Veuling och Ryanair.

Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan vissa tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris...

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Prisvärda hyrbilar eller egen bil?

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din vistelse på Costa Cálida. Annars är det vanligt att kunder tar sin egen bil ner till Costa Cálida och gör resan tur och retur till en upplevelse.

Vi har rekommenderar hyrbilar via svenska Holiday Drive. Läs gärna mer på https://www.sunbirdie.se/om-sunbirdie/prisvarda-hyrbilar eller kontakta oss för mer information.

Läs mer eller kontakta oss gärna!

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om våra resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Ona Mar Menor Golf Resort

Bokningsförfrågan
  • Köp till medlemskap på tre vackra golfbanor. Det enda som tillkommer är en spelavgift på 9 EUR per runda som betalas på plats till klubben.

  • Längtar du efter sol har du kommit rätt, Costa Calida och Hacienda del Alamo är perfekt för soltörstande golfare med över 300 soldagar per år.

  • Tycker du om att åka skidor är det faktiskt inte mer än några timmar till de välkända skidorterna i Sierra Nevada.

  • Mar Menor Golf Resort ligger nära havslagunen Mar Menor med fina stränder.

Golfen i Ona Mar Menor Golf Resort

Hacienda del Alamo

Böljande gröna fairways och kritvita bunkrar. Hacienda del Alamo är en promenadvänlig golfbana som kommer att bli mångas nya favorit.

Mar Menor Golf

En populär golfanläggning som bjuder på omväxlande upplevelser på en och samma golfbana. Nyrenoverad till hösten 2023!

Saurines Golf

En unik och mycket trevlig 18-hålsbana i ökenstil som bjuder på flera spännande utmaningar.