Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Golfresor med guldkant – i mysiga Cambrils

Att Costa Dorada håller ställningen som ett av våra allra mest populära resmål är inte så underligt, då klimatet är härligt under höst och vår och du kan välja till fri golf på en eller flera banor. Dessutom är prisnivån i staden förbluffande låg!

Kombinera sedan detta med områdets kultur, vingårdar, stränder och alla våra mysiga boenden vid havet i den charmiga kuststaden Cambrils så förstår du att detta resmål är något utöver det vanliga.

Söder om Barcelona börjar ”den gyllene kusten” Costa Dorada. Över 20 mil av gyllene sandstränder, kristallklart vatten, sol, värme, kultur och flera härliga golfbanor lockar årligen hit mer än 3 miljoner turister. Här har vi på Sunbirdie funnit vårt egna paradis, med det mesta som vi nordbor längtar efter under vinterhalvåret.

Fokus på god mat och dryck

I Cambrils handlar mycket om mat och vin. Cambrils kallas ibland för ”Kataloniens gastronomiska hjärta” och här hittar du allt från eleganta Guide Michelin-restauranger med förvånande låga priser till charmiga tapasbarer och allt däremellan. Byns matfokus smittar av sig och du kan botanisera bland krogar och barer i månader om du så skulle önska. Inte minst då prisnivå på både mat och dryck är oväntat låg. När vi frågar hur det kan komma sig får vi förklarat att det mest är inhemsk turism här och spanjorer accepterar inte turistpriser! Extra skönt idag när vår svenska krona tappat så mot euron...

Fisken hämtas i havet alldeles utanför kusten och runt hörnet finns fiskhandlare där den nyfångade fisken ligger på is och bara väntar på att bli tillagad.

För den som aldrig varit i Cambrils tidigare är överraskningen stor. Det är ju så här man vill bo under vinterhalvåret! En morgonpromenad till fiskmarknaden eller en extra kaffe på balkongen? Valet är ditt…

Många härliga boenden i Cambrils

Sunbirdie erbjuder flera olika boendealternativ i den charmiga kuststaden Cambrils – där man vill bo!

I centrala Cambrils finns flera 4-stjärniga boenden – dels klassiska Port Cambrils och Vora Mar intill strandpromenaden och så mysiga Pepita Cambrils Residences och nyheten Gran VP bara en wedge från stranden, mitt i staden och populära Las Dunas med två sovrum och garage strax utanför centrum och slutligen vårt 3-stjärniga boende Port Eugeni som är perfekt om du reser själv, eller klarar dig med en mindre och lite enklare lägenhet med absolut centralt läge. En nyhet är fina Agaró, som är mycket fina lägenheter med två sovrum och kort promenadavstånd från stranden och alla restauranger.

Läs mer om dessa boenden via länkarna nedan eller gör en offertförfrågan online.

Välj till golf på en eller flera trevliga golfklubbar

I våra Mid och Long Stay-resor ingår medlemskap i Club Sunbirdie, som bland annat ger dig avbeställningsskydd och möjligheten att välja till fritt spel på en, två eller flera trevliga och uppskattade golfbanor. Det vanligaste tillvalet är medlemskap på både Gaudí Reus GC och Costa Daurada GC.

Gaudí Reus club de Golf är en mycket trevlig och genuin medlemsbana med en bana som är i stort sett helt platt och mycket lätt att gå, vilket många efterfrågar. Klubben ligger dessutom bara 9 km från Cambrils (12-15 minuters bilresa från våra boenden) och med sin klassiska parkbanedesign med en blandning av doglegs, vattenhinder och till och med en ö-green, har den blivit en favorit för många.

Populära Costa Daurada GC ligger norr om Cambrils i höjd med Tarragona, cirka 25-30 minuter från våra boenden.

Om Gaudí är mer av familjär och charmig medlemsbana, är Costa Daurada en färgsprakande och livfull sports resort, där banans vindlande hål skyddas från havsvindarna av lummig grönska, olivlundar, korkekar och vajande palmer. Banan är en del av Tarragona Sports center och utöver den fina artonhålsbanan finns här fina övningsområden, en pitch&putt-bana, flertalet padel- och tennisbanor, ett stort gym och ett center samt spår för mountainbike.

Dessutom kan du välja till spel på Bonmont, Infinitum och Panoramica vilket gör golfen på Costa Dorada svårslagen då utbudet ger både stor variation och klassiskt katalansk charm.

När du inte spelar golf

Cambrils ligger bara 8 mil söder om Barcelona. Det är naturligtvis ingen slump eftersom vi på Sunbirdie letade länge och väl efter en destination som kombinerar toppboende i en mysig by, golf av högsta klass OCH möjligheten till kulturupplevelser i form av en spännande storstad. Vi tycker att vi har lyckats fantastiskt med att få ihop dessa olika delar.

Med närheten till Barcelona förstår du som gäst vad som väntar. Barcelona har under en lång tid varit en av världens absolut ”hetaste” storstäder där kultur i världsklass, mat, sport och shopping samlas. Från boendet i Salou/Cambrils kan man antingen ta bilen eller ta tåget in till Barcelona. Varför inte stanna över en natt och känna på den spännande stadens nattpuls eller kanske uppleva ett av världens bästa fotbollslag, Barcelona FC, i sin mytomspunna hemmaarena, Camp Nou, tillsammans med runt 100 000 åskådare.

Men här i trakten finns SÅ mycket mer att se. Här finns till exempel vindistriktet Priorat som är Spaniens bästa och mest kända vindistrikt efter Rioja. Varför inte besöka ett par vingårdar i trakten och provsmaka några av Spaniens absolut bästa viner?

Alldeles runt hörnet från Salou/Cambrils och ännu närmare från golfanläggningen Costa Daurada, ligger det gamla romerska fästet Tarragona. Staden, som dateras tillbaka till 218 BC, är faktiskt också den stad som Pontus Pilatus härstammar från. Här finns gamla fina romerska lämningar i den äldre delen av staden i form av akvedukter och cirkusar. Allra finast av dem är den gamla amfiteatern som ligger nere vid havet. Tarragona är en relativt stor stad utan att vara en storstad. Här finns allt att finna men kanske att charmen i den äldre delen är det som lockar allra mest.

Längs Costa Doradas kust ligger mängder av charmiga små fiskebyar att upptäcka och förälska sig i. Lite norrut längs kusten från Tarragona ligger till exempel en fantastiskt charmig badort, mäkta populär bland välbeställda Barcelonabor och ett centrum för konstnärer och andra kulturpersonligheter. Byn som heter Sitges är mest känd för sin filmfestival och för sin fria inställning till homosexualitet. Kanske inte något för alla men en spännande utflykt icke desto mindre.

Det är väldigt nära från Cambrils till den större staden Reus, som bjuder på en lite mer ”bourgeois” känsla med eleganta butiker, shoppingcenter och inte minst Gaudí-muséet, väl värt ett besök. Varför inte efter en runda på Gaudí GC, som bara ligger 5 km därifrån…

Med boenden i en härlig kuststad, ditt val av golf på flera härliga banor och hela Costa Doradas utbud av gastronomi, kultur, stränder, shopping, vacker natur och vingårdar sätter den ”gyllene kusten” verkligen guldkant på livet.

Välkommen till en oförglömlig vistelse på ”den gyllene kusten” – Costa Dorada!

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om våra resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Cambrils

Kundbetyg: 4,2 av 5,0
Beskrivning: Cambrils är en charmig kuststad med ca 30.000 invånare som är levande året om, med en underbar strandpromenad och genuin bebyggelse samt mängder av restauranger och mysiga barer.
Klimat: Mycket bättre än vad alla tror. Det är stor skillnad på klimatet här vid Costa Dorada jämfört med Barcelona och Costa Brava.
Mat och dryck: Cambrils är ett litet restaurang-mecka och det finns massor av bra och mysiga restauranger. Två restauranger har stjärnor i Guide Michelin.
Bokningsförfrågan
  • Du kan välja till fri golf på två trevliga medlemsklubbar och det finns flera andra banor att krydda med, om du så önskar.

  • Cambrils är en charmig kuststad som är levande året om, med en underbar strandpromenad och mängder av restauranger och mysiga barer i de äldre kvarteren.

  • Mycket bättre än vad alla tror. Det är stor skillnad på klimatet här på Costa Dorada jämfört med Barcelona och Costa Brava.

  • Prisnivån i Cambrils är förvånande låg, vilket beror på att det mest är inhemsk turism här. Restaurangbesök och goda viner kostar bara en bråkdel av vad det gör här hemma.

´

Costa Daurada

En härlig parkbana med uppväxta korkekar, pinjeträd, olivlundar och vajande palmer plus ett supertrevligt klubbhus. Grönskan och läget gör banan mer vindskyddad än många av kustens andra banor.

Gaudí Reus GC

En charmig och flack "medlemsbana” med klassiskt spansk parkbanedesign och en blandning av doglegs och vattenhinder.

Nyheter om Cambrils