Betygsättning för våra resmål

På vår hemsida hittar du de betyg/omdömen som våra kunder ger resmålen och dess olika beståndsdelar, det vill säga resmålet i helhet, boendet och golfbanorna. Vi visar betygen i form av ”solfåglar” där 5 fåglar är bästa betyg och 1 fågel är sämsta betyg.

Betygen är subjektiva omdömen från våra kunder (det vill säga de som rest med oss), på en skala mellan 1-5 (1 är sämst och 5 är bäst) i den kundundersökning som alla får chans att fylla i vid hemkomst* och betygen baseras på de två senaste säsongerna eller – när det gäller nya/förändrade resmål – senaste säsongen. Avvikelser anges under fakta, där vi även anger betyget med 1 decimal.

Betygen visas på sajten i form av 1-5 ”solfåglar”, men kompletteras alltid även med ett numeriskt betyg, med en decimals noggrannhet vilket specificeras under fakta på respektive sida.

Betygen baseras på kundernas svar på följande frågor:

Resmålet = ”Hur upplevde du resmålet i helhet?”
Boendet = Ett snitt av ”Hur upplevde du boendets standard?” och ”Hur upplevde du boendets läge? samt ”Hur upplevde du närområdet?” Har boendet exempelvis fått 4 i ”standard”, 4 i ”läge” och 5 för "närområdet" blir betyget alltså (4+4+5)/3 = 4,3.
Golfen = Ett snitt av ”Vad är ditt generella intryck av golfbanorna?” och ”Fick du överlag de starttider du önskade”. Under fakta på respektive bana anger vi även ett snitt av betyg för respektive golfbana från olika hemsidor, bland annat www.leadingcourses.com och www.1golf.eu.

Vänligen notera att betygen vi visar som ”Solfåglar” alltså är kundernas egna, högst personliga och subjektiva betyg satta utifrån personliga förväntningar, resans pris, väder och andra parametrar och inte rör exempelvis boendets officiella stjärn- eller nyckelstatus.

Vi anser att våra egna kunders omdömen är klart mer intressanta och mer relevanta än generella betyg och omdömen och hoppas att du håller med om detta.

Har du frågor om betygsättningen eller våra resmål är du varmt välkommen att höra av dig på telefon 08-458 00 00 eller maila gärna till info@sunbirdie.com

Soliga Sunbirdiehälsningar

Mikael Andersson
COO Sunbirdie AB

* Svarsfrekvens normalt ca 75%

© Sunbirdie AB