Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Sol, sand och golf intill havet i Mojácar Playa

I den lilla kuststaden Mojácar Playa, med Spaniens torraste klimat, ligger en riktig pärla, med ett riktigt bra pris. Här har vi hittat riktigt fina lägenheter intill stranden, mitt i staden med havsutsikt och mängder av restauranger, barer och service på gångavstånd. Välkommen till din nya drömtillvaro i Mojácar Playa!

Mojácar (uttalas mocháckar), är en charmig liten by på Costa Almeria med anor från morernas tid. Mojácar Pueblo ligger på en bergstopp och är väldigt genuin och mysig, bara några kilometer från kusten. Längs stranden ligger den levande staden Mojácar Playa, där vi hittar vårt nya boende Best Pueblo och golfanläggningen Marina Golf.

OBS att andra arrangörer säljer ”Mojácar” till något lägre priser, men då med helt andra boenden, som vi tittat på men ratat då vi inte tycker de håller den kvalitet vi vill erbjuda. Vi har sökt med ljus och lykta efter ett boende som vi själva skulle vilja bo i och har nu funnit det!

Costa Almeria i sydöstra Spanien har mer sol och mindre nederbörd än någon annan del av Spanien. Med andra ord det bästa klimatet för golf under perioden oktober till maj – varmt, torrt och solsäkert. Reser du till Mojácar Playa med oss bor du utmärkt i centralt belägna lägenheter, alldeles intill stranden med ett eller två sovrum, vidsträckt havsutsikt och härlig sol på balkongerna från morgon till efter lunch, lite beroende på säsong. Runt poolen lyser solen hela dagen lång.

För många nordbor är Mojácar Playa fortfarande något av en dold pärla, vilket främst beror på att motorvägen går en bra bit från kusten och på att de stora flygplatserna inte ligger i direkt anslutning. Dock är Mojácar Playa omtalat i Spanien för dess underbara stränder och vackra byar, i skuggan av det magnifika bergsområdet Sierra Cabrera. Och inte minst att priserna här på boende, golf och mat med mera är klart lägre än exempelvis på Costa del Sol och Costa Cálida. Därför är också en Mid eller Long Stay till Mojácar Playa väldigt prisvärd.

Mojácar Playa är en levande ort året runt med strandpromenad, restauranger och annan service. På kort gångavstånd från vårt boende finns butiker, restauranger, apotek, gym och mycket mer och till och till närmaste lite större stad – kuststaden Garuccha – är det inte mer än sju kilometer. I Garruccha finns ytterligare ett antal trevliga restauranger och du kan du kan även här strosa utmed strandpromenaden samt kanske gå förbi marinan och titta på de vackra båtarna.

Golf på en eller flera trevliga golfbanor

Så snart du bekräftat ditt boende kan du lägga till så mycket eller lite golf du önskar, exempelvis har vi bra priser på medlemskap (alltså fritt spel) med golfbil på trevliga Marina Golf som bara ligger 5 km från boendet, men du kan även välja till enstaka greenfee och olika paket med spel på flera banor som Desert Spring, Aguilon och andra. Du kan även köpa till paket med ett antal greenfee per vecka, om det passar dig bättre.

Läs mer i prislistan eller kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

När du inte spelar golf

Vi bor alldeles intill stranden, mitt i Mojácar Playa och den nära två mil långa stranden och den omväxlande naturen är ett måste att utforska. Du kommer säkert hitta din egen favorit. Besök gärna den historiska staden Mojácar Pueblo, som bara ligger några kilometer bort, uppe i bergen. Upptäck den trevliga staden Almeria samt de små byarna som ligger utmed kusten.

Fiske är en stor del av livet i Mojácar. Följ med en fiskebåt och dra upp din egen fisk.

Besök Taberna Desert och ”mini-hollywood” där ett flertal Clintan-filmer spelats in samt Indiana Jones och många andra.

I närområdet finns även den historiska hamnstaden Cartagena, som är en mycket trevlig bekantskap. Lite längre bort finner du den moriska staden Granada och det imponerande slotts- och borgområdet Alhambra. Det anses idag vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Golf och skidor?

Tycker du om att åka skidor är det mindre än 3 timmar till de välkända skidorterna i Sierra Nevada. Där kan vi utlova en unik upplevelse på upp till 3.700 meters höjd, med utsikt över Medelhavet, Gibraltarsundet med dess båttrafik och de afrikanska Atlasbergen i fonden.

Service under din Mid eller Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi personal på plats under säsong (se prislistan) som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så att du kan slappna av och njuta av din vistelse. Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Starttider och greenfee

Som gäst med Sunbirdie till Mojácar Playa kan du lägga till fritt spel eller ett antal greenfee på Marina Golf, Desert Springs, Aguilon med flera, så snart du bekräftat ditt boende. Du bokar sedan själv dina starttider så snart du kommit ner till Mojácar Playa och får boka alla tillgängliga tider 7 dagar i förväg.

Vad ingår i priset?

14, 21 respektive 28 dagars boende (Mid/Long Stay)med full service och ingår i priset. I grundpriset ingår boende i lägenhet med 1 sovrum och balkong med direkt havsutsikt. Se prislistan för rabatter och tillägg för extra veckor, enkelrum med mera.

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Så snart du bekräftat ditt boende kan du köpa till golf på en eller flera banor, golfbil och annan service. Läs mer i prislistan eller kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 2, 3 eller 4 veckor från ankomstdagen – eller så många nätter du önskar. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och det bokar våra kunder själv för bästa pris och flexibilitet.

Mojácar Playa ligger lite mittemellan de stora flygplatserna men det finns direktflyg från Sverige till Alicante (22 mil) och Malaga (30 mil). Det går även att flyga till Almeria (8 mil) med mellanlandning. Till Alicante och Malaga finns det möjlighet att flyga direkt med SAS, Norwegian, Veuling och Ryanair.

Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan vissa tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris...

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Prisvärda hyrbilar

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din vistelse på Costa Almeria. Vi har specialpriser för hyrbil, som du kan boka så snart din resa är bekräftad. Kontakta oss gärna för mer information.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om våra resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Mojacar Playa

Kundbetyg: Nytt boende, tidigare 4,3 av 5,0
Var: Sydöstra hörnet av Spanien på Costa Almeria.
Beskrivning: Mysig kuststad med härliga stränder och spaniens torraste och soligaste klimat. Dessutom mycket prisvärt!
Klimat: Spaniens torraste och soligaste klimat.
Bokningsförfrågan
  • Costa Almeria i sydöstra Spanien har mer sol och mindre nederbörd än någon annan del av Spanien.

  • Fri golf på en bana med golfbil, ett antal greenfee per vecka eller spel på flera olika banor? Du väljer själv!

  • Mojácar Playa är en levande ort året runt med restauranger, strandpromenad och mängder av annan service "runt hörnet" på ditt boende.

  • Tycker du om att åka skidor är det faktiskt inte mer än 2,5 timmar till de välkända skidorterna i Sierra Nevada.

Golfen i Mojácar Playa

Desert Springs Golf Club

En unik golfbana inspirerad av ökenbanorna i Arizona och Kalifornien.

Marina Golf

En trevlig parkbana med havsutsikt från flera hål. Banan är inte så lång men kräver precision och är väldigt rolig att spela.

Nyheter om Mojácar Playa