Cape St Francis

Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Cape St Francis - golf och naturupplevelser i världsklass

I bortre änden av välkända Garden Route ligger den charmiga lilla kustbyn St Francis Bay. En ljuvlig semesterregion där fantastiska upplevelser av natur, golf och hav kommer att bjuda på en Long Stay eller Mid Stay du sent glömmer.

Här har vi på Sunbirdie hittat en riktig pärla – Cape St Francis Resort. Med sitt läge alldeles vid strandkanten och med två riktigt fina golfbanor på 10 minuters avstånd finns här chansen att kombinera en golf- och naturupplevelse utöver det vanliga.

Med bara ett par kliv (nåja, mellan 20 och ett par hundra meter) från dörren på ditt boende på resorten befinner du dig på den vidsträckta sandstranden. Här ute i bukten kan man få se valar leka ända fram till mitten av november. Stränderna runt Cape St Francis är också kända för sina fina vågor.

Cape St Francis Resort är omringat av flera naturreservat som genomkorsas av mysiga stigar för cykling och promenader.

Upptäck Garden Route

När vi bestämde oss för att erbjuda Cape St Francis som Long och Mid Stay-resmål var det utifrån att många resenärer gärna vill se och uppleva Garden Route och Cape St Francis ligger faktiskt perfekt till för det ändamålet.

Landa och tillbringa ett par dygn i Kapstaden – ta sedan hyrbilen längs sagolika Garden Route och stanna till vid någon av de fantastiska hamnstäderna längs kusten (titta gärna på alla våra tilläggspaket med vilka du kan ”skräddarsy” din egen upplevelse på väg till och från Cape st Francis) och spendera sedan en Mid eller Long Stay här borta på Cape St Francis.

Låter inte det underbart?

Det vita guldet

Några kilometer från resorten ligger Port St Francis, där det finns flera restauranger och inte minst den stora flottan av fiskebåtar som bara är ute efter en sak – det ”vita guldet” eller Calamares. Världens främsta fiskevatten för dessa godsaker ligger just här och man skeppar årligen oerhörda mängder till Europa och främst Spanien.

Vill du äta de allra färskaste och godaste friterade bläckfiskringarna gör du det alltså här!

Två fantastiska golfbanor

Den ena av de två golfbanorna är ritad av Jack Nicklaus och är just nu rankad som 4:e bästa bana i hela Sydafrika. Tvärs över gatan ligger den andra banan, som är en charmig och familjär bana – men ändå rankad på top-100 om vi inte minns fel. Tillsammans blir de ett perfekt par banor att variera golfen på under en vistelse här. Blåser det, spelar de flesta Bay, då Links är betydligt mer utmanande men smaken är bekant som baken, det vill säga delad...

Som Long och Mid Stay gäst med Sunbirdie på härliga Cape St Francis kan du boka till ett paket med så många greenfee du önskar på St Francis Links och St Francis Bay. Vill du sedan spela mer än du tänkt dig, går det utmärkt att köpa till greenfee på plats av vår värd eller av personalen på resorten.

Inför din ankomst får du information av vår personal med planerade tävlingar och socialgolf och övriga starttider kan du boka direkt på golfklubbarna, när du väl kommit fram.

Sammantaget får du en härlig och oslagbart prisvärd vistelse på charmiga Garden Route, där våra svenska kronor fortfarande är urstarka.

När du inte spelar golf

Härliga stränder, en mysig fiskeby och exotisk natur utanför dörren. Som om det inte räckte, ligger Cape St Francis väldigt nära riktiga safariupplevelser. På nära avstånd ligger flera anläggningar där man kan se ”the big 5” och få uppleva svårslagna safariupplevelser. Närbelägna Addo Elephant Park och storslagna Kariega Game Reserv är två verkligt bra alternativ där vi också kan erbjuda bra priser. Genom resortens personal kan ni även uppleva fantastiska äventyr i absolut närhet.

Härliga tilläggspaket

Utöver Cape st Francis har vi flertalet resmål, boenden, golfbanor och upplevelser – från safariparker till guidade utflykter – som är perfekta som tilläggspaket. Många flyger t ex in till Kapstaden, börjar med några dagar där med upptäckter av staden, Godahoppsudden, Table Mountain och trevliga golfbanor och fortsätter sedan utmed Garden Route med stopp i George, Mossel Bay eller Knysna med golf på Fancourt, Pinnacle Point, Pezula med flera innan de reser vidare till Cape st Francis där de stannar 2-3 veckor för sol, bad och drömgolf innan de reser hem igen med stopp på den härliga safariparken Gondwana och kanske några nätter i Hermanus med golf på Hermanus GC och Arabella innan de flyger hem igen från Kapstaden.

Kontakta oss gärna och berätta vad du önskar göra under din vistelse i Sydafríka, så ska vi försöka uppfylla dina önskemål.

Välkommen till en drömtillvaro på Cape st Francis!

Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Cape st Francis Resort

Kundbetyg: 4,7 av 5,0
Var: Bortre Garden Route, ca en timme väster om Port Elizabeth.
Beskrivning: Riktigt fin resort intill havet, nära St Francis med mängder av service samt två underbara golfbanor.
Klimat: Liknar ett milt Medelhavsklimat med fördelen att deras sommar är under vår vinter!
Bokningsförfrågan
  • Möjlighet att köpa till golf på två fantastiska golfbanor, varav en är rankad som den 4:e bästa i hela Sydafrika!

  • Sydafrika erbjuder ett härligt klimat som passar utmärkt för golfresor året runt. Deras sommar = vår vinter!

  • Sydafrikas stränder rankas bland världens vackraste och det finns något för alla, oavsett om du gillar att pressa i solen, bada, eller vindsurfa.

  • Naturupplevelser utöver det vanliga. På nära avstånd ligger flera anläggningar där man kan se ”the big 5” och få uppleva svårslagna safariupplevelser.

Golfen i Cape St Francis

St Francis Bay Golf Club

St Francis Bay är känd för sin gemytlighet och här spelar man en bana som löper från byn ner till stranden. Golfbanan är rankad som landets 100:e bästa bana.

St Francis Links

St Francis Links är en extraordinär bana ritad av den store Jack Nicklaus. Banan är magiskt vacker och det är ingen överraskning att den rankas så högt som nummer fem i Sydafrika.

Nyheter om Cape St Francis