Cape St Francis

Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Cape St Francis - golf och naturupplevelser i världsklass

I bortre änden av välkända Garden Route ligger den charmiga lilla kustbyn St Francis Bay. En ljuvlig semesterregion där fantastiska upplevelser av natur, golf och hav kommer att bjuda på en Long Stay eller Mid Stay du sent glömmer.

Här har vi på Sunbirdie hittat en riktig pärla – Cape St Francis Resort. Med sitt läge alldeles vid strandkanten och med två riktigt fina golfbanor på 10 minuters avstånd finns här chansen att kombinera en golf- och naturupplevelse utöver det vanliga.

Med bara ett par kliv (nåja, mellan 20 och ett par hundra meter) från dörren på ditt boende på resorten befinner du dig på den vidsträckta sandstranden. Här ute i bukten kan man få se valar leka ända fram till mitten av november. Stränderna runt Cape St Francis är också kända för sina fina vågor.

Cape St Francis Resort är omringat av flera naturreservat som genomkorsas av mysiga stigar för cykling och promenader.

Upptäck Garden Route

När vi bestämde oss för att erbjuda Cape St Francis som Long och Mid Stay-resmål var det utifrån att många resenärer gärna vill se och uppleva Garden Route. Cape St Francis ligger perfekt till för det ändamålet.

Landa och tillbringa ett par dygn i Kapstaden – ta hyrbilen längs sagolika Garden Route – stanna till vid någon av de fantastiska hamnstäderna längs kusten (titta gärna på alla våra tilläggspaket med vilka du kan ”skräddarsy” din egen upplevelse på väg till och från Cape st Francis) och spendera sedan en Mid eller Long Stay här borta på Cape St Francis. Låter inte det underbart?

Det vita guldet

Några kilometer från resorten ligger Port St Francis, där det finns flera restauranger och inte minst den stora flottan av fiskebåtar som bara är ute efter en sak – det ”vita guldet” eller Calamares. Världens främsta fiskevatten för dessa godsaker ligger just här och man skeppar årligen oerhörda mängder till Europa och främst Spanien. Men vill du äta de allra färskaste och godaste friterade bläckfiskringarna gör du det alltså här!

Två fantastiska golfbanor

Den ena av de två golfbanorna är ritad av Jack Nicklaus och är just nu rankad som e:e bästa bana i hela Sydafrika. Tvärs över gatan ligger den andra banan, som är en charmig och familjär bana – men ändå rankad på 100:e plats om vi inte minns fel. Tillsammans blir de ett perfekt par banor att variera golfen på under en vistelse här.

Som om det inte räckte, ligger Cape St Francis väldigt nära riktiga safariupplevelser. På nära avstånd ligger flera anläggningar där man kan se ”the big 5” och få uppleva svårslagna safariupplevelser. Närbelägna Addo Elephant Park och storslagna Kariega Game Reserv är två verkligt bra alternativ där vi också kan erbjuda bra priser. Genom resortens personal kan ni även uppleva fantastiska äventyr i absolut närhet.

När du inte spelar golf

Som Long och Mid Stay gäst med Sunbirdie på Cape St Francis har du tillgång till 4 rundor golf per vecka under din vistelse, som gäller på St Francis Links och St Francis Bay. Vill du spela mer så går det utmärkt att köpa till greenfee på plats. Starttider kan du boka direkt på golfklubben när du kommit.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om våra olika boenden och golfbanorna och kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Välkommen till en drömtillvaro på Cape st Francis!

Fakta Cape st Francis Resort

Kundbetyg: 4,7 av 5,0
Var: Bortre Garden Route, ca en timme väster om Port Elizabeth.
Beskrivning: Riktigt fin resort intill havet, nära St Francis med mängder av service samt två underbara golfbanor.
Klimat: Liknar ett milt Medelhavsklimat med fördelen att deras sommar är under vår vinter!
Bokningsförfrågan

Long Stay & Mid Stay

Våra mest prisvärda resor

  • Golf enligt program på två fantastiska golfbanor, varav en är rankad som den 4:e bästa i hela Sydafrika!

  • Sydafrika erbjuder ett härligt klimat som passar utmärkt för golfresor året runt. Deras sommar = vår vinter!

  • Sydafrikas stränder rankas bland världens vackraste och det finns något för alla, oavsett om du gillar att pressa i solen, bada, eller vindsurfa.

  • Naturupplevelser utöver det vanliga. På nära avstånd ligger flera anläggningar där man kan se ”the big 5” och få uppleva svårslagna safariupplevelser.

Golfen i Cape St Francis

St Francis Bay Golf Club

St Francis Bay är känd för sin gemytlighet och här spelar man en bana som löper från byn ner till stranden. Golfbanan är rankad som landets 100:e bästa bana.

St Francis Links

St Francis Links är en extraordinär bana ritad av den store Jack Nicklaus. Banan är magiskt vacker och det är ingen överraskning att den rankas så högt som nummer fem i Sydafrika.