Italien

Prisvärda golfresor till Italien – stanna, spela och njut under en weekend, vecka eller några månader

Söker du en prisvärd golfresa till Italien har du kommit rätt. Vi har några riktigt smakfulla resmål som bjuder på charmigt stadsboende eller eleganta lägenheter och hotell intill banan.

Bella Italia! Visst är det svårt att undgå suget efter en resa till Italien – kärlekens, skönhetens och det vackra folkets land? Genom åren har vi svenskar vallfärdat till detta underbara land och på senare år har även golfare fått upp ögonen för Italien.

En golfresa till Italien bjuder på det bästa av det mesta. Oavsett det gäller mode, design, vin, mat eller musik, finns det få länder i världen som kan mäta sig med Italien. I och för sig kan det bero på att landet just inte varit ett enat land så länge och därmed har varje region byggt upp en stadig plattform av lokala specialiteter inom olika områden, allt från torkat kött till röda superbilar.

Gott om plats på golfbanorna i Italien

När det gäller golfen är det dock en annan bild som landet visar upp. Som golfresmål är man knappast ledande och de flesta länder i Sydeuropa kan verka mer lockande för en golfresenär vid första anblicken om man ser till utbudet av banor. Generellt – oavsett övrig profil på regionen – är golfen i först hand en sysselsättning för de priviligerade och förmögna. Golfboomen har ännu inte nått Italien, vilket i och för sig är bra för oss som vill resa dit på en golfresa… här finns nämligen gott om plats på banorna!

Ta med hunden på din golfresa

Italien bjuder på så mycket mer än många andra länder när du inte spelar golf, och om du vill upptäcka allt landet har att bjuda på med din bästa vän – hunden – går det oftast utmärkt då hundar är tillåtna på i stort sett alla våra boenden i Italien. Voff!

Två härliga golfresmål i Italien – Rom och Gardasjön!

I norra Italien hittar du den omtalade Gardasjön med sina vackra byar och storslagna viner. Här bor vi på trevliga Laka Garda Resort i charmiga byn Moniga del Garda och du kan välja till golf på klassiskt eleganta Gardagolf & Country Club, suveräna Arzaga med flera. Boendet på Lake Garda Resort blir en underbar bas för upptäcktsfärder i denna härliga region!

Vi kan även erbjuda eleganta golfresorten Chervò Golf Hotel & Spa Resort, strax söder om Gardasjön, med hotell, lägenheter och en 27-hålsbana av högsta klass. Hundar tillåtna både på banan och i lägenheterna!

Vill du söka dig till trakterna kring världsstaden Rom kan vi just nu erbjuda weekend- och veckoresor till Parco de’ Medici, med perfekt läge mellan flygplatsen och centrala Rom. Res hit och njut av en trevlig parkbana och vad som måste vara världens bästa ”After Golf”…

Benvenuti in Italia!

Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Italien

Bokningsförfrågan
  • Italiens golfbanor är kanske inte lika välkända som exempelvis Spaniens, men kanske har du hört talas om Gardagolf, Chervò, Castelconturbia, Marco Simone, Bogogno eller Acaya?

  • Många som reser med hund uppskattar våra resmål i Italien, där hundar oftast är välkomna både i boendet och på golfbanorna. Kontakta oss gärna för mer information.

  • Pasta på längden och tvären men även härlig, klassisk husmanskost och modernare rätter. Fantastiska viner från många olika regioner runt om i landet.

  • Opera, teater, historiska byggnader och konst i alla former från århundraden bakåt i tiden. Söker du kultur har du hittat rätt!

Long Stay
Mid Stay
Short Stay
Long Stay
Mid Stay
Short Stay
Long Stay
Mid Stay
Short Stay
Long Stay
Mid Stay
Short Stay