Lanzarote

Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Golfresor till unika och exotiska Lanzarote

Redan när du landar på Lanzarote inser du att du äventyret kan börja. Planet sänker sig med bedrägligt lugn ner mot havets vågor och innan du hunnit bli riktigt orolig dyker öns sandiga stränder upp. När hjulen strax därefter tar mark känns det som att man med nöd och näppe undsluppit havets käftar.

I sista sekund hann du kanske se en glimt av strandpromenaden och cykelbanan som nu sträcker sig ända från badorten Puerto del Carmen förbi flygplatsen (jo mellan havet och landningsbanan – riktigt mäktigt när man sitter på cykeln) till huvudstaden Arrecife.

Tacksamt oexploaterad Kanarieö

Lanzarote är i vårt tyckte den mest intressanta av Kanarieöarna och kanske är det tack vare konstnären Cesar Manrique som på 60-talet förfärades över utvecklingen på Gran Canaria och Teneriffa och i samråd med dåtidens politiska styre genomdrev de stränga regler för öns exploatering som fortfarande gäller. Inga reklamskyltar utmed vägarna och inga hus över högsta palmens höjd är bara två regler som tillsammans med traditionen att alla hus målas med vitt som grund och sedan detaljer i antingen grönt (representerar växtligheten), brunt (jorden) eller blått (havet) gör att Lanzarote fortfarande idag känns väldigt genuint, även om ön på sina håll har flera decenniers historia av turism.

Mycket mer än sol och bad

Lanzarote har också så mycket mer att erbjuda besökare än bara soliga stränder. Det 6 år! långa vulkanutbrottet på 1700-talet omdanade naturen som idag har en helt unik känsla. Lava i alla former är ett starkt inslag oavsett var du befinner dig och de gamla vulkanerna som på håll ser alldeles bruna ut är faktiskt riktigt vackra och till stor del grönskande när man kommer nära.

Det finns en rik kultur att upptäcka och skillnaden mot exempelvis grannön Fuerteventura är stor.

Turistområdena ligger alla på öns södra halva och den vi valt ut ligger nära flygplatsen. Det är alltså nära till både flygplatsen och huvudstaden och samtidigt aldrig mer än runt en halvtimme till öns spetsar i norr och söder. Lanzarote är bara 60 km lång och 20 km bred, så även om du spelar golf varje dag hinner du med lätthet utforska ön med utflykter före eller efter golfen.

Medlemskap på två trevliga banor

Apropå golf finns två trevliga och roliga golfbanor, där du kan köpa till ett medlemskap och det enda du behöver tänka på är att betala 9 Euro per runda på plats till respektive klubb.

Costa Teguise ligger närmast våra boende på Costa Teguise och är en mycket trevlig golfbana i uppväxt vulkansandsmiljö, med resliga palmer och härlig utsikt över havet och bergen.

Lanzarote Golf är helt annorlunda men bjuder även den på makalös utsikt över hav och berg. Banan är nyare än Teguise men väldigt rolig att spela, dock extra utsatt för vindar, som testar dina kunskaper i brittisk golf...

Bienvenido a Lanzarote!

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Lanzarote

Beskrivning: Den i vårt tycke mest intressanta Kanarieön med relativt lugn och ro och två trängselfria golfbanor.
Klimat: Milt och soligt året runt, sällan under 20 grader.
Golfsäsong: Året runt.
Mat och dryck: Mat och dryck från hela världen. Lokal fisk och faktiskt spännande lokala viner.
Bokningsförfrågan
  • 2 trevliga golfbanor; Lanzarote Golf från 2008 och Costa Teguise från 1978.

  • Varmt och soligt hela året, med temperaturer som sällan understiger 20ºC.


  • Mat och dryck från hela världen. Lokal fisk och faktiskt spännande lokala viner.


  • Härliga stränder där surfare, vindsurfare och kitesurfare flockas.

Costa Teguise

På Lanzarote rekommenderar vi det trevliga och lugna resortsamhället Costa Teguise, där en av våra två golfbanor också ligger.