Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Spela golf och upplev Sydafrikas mest eleganta vindistrikt

Välkommen till Sydafrika och Stellenbosch, där vi erbjuder boende dels i villor eller lodge på eleganta golfresorten Devonvale Golf & Wine Estate.

I hjärtat av Bottelary Valley i Stellenbosch, Sydafrikas mest erkända och omtalade vindistrikt, med närhet till Kapstaden och hela Western Cape, ligger den eleganta resorten Devonvale Golf & Vine Estate. Omgivningarna kan inte beskrivas som annat än magnifika! Här befinner vi oss bland böljande vingårdar och majestätiska berg och ändå är vi inte mer än 30 minuter från världsmetropolen Kapstaden och inte ens 10 minuter från centrala Stellenbosch.

Devonvale var tidigare långt ifrån den resort som idag lockar besökare från hela världen. En misskött golfbana med ett klubbhus i dåligt skick och ett enkelt och ganska tråkigt hotell var allt som fanns här.

Idag har denna fula ankunge förvandlats till en verklig svan! Här finns en elegant, 4-stjärnig Lodge, omgiven av vindlande vingårdar och en väldigt uppskattad 18-håls mästerskapsbana. Här finns även eleganta semesterhus, alla omgivna av de vackra vingårdarna och med närhet till hotelldelen och det nu mycket komfortabla klubbhuset.

Gäster som föredrar hotellservice och daglig frukost kan njuta av Lodgens rymliga, komfortabla lägenheter med 1 sovrum, men för riktigt långa vistelser kanske du ska titta på deras Holiday Homes, som möter alla behov du kan tänkas ha för en längre vistelse här i paradiset.

Härlig stämning på Devonvale Golf & Wine estate

Det råder en väldigt positiv och familjär stämning på devonvale, och personalens vänligt serviceinriktade inställning smittar av sig på gäster, som snabbt känner sig hemma här. Personalen försöker alltid tillmötesgå gästernas önskemål och de hjälper gärna till med alla aktiviteter som är möjliga på Devonvale. För upptäcktsfärder i de närmaste omgivningarna eller längre bort, kan man alltid fråga någon i receptionen.

En väldigt positiv sak är att ni även kan få hjälp på svenska! Golfklubbens pro – eller ”proette” som de kallar henne, heter Anna Becker-Frankel och är född i Sverige.

När du inte spelar golf

För kulinariska utsvävningar finns den excellenta restaurangen ”Chez Shiraz” där du kan avnjuta en kall öl eller ett glas vin efter en härlig dag på golfbanan, samtidigt som du njuter av utsikten över vingårdarna. Du kan se fram mot en utsökt måltid där köksmästaren William Farmer med personal utför stordåd med en meny som fokuserar på säsongens lokala råvaror. Här finns allt från delikata pizzor till fantastiskt kött och dagsfärsk fisk och skaldjur – allt till väldigt förmånliga priser. Farmer är även väldigt stolt över sin kryddträdgård, som han gärna visar upp för besökare. Avnjut gärna måltiden med områdets egna viner för en fulländad smaksensation.

Chez Shiraz är öppen hela dagen, alla dagar i veckan.

5-10 minuter bort ligger centrala Stellenbosch med mängder av restauranger att upptäcka – för att inte tala om Kapstadens enorma utbud av både mat, dryck och kultur, bara 30 minuter bort. Det går utmärkt att ta sig runt med taxi eller Uber, om ni inte själva vill köra bil.

Kombinera med Garden Route

Självklart reser du inte till Sydafrika bara för att spela golf. Med ditt boende på Devonvale eller i centrala Stellenbosch har du ett perfekt utgångsläge att utforska charmiga vindistriktet Stellenbosch och dessutom Kapstaden med alla dess sevärdheter och kulinariska upplevelser, för att inte prata om shopping! Det är inte heller långt till kusten där det finns mängder av små byar och fiskeläger att upptäcka och sedan får vi heller inte glömma Garden Route, som kanske är värd några dagars upptäcktsfärder.

Vi har även golfresmål allra längst bort på Garden Route – så om du vill uppleva det allra bästa av Sydafrika kanske en kombination av Stellenbosch/Kapstaden och Garden Route kan vara intressant? Kontakta oss för specialpriser på kombinationsresor…

Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Stellenbosch

Kundbetyg: 4,3 av 5,0
Beskrivning: Stellenbosch är en mysig by där det mesta kretsar kring vin och golf.
Klimat: Den västra kapprovinsen har ett klimat som påminner mycket om medelhavets med varma vindar och en medeltemperatur på 25 grader sommartid. Dagarna är varma och behagliga medans nätterna kan bli en aningen svalare. Under vintertid ligger graderna i västra kapprovinsen på ungefär 15 grader och då kan de också då och då komma några regnskurar.–
Mat och dryck: Det mesta av det bästa från hav och land plus fantastiska viner.
Bokningsförfrågan
  • Lägg till fri golf på en underhållande flack parkbana i underbart vacker, grönskande ”vingårdsmiljö”.

  • Utvalda tilläggspaket för allt vad Sydafrika kan erbjuda. Safari, ”golfoholic”, cityupplevelser i Kapstaden och vingårdsturer.

  • Sydafrika erbjuder ett härligt klimat som passar utmärkt för golfresor året runt.

  • Närheten till Kapstaden med alla dess sevärdheter, kulinariska upplevelser och shopping!

Golfen i Stellenbosch

Devonvale Golf Club

Devonvales fina 18-hålsbana ligger precis utanför dörren på Devonvale Golf & Wine resor och du kan även uppgradera med spel på flera andra banor i närheten.