Södra Mauritius – Bel Ombre

Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Lyxiga villor och två femstjärniga resorts på södra Mauritius. Alltid med fri golf!

Södra Mauritius bjuder på mäktiga bergssluttningar, flacka och vidsträckta stränder med inbjudande kristallklart vatten i lagunerna bakom skyddande rev och flera mycket fina hotell, varav vi valt att erbjuda Heritage Resorts med fri golf på en – och snart två – av Mauritius allra bästa golfbanor!

Den sydvästra kuststräckan har länge varit opåverkad av turismen och sparats från den värsta exploateringen, även om hela Mauritius är väldigt förskonad från alltför hård exploatering.

För inte så många år sedan var södra Mauritius täckt av sockerrör och ingen hade tanken på att resa hit för att lata sig under palmer eller spela golf. Men idag hittar vi här flertalet trevliga hotell och dessutom en av Mauritius allra bästa golfbanor; Heritages Le Chateau GC. Hösten 2023 öppnar dessutom Heritages nya bana La Reserve Links varefter du får två underbara banor att njuta av.

Södra Mauritius är platsen för dig som är lite åt det mer äventyrliga hållet, då det finns gott om vandringsleder och annat, vid sidan av sol, bad och golf. Men självklart reser de allra flesta hit för lata dagar vid havet eller poolen och snorkling i den inbjudande lagunerna med ett myller av färggranna fiskstim. Lagunerna är skyddade av det snillrika revet som gör att mindre fiskar trivs som, ja fiskar i vattnet.

Från Le Morne till Souillac finner vi dramatiska klippor, små fiskebyar i skyddade vikar med finkorniga sandstränder, sockerrörsfält och täta skogsområden som tillsammans med de upptornande bergen skapar en dramatisk kontrast mot det turkosa havet och de skyddade lagunerna innanför reven.
Mitt på denna dramatiska kust ligger Bel Ombre och Heritage Resorts.

Vi erbjuder idag resor till Heritage Resorts som består av Heritage The Villas, vilket är lyxiga villor med 2-4 sovrum och privata pooler, den prisvärda och familjevänliga all inclusive-resorten Heritage Awali och den ytterst eleganta beachresorten Le Telfair, med oerhört lyxigt boende i kolonialstil, där du bland annat får din egen butler. Halvpension ingår i priserna men du kan uppgradera till All Inclusive. Väljer du våra villor kan du välja mellan självhushåll, b&b, Halvpension och All Inclusive.

Vi rekommenderar att du köper till privat transfer från och till flygplatsen, då du genom din chaufför kan boka utflykter både på land och till sjöss. Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 för tips och inspiration.

Bienvenue à Bel Ombre!

Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta södra Mauritius

Kundbetyg: 4,9 av 5,0
Var: Södra Mauritius
Beskrivning: Södra Mauritius bjuder på fina stränder och magnifika laguner med lugnt, kristallklart vatten.
Klimat: Underbart klimat mellan november och april med drygt 30 grader och milda regnskurar då och då.
Bokningsförfrågan
  • Flacka, vidsträckta stränder och grunda laguner, perfekta för snorkling.

  • Heritage Le Château Golf Club är en av Indiska Oceanens allra bästa golfbanor och till hösten 2023 öppnas systerbanan La Reserve Links.

  • Mäktiga berg söker sig ända ner mot den södra kusten och om du är äventyrligt lagd kan du göra vandringar eller cykelturer eller till och med utforska bergssluttningarna med fyrhjuling.

  • Vi erbjuder både Heritages lyxiga villor, den eleganta lyxresorten Le Telfair och den mer familjevänliga, femstjärniga resorten Awali.

Heritage Resorts

Heritage Resorts på sydvästra Mauritius lockar med härliga stränder, ett stort urval av restauranger och inte mest flera olika boendeformer – dels den familjevänliga All Inclusive-resorten Heritage Awali, dels elegant lyxiga beach-resorten Heritage Le Telfair och slutligen Heritages härliga villor – Heritage the Villas – som kantar golfbanan och bjuder på stora utrymmen och 2 till 4 badrum samt privata pooler.