Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Hua Hin - en mix av exotisk natur och den lilla storstaden

Med bra boende och golf på Black Mountain samt alla transporter, finns chansen till en verkligt avkopplande golfresa, som är långt från bekymmer, eller ”Klai Kang Won” vilket även Hua Hins kungliga sommarpalats så träffande döpts till…

Hua Hin är inte bara platsen för den Thailändska kungafamiljens klassiska sommarnöje, utan också landets första riktigt stora turistmagnet som redan på sjuttiotalet lockade mängder av långväga resenärer. Stranden motsvarar kanske inte riktigt bilden av den exotiskt öde, paradisliknande sandstrand som man så ofta ser i turistkatalogerna, men kombinationen av det salta, varma havet, de milsvida, finkorniga stränderna och stadens stora utbud av restauranger, barer, shopping och kultur gör att Hua Hin behåller sin starka dragningskraft. Inte minst för oss golfare, som här – bara ett par timmar söder om Bangkok – hittar ett smörgåsbord av riktigt fina golfbanor av olika karaktär.

Utöver golfen anser vi att Hua Hins största styrkor ligger i just kombinationen av exotisk natur, milsvida stränder och den lilla storstadens sus och dus.

Efter pandemin har vi valt att satsa på ett boende – nämligen våra poolvillor på omtalade Black Mountain – med transfer flera gånger per dag till centrala Hua Hin, så att du kan få det bästa av två världar – både lyxig avskildhet i ett boende med egen pool nära den bästa golfbanan och tillgång till en levande stad och salta bad.

När det gäller golf kan du köpa till spel på Black Mountain, där du alltså bor eller på andra banor. Med boende, golf och alla transporter samt hela Hua Hins utbud av restauranger, stränder och nöjen som ”after golf”, finns alla förutsättningar för en Long eller Mid Stay som verkligen är ”Klai Kang Won”.

När du inte spelar golf

Det lilla kustsamhället Hua Hin är med sina 60.000 invånare ett bra exempel på varm och välkomnande thailändsk gästfrihet.

Staden har en stor mängd attraktioner och aktiviteter – plus att det inte är långt från Bangkok. Staden har många fina stränder, berg, tempel, nattmarknader, vattenparker och fina restauranger att välja mellan och njuta av under din golfresa.

Hua Hin har en vacker sandstrand och många skaldjursrestauranger vid havet, en livlig nattmarknad, många strandaktiviteter och några fantastiska aktiviteter i inlandet, inte minst golf på några av Thailands mest kända banor. Precis nere längs kusten vid Takiab Bay kan du ta en ridtur vid havet och besöka ett buddhistiskt tempel på en kulle med en spektakulär utsikt. Vattenfallet Pala-U, som ligger i nationalparken Kaeng Krachan, är också en fantastisk plats att besöka, inte minst för att titta på vackra fjärilar.

Som du förstår är det ingen brist på saker att göra här i Hua Hin, så inte heller på Black Mountain, där vi bor. Här finns nämligen tennis och padelbanor, minigolf, ett stort vattenland, en wakeboardpark och ett stort, flytande ”gym”…

Välkommen till ett liv, långt från bekymmer.

Kombinera med superrabatt!

Vill du upptäcka det bästa av golf i Thailand kan vi rekommendera att kombinera Hua Hin med charmiga Chiang Rai i norr. Du får alltid 2.000:- i rabatt vid en kombination av två mid stay-perioder! Ring oss gärna på 08-458 00 00 för mer information och bokning.

Slipp hyrbil

Reser du med oss till Hua Hin behöver du ingen hyrbil, eftersom vi rekommenderar dig att boka golfpaketet där även alla transporter (t/r flygplatsen och t/r golfbanan samt t/r centrala Hua Hin och stranden) ingår. Övriga transporter kan bokas på resorten och det är även både smidigt och väldigt billigt med taxi, om man inte vill anpassa sig till transfertiderna.

Välkommen till Thailand och Hua Hin!

Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Hua Hin

Bokningsförfrågan
  • Fantastiskt utbud av fina golfbanor, där kronan på verket är Black Mountain, där vi också bor i små men fina poolvillor.

  • Underbart klimat från slutet oktober till mars, därefter kanske lite varmt för många nordbor?

  • Extremt stort utbud av restauranger i Hua Hin.

  • Trots att resan (boende och golf) kostar en hel del, lever du sedan nästan gratis tack vare det låga priset på mat, dryck och nöjen.

Black Mountain Resort

Med bra boende i Poolvilla på Black Mountain och riktigt bra golf finns chansen till en verkligt avkopplande Long eller Mid Stay som är långt från bekymmer, eller ”Klai Kang Won” vilket även Hua Hins kungliga sommarpalats så träffande döpts till…