Frågor & Svar

Vanliga frågor och svar


Ja. Våra golfvärdar arrangerar golftävlingar regelbundet beroende på gästantal och säsong. Ni får all information om planerade tävlingar och annat i god tid inför er resa, så att ni om ni vill kan anmäla er.

Ja. Våra golfvärdar arrangerar middaagar och utflykter, vinprovningar med mera regelbundet beroende på gästantal och säsong. Ni får all information om planerade aktiviteter i god tid inför er resa, så att ni om ni vill kan anmäla er.

Vi vill göra dig uppmärksam på att se över din försäkring inför en Long Stay. Är olyckan framme eller du skulle bli sjuk så är det viktigt att du är fullt försäkrad. Vi vill att du ser över alla dina försäkringar så du kan känna dig trygg på plats.
Ta gärna en extra försäkring. Om du reser utomlands mer än 45 dagar är det bra att komplettera hemförsäkringen. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar på www.gouda-rf.se och Europeiska Försäkringsaktiebolaget på www.europeiska.se Där kan du komplettera med tilläggsförsäkringar och avbeställningsskydd.

Notera att vi från och med 2023 inkluderar ett avbeställningsskydd (mot läkarintyg) i våra priser, genom att vi numera inkluderar medlemskap i Club Sunbirdie. Observera dock att detta är ett avbeställningsskydd vid sjukdom och inte en reseförsäkring, tex om du skulle skada en hand och därmed inte kan spela golf. För den typ av skador som inte hindrar dig från att resa, men kanske från att spela golf måste du teckna en reseförsäkring, något som vanligtvis kostar cirka 6% av resans pris. Kontakta gärna ditt försäkringsbolag för mer information. 

Måste du avboka på grund av annat än vad som gäller för vårt avbeställningsskydd (svår sjukdom hos dig eller nära anhörig) ställer vi alltid ut en avbeställningsintyg, som du kan visa upp för ditt försäkringbolag.

Vården utomlands är ofta lika bra eller kanske till och med bättre än hemma. Men om du blir skadad eller allvarligt sjuk, är det viktigt att se till att skaffa ett läkarintyg. Ditt försäkringsbolag behöver detta för att betala ut eventuell ersättning. Se också till att ha ditt europeiska sjukförsäkringskort med dig på resan. Beställ kortet i god tid. Leveranstiden kan vara upp till två veckor. Du kan beställa sjukförsäkringskortet på försäkringskassans hemsida.

I våra priser ingår ett avbeställningsskydd, mot uppvisande av läkarintyg.

Sunbirdie rekommenderar hyrbil, om ni inte kör ner med egen bil. Vissa anläggningar har en golfbana precis vid boendet men det kan ändå vara bra med en hyrbil för att ta sig till andra banor och bil är naturligtvis bra att ha med tanke på inköp av mat, shopping, utflykter och socialt liv i övrigt. 

Vill du resa utan hyrbil har vi några resmål som är särskilt väl anpassade för detta. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om dessa resmål.

Mer information om hyrbilar...

Du behöver inte spela golf för att resa med Sunbirdie. Det finns så otroligt mycket att göra på våra resmål. Läs mer under respektive resmål i prislistan eller på sidan Sunbirdie Living, där vi har speciellt utvalda resmål för dig som inte spelar golf med möjligheter till vandringar, löpning, yoga, tennis eller… ja, vad skulle du själv helst göra under en månadslång vistelse i ett varmare klimat? Möjligheterna är oändliga….

Ja, vill du ha gäster i ditt boende har vi oftast priser per person och natt för besökande gäster och även priser för golf till dina gäster. Observera att alla besökande gäster måste föranmälas till oss.

Ja, vi har vår egen personal på plats under säsong, olika beroende på resmål men vanligen mellan första oktober och sista november, samt från första februari och sista april. Se mer under respektive resmål.

Vår personal arrangerar golftävlingar, socialgolf, middagar, utflykter, vinprovningar, vandringar och mycket annat.

Det beror på vilket golfpaket du väljer, men i stort sett kan du spela hur mycket golf du vill och orkar. Antal greenfee och bokningsregler skiljer sig dock något från resmål till resmål och beror som sagt på vilket golfpaket du väljer till efter att ha bekräftat ditt boende. Ofta finns valet mellan olika medlemskap och olika greenfeepaket på flera banor.

På vissa resmål kan du välja att bli medlem och har då samma bokningsregler som alla andra medlemmar. På andra kan det vara så att du får boka enbart under visa tider. Många resmål har fritt spel och på andra resmål kan antalet greenfee vara begränsat. Det finns även resmål där medlemskapet är väldigt prisvärt, men det tillkommer en låg spelavgift per runda och då avgör du själv vad golfen totalt kommer att kosta.

Läs mer om just ditt resmål och de bokningsregler som gäller för golfen på resmålets sida.

Internet fungerar oftast inte som hemma och även om det ingår wifi är det inte säkert att det fungerar bra i alla lägenheter. 

Fri Wi-Fi finns oftast i receptionen, där även stationär dator kan finnas att nyttja. På många av våra resmål finns också fri wi-fi i klubbhusen på golfklubben. Se information om wi-fi på just ditt resmål i boendets faktaruta.

De som rest en del vet att internet i Sydeuropa fungerar annorlunda än här i Sverige. Medan vi här hemma betalar en fast kostnad för fri tillgång till internet betalar man ofta i Sydeuropa en avgift baserad på trafikvolym. Därav att det ofta krävs betalning för användandet av internet.

Även om det ingår kostnadsfri surf, är det alltså nästan alltid en begränsad volym surf och då kan det vara bra att tänka på din förbrukning. ”Normal” användning som mail, nyheter, chat och annat brukar sällan vara problem, men när det gäller ”onormal” (i Sydeuropa) användning som streaming, videosamtal och annat, kan du behöva begränsa kvaliteten, vilket i och för sig begränsar upplevelsen av tex streaming. Känner du att du är beroende av en mycket och högkvalitativ uppkoppling kan det löna sig att antingen köpa en separat mobilrouter eller köpa till extra surf från ditt svenska telefonbolag – stäm gärna av vad det skulle kosta, då det efter avregleringen av roomingavgifterna har blivit mycket förmånligt att köpa stora surfpotter för användning utomlands, i all fall inom EU samt ofta även i USA. Därmed kan du använda din egen telefon eller padda som ”router” under din resa med hög hastighet.

Observera att vi inte kan garantera hastighet eller tillförlitlighet. Om wifi är väldigt viktigt för er (te x om du måste arbeta någon dag) rekommenderar vi att du laddar din telefon med surf inför resan, vilket som sagt brukar vara gratis eller i annat fall väldigt prisvärt. Kontakta oss gärna för mer information, då vi vet att vissa boenden har bättre uppkoppling än andra.

Sä här skriver exempelvis SvTplay om inställning för lägre kvalitet:

Videokvaliteten anpassas automatiskt efter tillgången till internet. Därför kan videokvaliteten variera mellan 720p och 288p. Om du vill spara data eller upplever att videon buffrar för mycket kan du begränsa videokvaliteten under inställningarna:

Tryck på knappen Inställningar längst ned (enbart svtplay.se och mobil-apparna).
Välj På/Av begränsa videokvalitet

Eftersom videokvaliteten kan variera går det inte att säga exakt hur mycket data som går åt. Men om du hela tiden får högsta kvalitet går det åt cirka 1,2 GB för en timme video vid inställningen Begränsad kvalitet går det 330 MB per timme.

Videokvaliteten anpassas automatiskt efter tillgången till internet. Därför kan videokvaliteten variera mellan 720p och 288p. Om du vill spara data eller upplever att videon buffrar för mycket kan du begränsa videokvaliteten under inställningarna:

Tryck på knappen Inställningar längst ned (enbart svtplay.se och mobil-apparna).
Välj På/Av begränsa videokvalitet

Eftersom videokvaliteten kan variera går det inte att säga exakt hur mycket data som går åt. Men om du hela tiden får högsta kvalitet går det åt cirka 1,2 GB för en timme video vid inställningen Begränsad kvalitet går det 330 MB per timme.

Ja, på de flesta av våra boenden finns någon eller några handikappanpassade lägenheter, exempelvis med dusch i stället för badkar osv. Kontakta oss gärna för mer information.

Nej, vi säljer inte så kallade paketresor och har därmed inte resegaranti, men inkluderar mycket förmånliga avbeställningsregler och ett avbeställningsskydd i våra priser. 

Så snart du har bekräftat ditt boende kan du köpa till golf, transfers, hyrbilar och annat till nettopriser.

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Long Stay Golfresor med Sunbirdie AB innebär att:
• Du får boende som är väl genomtänkt för självhushåll och det ingår el, värme, städning och byte av lakan med mera. Läs mer under respektive resmål för mer exakt information.

• Du kan välja till golf och annan service så snart du bekräftat ditt boende. Du kan oftast välja medlemskap eller ett antal greenfees.

• Du får oftast fri rätt att använda anläggningarnas faciliteter på resorten. Där pool och gym finns står dessa oftast tillgängliga. Tillgängligheten till Spa-avdelningar, där det finns, varierar från anläggning till anläggning. Läs gärna mer på sidorna för de specifika resmålen.

• Du tar dig till resmålet på egen hand. Det betyder att du bokar flygbiljetter själv om flyg är det sätt du vill ta dig ner på. Vill du åka bil eller tåg så går det naturligtvis lika bra och varför inte? Du stannar ju så länge att en bilresa inte är något problem...

Läs gärna mer om Long Stay golfresor på https://sunbirdie.se/restyper/long-stay

Mid Stay fungerar precis som Long Stay, men under kortare tid. Du bor alltså i lägenhet eller villa med självhushåll. Läs mer om Mid Stay golfresor på https://sunbirdie.se/restyper/mid-stay

Short Stay är vad vi kallar weekend- och veckoresor. Då bor du antingen på hotell eller i lägenhet och har oftast frukost inkluderat. Du kan sedan välja till halvpension, All inclusive, önskat antal greenfees, transfer och annat. Läs mer om Short Stay golfresor på https://sunbirdie.se/restyper/short-stay

Precis som för Long Stay förhandlar vi inte med resmål om deras vanliga veckopaket utan vi baserar det på våra Long Stay-avtal vilket ger oerhört låga priser jämfört med traditionella 2-veckors charterresor. Observera dock att flyg inte ingår i våra priser – men en Mid Stay blir ändå oerhört prisvärt…

Vi lägger stor kraft och tid på att förhandla med olika resmål och kan på så sätt förhandla fram riktigt bra priser. Idén är att vi hjälper resmålen att fylla deras lägenheter under lågsäsong och kan på så sätt få riktigt bra priser för boende. Med andra ord så ser vi till att resmålen får en intäkt, kanske något lägre, men ändock en intäkt de inte skulle haft om vi inte var på plats.

Vi inkluderar numera ett avbeställningskydd (mot läkarintyg enligt mallin i våra resevillkor) i våra priser. Observera dock att detta är ett avbeställningsskydd vid sjukdom och inte en reseförsäkring, t ex om du skulle skada en hand och därmed inte kan spela golf. För den typ av skador som inte hindrar dig från att resa, men kanske från att spela golf måste du teckna en reseförsäkring, något som vanligtvis kostar cirka 6% av resans pris. Kontakta gärna ditt försäkringsbolag för mer information. 

Måste du avboka på grund av annat än vad som gäller för vårt avbeställningsskydd (svår sjukdom hos dig eller nära anhörig) ställer vi alltid ut en avbeställningsintyg, som du kan visa upp för ditt försäkringbolag.

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

På våra resmål kan man ta lektioner av klubbens pro. På vissa resmål har vi svensktalande pro och kan erbjuda lektionspaket under en vecka eller längre tid. Vore det inte perfekt att boka en månads Long Stay golfresa med lektioner och komma i toppform inför sommaren?

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Du kan avboka helt fritt fram till 45 dagar före avresa och mellan 45 och 30 dagar före avresa behåller vi endast bokningsavgiften. Behöver du avboka senare behåller vi hela summan och du får då ett avbokningsintyg av oss, som du kan visa upp för ditt försäkringsbolag. 

Blir du eller någon närstående sjuk är detta dock inte ett problem, genom att det numera ingår ett avbeställningsskydd som gäller vid uppvisande av läkarintyg, enligt våra resevillkor

Observera att detta är ett avbeställningsskydd vid sjukdom och inte en reseförsäkring, tex om du skulle skada en hand och därmed inte kan spela golf. 

För den typ av skador som inte hindrar dig från att resa, men kanske från att spela golf måste du teckna en reseförsäkring, något som vanligtvis kostar cirka 6% av resans pris. Kontakta gärna ditt försäkringsbolag för mer information. 

Måste du avboka på grund av annat än vad som gäller för vårt avbeställningsskydd ställer vi alltid ut en avbeställningsintyg, som du kan visa upp för ditt försäkringsbolag.

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Ja, på många av våra resmål är hundar välkomna i boendet och på vissa även på golfbanorna. Läs gärna mer på https://sunbirdie.se/nyheter/2022/11/10/ta-med-hunden-pa-din-mid-eller-long-stay

Vi kan inte själva just nu ta emot länkbetalningar, men med tjänster som Betalo eller Wise kan du betala vår faktura med valfritt kort, ja även Amex! Med tex Betalo kan du därmed utnyttja ditt korts alla förmåner och bonusprogram, även om vi i nuläget inte kan ta emot kortbetalningar.

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Ja, vi har utvalda resmål där vi har personal på plats hela vintern och specialarrangeman över jul och nyår. Det kan vara allt från en påkostad nyårsfest till en enklare julotte-scramble men om du hellre reser till sol och värme över helgerna kan vi försäkra dig om en trevlig tid med likasinnade.

Vill du boka fler greenfee på de banor som du valt till, gör du det före din resa eller på plats av våra värdar. Vill du spela andra banor än de vi själva erbjuder kan du boka starttider och betala online på https://sunbirdie.greenfee365.com/

Ja, du kan nu boka greenfee på ett stort antal banor, utöver de du har inkluderade. Vill du spela andra banor kan du nu boka starttider och betala online på https://sunbirdie.greenfee365.com/

Ja, ni kommer få all information om hur ni förbokar starttider eller deltagande i planerade tävlingar, socialgolf och andra arrangemang i god tid inför er resa. Generellt kan ni boka era starttider först inom 48 timmar (gäller Mid och Long Stay, för Short Stay har ni normalt förbokade starttider) men vi har alltid ett antal block av startider varje vecka som ni kan anmäla er till.

Mer information får ni i ert avresemeddelande, som skickar cirka en vecka före ankomst till resmålet.

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Ja, när du betalat bokningsavgiften meddelar vi dig via mail, så att du då kan välja vilket golfpaket du vill ha och även annan service som hyrbil, transfer mm. När det gäller slutbetalningen bekräftar vi inte inbetalningar men vi följer självklart inbetalningar löpande och påminner om du skulle ha glömt bort att göra din slutbetalning i tid. Så snart vi fått slutbetalning kan du få din voucher, annars skickar vi den löpande ca 7-10 dagar för planerad ankomst.

7-10 dagar innan din ankomst får du din voucher på mail. Den skickas till den mailadress vi har i systemet, dvs samma som står i bokningen. Vet du med dig att du bytt mailadress sedan bokningen ber vi dig kontakta oss för att uppdatera den. I samband med vouchern får du även länk till avresemeddelanden och ankomstinformation.

2023 gäller våra nya villkor, med bokningsavgift om 20% på 5 dagar och slutbetalning 30 dagar före ankomst. 

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Vanligtvis kan vi boka till årets priser även till nästa år, men ofta vet vi i god tid vad priset för kommande år kommer att bli. 

Kontakta oss gärna för en offert på 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

Email
ca 20.480 text-baserade emails
1 text-only email = ca 50kb

Websurf
Hur mycket datatrafik som går åt när du surfar runt på olika sajter beror på hur stora (datakrävande) sidorna är som laddas ner i din webbläsare. 1 GB bör dock ge nästan 7 timmars surf (allmän surfing – inga videos).
1 MB/sida eller 2.5 MB per minut = 150 MB per timme.

YouTube
27 x 5 minuter 720p video
5 minuter YouTube = 37.5MB vid 720p upplösning

Skype
51 timmars röstsamtal
6.5 timmars videosamtal
Utan kamera: 360KB/min = 21MB/timme
Med kamera: 2.6MB/min = 156MB/timme

Spotify
En timmes streaming med Spotify kräver någonstans mellan 90 – 100MB i datatrafik och om du väljer att streama med högsta ljudkvalitet drar det ännu mer.

Filmstreaming
Steaming av film drar mycket om du streamar film av hög kvalitet medan lågupplösta videoklipp och filmer inte drar så extremt mycket. Ungefär så här mycket går det åt:
De lägsta upplösningarna på SVT Play, Netflix, HBO, Britbox, TV4 Play, Viaplay mfl drar ungefär 300MB/tim och på Youtube strax under hälften.
Mediumkvalitet tar ungefär 700MB/tim av din datatrafik.
Högupplöst film (HD) drar cirka 3GB/tim, till exempel när du streamar med hög kvalitet på Netflix.
Högsta HD kvalitet drar upp till 7GB/tim.

Många önskar lägenheter med eftermiddagssol på balkongen, och på flera resmål kan vi garantera detta läget, då balkongerna vätter mot väst. 

På andra resmål kan man ange det som önskemål, men vi kan då inte garantera läge för eftermiddagssol. 

Eftermiddagssol innebär att man har sol på balkongen/terrassen mellan klockan 14:00 och 16:00 (vedertaget tidspann för eftermiddag), men ingen garanti för att solen är uppe längre än så. Där vi kan garantera kvällssol ska man ha sol minst från 16.00 fram till solnedgång.

Det varierar såklart lite under säsong och det kan vara stor skillnad mellan vår/höst och vinter, beroende på hur högt solen står och våra uppgifter gäller under golfsäsong, dvs vår/höst, om det inte står något annat.

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Alla våra priser är per person och baseras på att ni är två personer som delar boende. 

Utöver själva boendet ingår el, värme, städning och byte av lakan veckovis, slutstädning, wifi och annan service samt service av vår personal på plats under säsong samt medlemskap i Club Sunbirdie, inklusive avbeställningsskydd. Eventuella avvikelser informeras om under respektive boende. 

Golf och annan service ingår inte i grundpriserna, men kan bokas till så snart boendet är bekräftat. 

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Tilläggstjänster som golf, tennis, transfer, hyrbil, uppgraderingar, hel- eller halvpension, besökande gäster med mera ingår inte i våra grundpriser men det mesta kan bokas till så snart boendet är bekräftat.

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.