Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Det bästa av Algarve!

Lagos anses vara Algarves trevligaste stad och vi förstår varför. Genuin bebyggelse och levande året om. Mängder av restauranger, caféer och mysiga barer i ”gamla stan” och en charmig marina. Dessutom fina stränder och ett angenämt prisläge jämfört med de mer centrala delarna av Algarve.

Staden Lagos har ett stormigt förflutet. Här slog sig människor från Karthago ner och använde som bas i kriget mot Rom. Efter Roms fall hade Lagos många olika ockupationsmakter att hantera. En tid var staden en del av det bysantinska riket och på 800-talet ockuperades Lagos av Morerna, som utvecklade staden till en mycket viktig hamn i handeln med den afrikanska kontinenten.

Med århundradena kom Lagos att utvecklas till Portugals centrum för upptäcktsresanden. Härifrån sökte man sig längs Afrikas kust söderut för att finna rutten till Indien. Lagos kom även att bli centrum för den första slavhandeln med den afrikanska kontinenten.

Med tiden kom dock Lissabon att ta över som maritimt centrum för Portugal och Lagos blev Algarves huvudstad ända fram till den förödande jordbävningen och efterföljande tsunamin som drabbade Algarvekusten och Lissabon 1755.

Som du förstår finns mängder av kultur och historia att upptäcka här i Algarves charmigaste stad och numera även flera riktigt fina golfbanor. Allt detta kan du göra under en Mid eller Long Stay på något av våra underbara boendealternativ.

Många trevliga boenden i Lagos

Vi har handplockat ett antal eleganta boenden i Lagos. Tre mer eller mindre mitt i staden och några lite i utkanten – en av dem en riktigt charmig golfresort med allt du kan kräva för en längre vistelse, inklusive shuttle flera gånger varje dag in till city! 

Populära Marina Club har ett underbart centralt läge i hamnen med kort gångavstånd till de gamla stadsdelarna och alla restauranger. Vi kan även erbjuda lägenheter på centralt belägna Vila Branca och helt nyrenoverade lägenheter med två sovrum på mysiga Giramar, med kort promenadavstånd till både gamla stan och flera stränder och med all tänkbar service inpå knuten!

På kanten av klipporna vid Ponta da Piedade, en liten bit ytterligare från city, ligger den eleganta, 5-stjärniga resorten Cascade Wellness Resort med mycket fina lägenheter.

Ytterligare en mycket uppskattat resmål är den eleganta och mäkta populära, 5-sjärniga golfresorten Boavista Golf & Spa Resort, några få kilometer ifrån centrala Lagos och som faktiskt är ett mycket bra val om du vill klara dig utan hyrbil. Här ingår nämligen transporter på resorten och även ut på stan genom resortens egen shuttle-service, flera gånger varje dag. Välj då grundpaketet med golf inklusive golfbil på hemmabanan.

Är du sugen på en Short Stay kan vi erbjuda boende på Boavista med daglig frukost.

För Mid och Long Stay kan du annars välja mellan ett ”Play Around”-paket med 7, 10 eller 14 greenfees som gäller på banorna Penina, Palmares, Espiche, Boavista, Morgado, Alamos och Salgados och du som vill spela mer kan köpa fler greenfee till nettopriser.

Golfen under din vistelse

När du bor på våra boenden i Lagos kan du köpa till ett antal greenfees som gäller på banorna Penina, Palmares, Espiche, Boavista, Morgado, Alamos och Salgados.

Bor du på golfresorten Boavistakan du välja att köpa till ett antal golfrundor med golfbil på hemmabanan, alternativt ett Play Around-paket som gäller alla våra banor.

På alla våra resor kan du välja till ett önskat antal greenfees, som oftast kan bokas först 48 timmar i förväg. De flesta spelar dock på de tider som våra värdar förbokat då de arrangerar tävlingar och socialgolf. Vill ni spela mer än ni tänkt er går det utmärkt att köpa ytterligare greenfee på plats av våra värdar eller inför din resa.

Uppgradera din golf

Som Sunbirdie-gäst kan du uppgradera din golf med ytterligare spel på Palmares, Espiche, Boavista, Penina, Morgado, Alamos och Salgados till mycket förmånliga priser. Uppgraderingen köper du till bästa pris i samband med att du väljer ditt grund-golfpaket, men du kan även köpa extra greenfee-vouchers av vår personal på plats.

Numera kan du även förgylla din vistelse med spel på superbanor som San Lorenzo och Monte Rei, ja faktiskt kan du boka starttider på Algarves alla banor genom ett samarbete med Greenfee365. Du söker bana och starttid online och kan enkelt reservera och betala online. Läs mer och boka dina starttider på https://sunbirdie.greenfee365.com/golf-destination/algarve

När du inte spelar golf

När du bor i Lagos har du närhet till det mesta. Du befinner dig i princip mitt på Algarvekusten med närhet till golf, härliga stränder, mysiga restauranger och byar.

Ja, på Algarve finns så mycket att göra. Här finns restauranger och fiskebyar att upptäcka, kultur finns överallt men kanske företrädesvis västerut där den europeiska vaggan för de första världsomseglingarnas stod. Upptäck Lagos med sin dramatiska historia. Området var lika betydelsefullt för ”världsupptäckar-åldern” som Cape Canevaral var för ”rymdåldern”.

Varför inte upptäcka det lokala vinet från regionen som heter Alentejo? Passa på att hälsa på hos någon av producenterna i närheten.

Har du aldrig tidigare varit i den portugisiska huvudstaden Lissabon så ligger den inte mer än 3 timmar norrut. Hit tar du dig behändigt med hyrbilen för en ”semester under semestern”.

Faktum är att inte heller Spanien är utom räckhåll. Det är inte mer än 20 mil till den fantastiska staden Sevilla och ännu närmre till spännande och charmiga Huelva, endast 12 mil bort.

Bem-vindo a Lagos!

Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Lagos

Kundbetyg: 4,7 av 5,0
Beskrivning: Lagos anses vara Algarves trevligaste stad. Genuin bebyggelse och levande året om
Klimat: Utmärkt klimat året om. Även under vintermånaderna reder ett behagligt klimat med mycket sol
Mat och dryck: Mängder av restauranger, caféer och mysiga barer
Bokningsförfrågan
  • Sol och värme året om och klart bättre och varmare klimat även under vintermånaderna än vad många tror.

  • Lagos är en mycket charmig och livfull stad året runt med mängder av restauranger och barer och tycker du om fisk och skaldjur är du i himmelriket. Väldigt prisvärt är det också!

  • Bra golf saknas inte heller när du bor i Lagos. Dels har vi den fullfjädrade golfresorten Boavista, men även underbara Palmares och charmiga Espiche ligger väldigt nära centrum.

  • Många långa, små, vackra och härliga stränder att vandra på eller bada ifrån. På många av dem hittar du små restauranger med färskast möjliga fisk och skaldjur...

Golfen i Lagos

Alamos

Alamos är en trevlig utmaning med ganska små och snabba greener. Banan ligger intill Morgado i en härlig miljö med glittrande sjöar och utsikt över Monchique-bergen.

Boavista Golf

En vacker, utmanande, rolig och mycket uppskattad golfbana.

Espiche Golf Club

En vacker golfbana beläget i ett väldigt naturskönt och lugnt område utan störande bebyggelse med ett fantastiskt trevligt klubbhus.

Morgado

Naturskön bana uppe i bergen som tillsammans med grannbanan Álamos utgör en fantastisk 36-hålsanläggning.
  • Namn: Morgado
  • Kundbetyg: 4,1
  • Beskrivning: Lätt kuperad parkbana, delvis linkskaraktär
  • Antal hål: 18, par 73

Palmares Golf Course

Ett mästerverk av Robert Trent Jones Jr med 27 hål av högsta klass och och underbart läge med makalös utsikt över havet från de flesta hålen.

Penina Championship Golf Course

Algarves första och mest klassiska bana, ritad av sir Henry Cotton.

Salgados

Populära Salgados är en flack seaside-bana med många vattenhinder, som premierar strategiskt spel...

Nyheter om Lagos