Western Cape

Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Golfresor till Western Cape, Sydafrika

En golfresa till sydvästra Sydafrika bjuder på det mest av det bästa, med exotisk natur, storstadspuls, underbara vingårdar och inte minst en knippe fantastiska golfbanor!

Western Cape är en provins i södra Sydafrika som omfattar det sydvästra hörnet av landet, vid Godahoppsudden, och har kust både mot Indiska oceanen och mot Atlanten. Huvudstad är Kapstaden, som väl få har missat är ett alldeles makalöst resmål.

Vi har valt att satsa på Stellenbosch och golfresorten Devonvale Golf & Wine Estate som bas, för utforskning av Western Cape, eller Västra Kapprovinsen som vi kanske borde säga på svenska.

Devonvale ligger i Stellenbosch, där klimatet är av bästa medelhavstyp med torra vintrar och lagom varma och sköna somrar. Och eftersom vår vinter är Sydafrikas sommar är klimatet som allra bäst mellan november och mars – det vill säga under våra mörkaste månader… Från boendet tar du dig enkelt runt i närområdets vackra miljöer med vingårdar, kultur och vackra byggnader. Vill du sedan ta dig in till centrala Kapstaden är det bara 30 minuter med bil och självklart har du lika nära ner till kusten, där du kan njuta av ett gott, sydafrikanskt vin och blicka ut över havet…

Många fantastiska golfbanor

Western Cape bjuder på ett stort golfutbud med banor i olika utförande och prisklasser, allt från enklare medlemsbanor till världsberömda storheter som Fancourt Links.

När du reser med oss till Devonvale kan du lägga till fri golf på hemmabanan Devonvale, som ligger utanför dörren och slingrar sig mellan vinrankor och vacker natur. Dessutom kan du uppgradera med spel på andra banor i närheten, bland andra De Salze, Arabella och Pearl Valley.

Perfekt klimat!

Western Cape har ett klimat som påminner mycket om medelhavsområdet, med varma vindar och en medeltemperatur på 25-30 grader sommartid, det vill säga vår vinter. Under vintertid – vår sommar – går temperaturen ned något och då kan det också komma några regnskurar. De flesta på plats rekommenderar oss att resa mellan mars till maj, då det är lite lägre temperaturer än i december till februari och inte lika blåsigt, men fortfarande väldigt torrt.

Welkom in Suid-Afrika!

Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Western Cape

Bokningsförfrågan
  • Stort antal klassiska banor som Arabella, Pearl Valley, Pinnacle Point, Fancourt och många, många fler.

  • Det allra bästa från hav och land plus sagoliga viner. Allt till förvånande låga priser!

  • Perfekt väder när det är som sämst här hemma! Milt medelhavsklimat och som varmast mellan november och maj.

  • Härligt med ett resmål där den svenska kronan fortfarande är stark! Det kostar lite mer att resa hit, men väl här lever du som en kunglighet för småpengar.

Stellenbosch

Upptäck charmiga Stellenbosch och Kapstaden med Sunbirdie genom en Long eller Mid Stay – med boende på eleganta Devonvale Golf & Wine Estate mitt i Sydafrikas mest omtalade vindistrikt. Här bor du i hus eller lägenheter och kan lägga till fritt spel på hemmabanan.