Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Golfresor till Chiang Rai – golf, kultur och härligt klimat

Uppe i norra Thailand, i den ”Gyllene triangeln”, finns det ”riktiga och genuina” Thailand. Bland all historia och kultur finns här också ett underbart vinterklimat, riktigt bra boenden, fantastiska naturupplevelser och – om du vill – toppgolf på flera banor!

Om ni vill fly den svenska vinterkylan och spendera en tid i värmen, är få resmål så bra som Thailand. Det är inte en slump att hundratusentals svenskar reser hit varje vinter.

Vintervädret i norra Thailand anses vara väldigt säkert och behagligt och många uppskattar att det sällan blir lika hett som längre söderut. Vår värd på plats meddelar att han endast avbrutit en runda under 15 år på grund av dåligt väder. Svala kvällar runt 20 grader dominerar. På morgonen kan temperaturen ha sjunkit till 15 grader för att sedan under dagen stiga uppåt 28-30 grader.

Svenskt/thailändskt värdpar

Vi har ett svenskt/thailändskt värdpar på plats som kan regionen, kulturen, golfen och maten utan och innan efter att ha bott i Chiang Rai i mer än 15 år. Kenneth Lundgren, vår värd på plats i Chiang Rai, längtar efter att tillsammans med sin thailändska hustru få visa våra svenska Long och Mid Stay-gäster denna fantastiska och mytomspunna region där vänliga människor, unik kultur och toppgolf går hand i hand för en oförglömlig upplevelse. Läs gärna mer på deras hemsida www.mkcr-tour.com

Mysigt boende och bra golf

Det mysiga boendet, Laluna Resort, där pooler och exotiska trädgårdar avlöser varandra, ligger centralt med restauranger och annat på promenadavstånd.

Lägger ni till golf spelar ni golf på två eller tre (beroende på säsong) fina banor med välkända Santiburi Golf Club av Robert Trent Jones JR som pricken över i:et. Läs mer om banorna via länkarna nedan.

Men området uppe i norr har så otroligt mycket mer att bjuda på än golf. Med hjälp från Sunbirdies värdpar får ni här möjligheten att upptäcka underbar kultur och naturskatter.
Vi arrangerar utflykter till marknader, till sagolika religiösa tempel, till urstammar boende i de vackra skogarna eller till restauranger för genuina thailändska smakupplevelser.

Allt sammantaget bäddar vi för en upplevelse utöver det vanliga.

Att ta sig till Chiang Rai får betraktas som väldigt smidigt. Från Bangkok tar det bara en timme upp till Chiang Rai och bokar ni hela resan hemifrån, med t.ex. Thai, behöver ni inte bekymra er för bagage då det skickas direkt hela vägen till Chiang Rai från Sverige.

Välkommen till Thailand och Chiang Rai!

Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Chiang Rai

Kundbetyg: 47, av 5,0
Beskrivning: En härligt exotisk del av Thailand, långt från den exploaterade södern
Klimat: Svalare än söderut men fram mot mars blir det ändå lite väl varmt på dagarna och då kan också eldningar och annat göra luften mer ohälsosam, vilket skett efter pandemin. November till februari är perfekt!
Med flyg: Chiang Rai ligger en timmes flyg norr om Bangkok.
Bokningsförfrågan
  • Suverän service av vår man på plats!

  • Nja, inga solstekta stränder här kanske men väl ett mycket trevligt poolområde på hotellet och charmiga ständer utmed floden!

  • Har du köpt till golfpaket, spelar vi två omväxlande och trevliga banor, varav en är en av landets bästa!

  • Underbart god och spännande mat med delvis helt andra smaker än längre söderut.

Golfen i Chiang Rai

Happy City Golf Club

Kan man annat än förvänta sig en lustfylld upplevelse här? Happy City är en utmaning för både avancerade golfare såväl som för spelare med högre handicap.

Santiburi Country Club

En av Thailands mer kända golfbanor. Fantastiskt välskött och spännande att spela. Har varit värdbana för många stortävlingar genom åren.

Waterford Valley Golf

Waterford Valley är en fantastiskt trevlig och välskött bana som ligger sagolikt vackert i en dal en bit utanför Chiang Rai. En miljö att förälska sig i!