Moniga del Garda

Long Stay
Mid Stay
Short Stay

Moniga del Garda - golfresmål för livsnjutare

Vad sägs om en Mid eller Long Stay intill Gardasjön, i en mysig Italiensk by där du kan välja till golf på två riktigt bra 27-hålsanläggningar – Gardagolf & Country Club och Palazzo Arzaga och klassiska Bogliaco? Här finns alla möjligheter till la dolce vita – Benvenuti a Moniga del Garda.

På sydvästra stranden av den vackra Gardasjön ligger Moniga del Garda, en genuin liten Italiensk by med vindlande gränder och charmiga torg, restauranger och caféer samt en del modernare områden, en mindre hamn och en fin strandpromenad där man kan strosa i lugn och ro och förundras över det vackra och ständigt föränderliga skådespel som spelas upp inför ögonen, olika varje dag till följd av väder, vindar och aktiviteten på sjön.

Bara en kilometer från centrum av Moniga del Garda ligger vårt trevliga boende med lägenheter, hotell och restaurang. Här har vi hittat ett riktigt trevligt boende på en mysig resort, med perfekt läge med närhet till restauranger och service och om du väljer att lägga till golf på eleganta Gardagolf Country Club och magnifika Arzaga Golf finns alla möjligheter att leva det ljuva livet under en tid i vår eller höst.

Bland vinkännare är Moniga del Garda känd som ”Città del Chiaretto”, detta då staden är centrum för produktionen av rosevinet Chiaretto (uttalas ”Kiaretto”). Även olivoljeproduktionen är betydande under ursprungsbeteckningen ”Olio Extra Vergine di Oliva DOP Garda”. Under sommarhalvåret finns mängder av restauranger och barer men även under vintern finns flertalet restauranger att botanisera bland.

Bland sevärdheterna får du inte missa ”Castello di Moniga”, ett slott från 10:e århundradet, vars ringmur omger ett helt kvarter. Varje måndag är det dessutom marknad på promenadavstånd från vårt boende. Marknaden är öppen mellan 8-13 varje måndag och väl värt ett eller flera besök.

Vill du ta dig utanför Moniga går en vacker väg cirka 10 kilometer genom Chiaretto-distriktet och om du uppskattar cykling finns mängder av vackra vägar i olika svårighetsgrad mellan olivlundar, vingårdar och slätter med magnifik utsikt över Gardasjön.

Tack vare den charmiga staden och de natursköna omgivningarna är Moniga ett väldigt populärt resmål under sommarmånaderna, men under vår säsong har vi staden mer för oss själva, ja om man undantar de drygt 2.500 invånarna. Passa på att upptäcka denna härliga region och leva La Dolce Vita för en tid under vår eller höst.

Lägg till golf på tre otroligt trevliga banor

När du reser med Sunbirdie till Moniga del Garda kan du köpa till önskat antal vardagsgreenfee per vecka, som gäller på de magnifika 27-hålsanläggningarna Gardagolf & Country Club och Arzaga samt klassikern Bogliaco, tre verkliga storheter inom Italiensk golf med mycket fina banor, eleganta klubbhus och ja, hög klass rakt igenom. Här sitter man gärna länge efter golfen med god mat och någon god dryck bara för att njuta av miljön.

När eller om du inte spelar golf

Vi har redan nämnt en hel del vad man kan göra förutom spela golf men runt Gardasjön finns det flera vackra små städer som Sirmione, Garda och Gardone och bara strax över 8 kilometer bort ligger Desenzano som med nära 30.000 invånare har ett större utbud av det mesta. Önskar du riktig storstadsmiljö är det inte långt till Verona, Breschia, Padova, Venedig, Bergamo eller Milano. Och dessutom bor du ju som sagt i den trevliga byn Moniga del Garda med allt som finns att se och göra där.

Golf och skidor!

Tycker du om utförsåkning är det nära till välkända skidorter som Madonna de Campiglio (110 km), Val Gardena (206 km), Marmolada-glaciären (219 km) och mängder av mindre kända orter, som Folgaria Ski (104 km), med 74 km pister och 22 liftar på mellan 1200 och 1850 meters höjd. Vi har själva kombinerat skidåkning med golf här samma dag (skidåkning på morgonen och golf på eftermiddagen) och kan varmt, eller kanske kallt? rekommendera det, då det är en oförglömlig upplevelse…

Res miljövänligt med din egen bil

Till närliggande resmål som Garda rekommenderar vi att du kör ner själv i din egen bil. För både plånboken och miljön! Dels slipper du betala för flyg och hyrbil och dessutom kan du packa fritt och kan botanisera bland närliggande vingårdar inför hemresan. Se resan som en egen upplevelse och gör dessutom miljön en stor tjänst.

Benvenuti in Italia e sul Lago di Garda!

Klicka gärna på länkarna nedan för att läsa mer om resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Moniga del Garda

Kundbetyg: Nytt boende, tidigare 4,8 av 5,0
Beskrivning: Trevlig resort med fina lägenheter, kort promenad from den lilla staden Moniga del Garda
Golfsäsong: Året runt, men perfekt för oss nordbor under höst och vår
Mat och dryck: Världens bästa ”after golf”? Mat och dryck av absolut högsta klass i alla prisklasser
Bokningsförfrågan
  • Lägg till golf på klassiska mästerskapsbanan Gardagolf & Country Club, eleganta Arzaga och klassiska Bogliaco.

  • Hundar är välkomna på resorten och i din lägenhet, men tyvärr inte på golfbanorna.

  • Tycker du om utförsåkning är det nära till flera välkända skidorter som till exempel Madonna de Campiglio.

  • Genuin Italiensk by med vindlande gränder, charmiga torg, restauranger, caféer och en fin strandpromenad.

Golfen i Moniga del Garda

Arzaga Golf

En otroligt vacker anläggning med golfbanor designade av Jack Nicklaus JR och Gary Player.

Bogliaco GC

Italiens tredje äldsta bana med makalöst vackert läge vid västra Gardasjön.

Chervò Golf Club

Klassisk och exklusiv golfbana med tre niohålsslingor intill ett elegant hotell och fina lägenheter.

Gardagolf Country Club

Klassisk och exklusiv golfbana med tre niohålsslingor med makalös utsikt över omgivningarna.

Nyheter om Moniga del Garda