Arbeta som golfvärd

Arbeta som golfvärd för Sunbirdie

Att jobba som golfvärd är ett roligt och stundtals intensivt jobb, som går att kombinera med ett aktivt liv i ett bra klimat, i social samvaro med trevliga människor och tid för en hel del golf...

Sunbirdie är ett ungt företag som vuxit snabbt och numera är Sveriges ledande arrangör av Long och Mid Stay till Sydeuropa, Sydafrika och andra solsäkra resmål. Vårt koncept bygger på Long Stay, vilket innebär att de flesta av våra gäster stannar minst 4 veckor på resmålet, men fler och fler upptäcker också det vi kallat Mid Stay, dvs ett Longstay-liknande upplägg på 2-3 veckor. Vi har även en hel del gäster som reser över en weekend eller vecka, samt släkt och vänner som besöker våra long stay-gäster under några dagar.

På de flesta av våra destinationer vill vi ha golfvärdar på plats och även om flera resmål går utmärkt att klara på egen hand, ser vi gärna att ni är ett par som reser tillsammans. Inte för att jobbet är för ansträngande för en person, men för att det ofta blir trevligare att vara länge utomlands om man är två, rent socialt. Det är ju verkligen inget 9-5 jobb och det blir mycket fritid, så det är alltid skönt att resa med någon annan.

Skapar förutsättningar för en lyckad vistelse

Golfvärdens uppgift är att skapa de bästa förutsättningarna för att våra gäster ska få en avkopplande, rolig och intressant vistelse, där vi utöver golftävlingar och ”socialgolf” också erbjuder möjligheter till utflykter, middagar, vinprovningar och andra arrangemang. Arbetet kan under vissa perioder vara intensivt, med oregelbundna tider och nära kontakt med gästerna, men också med stor frihet och en möjlighet att förverkliga drömmen om att ”leva” utomlands. 

Ansvarig för ”ditt” resmål

Som golfvärd är du ansvarig för ”ditt” resmål vilket gör att du får många olika slags arbetsuppgifter. Allt från att arrangera tävlingar och ordna med middagar till att se till så att alla gäster trivs med sitt boende och att ingenting saknas under deras vistelse. Du blir därmed deras ”problemlösare” och det är till dig de vänder sig vid eventuella problem med stort som smått. Det gäller därför att vara väl förberedd och i framkant inför deras ankomster så att de inte möter problem och för att deras önskemål i största möjliga mån ska bli uppfyllda, oavsett det gäller eftermiddagssol på balkongen eller lägenheter nära vänner. Med god framförhållning och bra förarbete får både du och gästerna en bättre vistelse.

Kort sagt kan man säga att jobbet blir enklare och roligare om man är på tårna än hamnar på hälarna, med andra ord är det gästernas första intryck och mottagande som är avgörande för hur nöjda de sedan blir och hur många problem du som värd ska råka ut för…

Det ingår även en del administrativa sysslor då du blir den som har allra bäst koll på resmålet, våra boenden och golfbanor och vi håller en kontinuerlig kontakt mellan värdar och kontoret för att se till att ditt arbete blir så enkelt och roligt som möjligt.

Goda språkkunskaper är ett plus

Utöver svenska gäster kommer du även möta gäster från andra nordiska länder samt från tyskspråkiga länder, dvs Tyskland, Schweiz och Österrike och i vissa fall även engelsktalande, då vi har gäster från såväl Grekland, Nederländerna och USA. För en god gruppkänsla och samvaro är det ett krav att du ska vara van med engelska i tal och skrift och kan du dessutom tyska eller andra språk är det ett stort plus.

Vi önskar att du:
• är serviceinriktad, handlingskraftig och har lätt för att samarbeta
• spelar golf
• har god social kompetens
• talar och skriver engelska. Kan du tyska är det ett stort plus och även andra språk som  spanska, portugisiska eller italienska är värdefulla kunskaper.
• har körkort och är minst 25 år (då många hyrbilsföretag har denna åldersgräns) men det är ingen nackdel om du är äldre…

Vi erbjuder:
• ett mycket flexibelt och roligt – stundtals krävande – arbete utomlands, som går att kombinera med egna intressen
• möjligheten till en social och utvecklande vardag i värmen under vinterhalvåret
• boende och fri golf, försäkringar samt lön och reseersättning

Läs gärna krönikan ”I huvudet på en golfvärd”

Vi önskar att du kan ansvara för ett resmål under minst en säsong (2-3 månader). Vissa resmål är uppdelade i vår- och höstsäsong (ca 1/2-1/5 samt 1/10-1/12), på andra resmål är det säsong under hela vinterhalvåret (1/10-1/5).

Ersättning och upplägg skiljer sig lite åt från resmål till resmål, då det är stor skillnad mellan att ansvara för ett av våra större resmål med många samtida gäster jämfört med våra charmiga men mindre resmål med kanske bara som mest 20-30 samtida gäster. På större och mer "komplicerade" resmål (resmål med många olika boenden och banor och/eller hundratals samtidiga gäster) önskar vi att ni är två personer men på mindre och "enklare" resmål går det utmärkt att arbeta ensam, även om vi som sagt gärna ser att ni är två personer som reser tillsammans… Erfarenheten har visat att par är mer flexibla vid oförutsedda händelser, plus att det alltid är trevligare att resa tillsammans än ensam.

Låter arbetet intressant? Då hoppas vi att du/ni kontaktar oss.

Sänd gärna en ansökan till info@sunbirdie.com där du eller ni berättar mer om er själva och era erfarenheter. Glöm inte information om språkkunskaper samt ange gärna vilken säsong du/ni önskar arbeta.

Soliga Sunbirdiehälsningar

© Sunbirdie