Hacienda del Alamo

Long Stay
Mid Stay
Short Stay

En välkomnande oas för soltörstande golfare

Toppboende intill golfbanan och golf på tre omväxlande banor i Spaniens bästa klimat med full service. Oavsett hur länge du stannar kan vi lova en underbar tid med sol, golf och livskvalité samt trevligt umgänge med likasinnade.

Costa Calida har länge varit ett av våra allra mest populära resmål för både Long, Mid och Short Stay och Hacienda del Alamo är verkligen en ny favorit, till väldigt bra pris.

Hacienda del Alamo Golf Resort ligger bara en dryg timmes bilresa från Alicantes flygplats och bara knappt 30 minuter från Murcias flygplats. Här är vädret ännu bättre än närmare kusten och omgivningarna består följaktligen främst av odlingar av kronärtskockor, citrusträd och tomater. Mitt i detta solsäkra jordbruksområde ligger “Hacienda” som en välkomnande oas för soltörstande golfare.

Trevligt golfhotell och eleganta lägenheter

På anläggningen finns ett mycket fint golfhotell, med ett enormt poolområde och en inbjudande karibisk känsla.

Intill hotellet ligger det fina klubbhuset, med en trevlig proshop och en riktigt härlig restaurang, med en stor terass som bjuder på utsikt över puttinggreen och delar av banan. Som golfare mår man som en prins eller prinsessa här och det är lätt att bli sittande här bara för att njuta av atmosfären.

På andra sidan av hotellet ligger ”Spanish Village”, vilket är en nybyggd by, där man återskapat känslan av en klassiskt spansk by. Här finner du bland annat en mataffär, ett par restauranger/caféer samt ett trevligt torg med härlig eftermiddagssol och utsikt över banan.

Bara något hundratal meter från ”byn” ligger våra fina lägenheter – alla exakt identiska och fullständigt utrustade med 2 sovrum, 2 badrum och morgon- eller eftermiddagssol på balkongen.

Golf för hela slanten

På Hacienda del Alamo finns både tennis- och padelbanor och ett mycket bra träningsområde för golf inklusive en 6-hålsbana. Men här finns också en av regionens bästa banor – Hacienda del Alamos mästerskapsbana!

Våra Mid och Long Stay-gäster kan köpa till ett greenfee-medlemskap på tre roliga och omväxlande banor och det enda som tillkommer är en spelavgift per runda på 9 EUR som betalas på plats till klubben. Reser du på Short Stay kan du köpa till valfritt antal greenfee som vi då förbokar och du behöver inte betala något på plats.

Golfbanan på Hacienda del Alamo är otroligt fin och rolig att spela. Hålen böljar fram mellan palmer och mandelträd och och känns aldrig tråkig, tack vare omväxlande design, inbjudande atmosfär och härlig karaktär.

”Hacienda” blir garanterat mångas favoritbana, men glöm inte att medlemskapet även gäller på närliggande Saurines och Mar Menor, som båda är värda att spela någon gång per vecka – särskilt Saurines som är något så exotiskt som en riktig Desert Links!

Mar Menor har varit stängd för renovering, men öppnade igen under våren 2023.

På anläggningen finns som sagt även en riktigt bra Golf Academy och faktum är att vi har specialpriser för den som ännu inte spelar golf (eller som vill bli bättre) med lektioner inkluderade!

Vem ska resa hit?

Utöver ett otroligt bra pris och roliga golfbanor, passar Hacienda den som söker ett riktigt bra boende i lugn miljö med en väldigt ”golfig” känsla.

Söker du mer liv och rörelse, närhet till stadsmiljö eller havet har vi andra resmål, men söker du lugn och ro, bra pris, ett högkvalitativt boende, närhet till golfbanan och stor variation när det gäller golf är ”Hacienda” svårslaget – jämför gärna!

När du inte spelar golf

På och kring resorten Hacienda del Alamo finns mycket att göra när du inte spelar golf. Vi har redan nämnt ”byn” som man kan strosa i och sedan finns padelbanor och tennisbanor plus ett otroligt fint träningsområde. I närmaste samhället Fuente Álamo de Murcia finns stor supermarket och flera restauranger och det är bara några mil till vackra stränder och historiska städer.

Murcia-regionen har en rik historia och själva staden Murcia får man inte missa. Här kan du strosa i timmar mellan butiker och charmiga torg innan du avslutar kvällen på någon trevlig restaurang. Klicka här för att se en video om Murcia på Youtube!

I närområdet finns även den historiska hamnstaden Cartagena och klassiska semesterstäder som Alicante, Almeria med flera. Lite längre bort finner du den moriska staden Granada och det imponerande slotts- och borgområdet Alhamra. Det anses idag vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Varmt välkommen till Costa Calida och Hacienda del Alamo!

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om våra resmål, boenden och golfbanor och tveka inte att kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du har några frågor eller funderingar – eller bara vill prata golf. Du kan även göra en offertförfrågan online här på hemsidan.

Läs mer om Long Stay Golfresor med Sunbirdie (4 veckor eller mer)
Läs mer om Mid Stay Golfresor med Sunbirdie (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay Golfresor med Sunbirdie (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie

Fakta Costa Calida

Kundbetyg: 4,0 av 5,0
Var: Costa Calida, söder om Murcia och Alicante i Spanien
Beskrivning: Golfresort med Sheraton golfhotell, fina lägenheter (alla med 2 sovrum/badrum), 1 mästerskapsbana och 6-hålsbana, finfina träningsområden och både padel och tennisbanor.
Klimat: Mycket torrt och solsäkert
Golfsäsong: Året runt, även om sommarmånaderna är i hetaste laget för oss nordbor
Mat och dryck: Flertalet restauranger på resorten
Bokningsförfrågan
  • Hacienda del Alamo Golf Resort ligger bara en dryg timmes bilresa från Alicantes flygplats och bara knappt 30 minuter från Murcias flygplats.

  • Köp till medlemskap på tre vackra golfbanor. Det enda som tillkommer är en spelavgift på 9 EUR per runda som betalas på plats till klubben.

  • Tycker du om att åka skidor är det faktiskt inte mer än ett par timmar till de välkända skidorterna i Sierra Nevada.

  • Längtar du efter sol har du kommit rätt, Costa Calida och Hacienda del Alamo är perfekt för soltörstande golfare med över 300 soldagar per år.

Golfen i Hacienda del Alamo

Hacienda del Alamo

Böljande gröna fairways och kritvita bunkrar. Hacienda del Alamo är en promenadvänlig golfbana som kommer att bli mångas nya favorit.

Mar Menor Golf

En populär golfanläggning som bjuder på omväxlande upplevelser på en och samma golfbana. Nyrenoverad till hösten 2023!

Saurines Golf

En unik och mycket trevlig 18-hålsbana i ökenstil som bjuder på flera spännande utmaningar.

Nyheter om Hacienda del Alamo