Long och Mid Stay Golf Spanien Costa Dorada

Costa Dorada – den ”gyllene kusten”
Bo i mysiga kuststaden Cambrils, med fritt spel på två underbara och varierade golfbanor!

Nyhet 2021 – fritt spel på både Bonmont och Costa Daurada!

Att Costa Dorada håller ställningen som ett av våra allra mest populära resmål är inte så underligt, då klimatet är underbart och det ingår fantastisk golf – nu med ännu större variation än tidigare och som vanligt fritt spel. Blanda sedan detta med områdets kultur, vingårdar, stränder och alla våra mysiga boenden vid havet i charmiga kuststaden Cambrils. OBS: Nytt boende, centralt i Cambrils!

Välkommen till Costa Dorada – ”den gyllene kusten”!


blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Costa Dorada är ett paradis med härliga stränder, charmiga städer och underbar golf.

Söder om Barcelona börjar ”den gyllene kusten” Costa Dorada. Över 20 mil av gyllene sandstränder, kristallklart vatten, sol, värme, kultur och golf lockar årligen hit mer än 3 miljoner turister. Här har vi på Sunbirdie funnit vårt egna paradis, med det mesta som vi nordbor längtar efter under vinterhalvåret. Ett värmande klimat (stor skillnad mot Barcelona, bara en timme längre norröver), en matkultur som bjuder på höjdpunkter från det katalanska köket och fritt spel på två fantastiska golfanläggningar – otroligt fina Bonmont och charmigt eleganta Costa Daurada.

Här på Costa Dorada erbjuder vi boenden och golfupplevelser i toppklass för dig som längtar efter att tillbringa en tid i en riktig kuststad, som lever året runt. Faktum är att vi erbjuder mängder av olika möjligheter till boenden i den fantastiskt charmiga kuststaden Cambrils. 

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Cambrils är en verklig pärla! En levande stad året runt, med ett ljuvligt medelhavsliv Morgonpromenad till fiskmarknaden eller en extra kaffe på balkongen?

I Cambrils handlar mycket om mat. Cambrils kallas för ”Costa Doradas gastronomiska centrum” och här hittar du inte mindre än två! Guide Michelin-restauranger – med förvånande låga priser. Byns matfokus smittar av sig på övriga restauranger och här finns bland annat flera små underbara tapas-barer.

Fisken hämtas i havet alldeles utanför kusten och runt hörnet finns fiskhandlare där den nyfångade fisken ligger på is och bara väntar på att bli tillagad.

För den som aldrig varit i Cambrils tidigare är överraskningen stor. Det är ju så här man vill bo under vinterhalvåret!

Fri golf på två underbart varierade banor

Inför säsongen 2021-2022 har vi ett nytt avtal om fritt medlemskap med två härliga banor. Dels en av Spaniens allra bästa banor – Robert Trent Jones JR-designade Bonmont GC, som ligger just söder om Cambrils, nära våra boenden i staden och dels den mycket trevliga banan Costa Daurada GC, som ligger ett par mil norr om Cambrils. Här  finner du en härlig 18-hålsbana samt ett  komplett Sports Center med fina träningsområden, en korthålsbana och ett stort antal tennis- och padelbanor, ett fitnesscenter och sist men inte minst ett otroligt mysigt klubbhus med en riktigt bra restaurang.

Med detta paket du får fritt spel på två underbara och omväxlande banor, och du kan spela så mycket du vill och orkar. Vi är övertygade om att detta golfpaket faktiskt är en förändring till det bättre, då det ger en stor variation och mindre trängsel på banorna som heller inte kommer stängas för olika tävlingar på samma sätt som det varit på Lumine de senaste åren.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Bonmonts härliga bana är verkligen njutbar.

Bonmonts golfbana är en verklig favorit för oss på Sunbirdie och det är därför glädjande att ha den i vårt program. Den är ritad av ingen mindre än Robert Trent Jones JR och bär många av hans adelsmärken, som en stor variation och en bra blandning av utmanande och lite mer välkomnande hål.

Första nio hålen är i stort sett helt flacka förutom det nionde hålet, som har en svag lutning upp mot klubbhuset. Här passerar man också det helt nya golfhotellet som snart kommer bli verklighet just till höger om fairway. Sista nio är lite mer krävande och framför allt hål 15, som har en ganska kraftig lutning uppför – men det är kort! Även hål 12 och 14 kan kännas jobbiga, men det är inte några Costa del Sol-backar vi talar om!

Det är absolut inga problem att gå banan, vilket också de allra flesta gör, men just de ovan nämnda hål 15 kan uppfattas som mer krävande. Sedan bär det utför igen på det fantastiska sjuttonde – vågar du gå för två in på green, eller spelar du säkert? – samt det inbjudande men ack så förrädiska artonde som är en enda lång, svag utförslöpa ner mot klubbhuset.

Sammantaget är detta en bana du inte tröttnar på i första laget!

Utöver en fantastiskt rolig bana finns ett utsökt klubbhus med en riktigt bra restaurang, där man gärna spenderar en hel del tid. Under hösten 2021 är tyvärr restaurangen stängd, men det finns möjlighet att köpa dryck, kaffe och snacks.

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Charmiga Costa Daurada blir nog mångas favorit…

En kort bit norr om våra boenden i Cambrils ligger Costa Dauradas populära bana, omgiven av olivlundar, korkekar och vajande palmer.

Om Bonmont är vacker och utmanande, är Costa Daurada charmig, mysig och familjär med vindlande hål som skyddas från havsvindarna av lummig grönska. Blåsiga dagar blir det därför en perfekt bana, till skillnad från den mer oskyddade och öppna mästerskapsbanan Bonmont.

Klubbhuset är ett kapitel för sig då det egentligen är en vacker och rustik gammal lantgård som renoverats. Här finns en fantastisk restaurang som specialiserat sig på katalansk mat och med sin charmerande miljö och oerhört servicevänliga personal är det lätt att bli kvar på ”klubben” lite för länge. Men vad gör väl det – ni är ju medlemmar!

Golfbanan är en del av Tarragona Sports Center, som är en fullfjädrad sportanläggning  för naturälskare och den som söker ett aktivt liv. Förutom golfbanan finns här finfina träningsområden, en pich and putt-bana, mängder av padel- och tennisbanor, cykelbanor och ett stort fitnesscenter. Blir det lite väl lång sittning i restaurangen, går det alltså att bränna några kalorier innan man tar sig hem…

Många härliga boenden i Cambrils på Costa Dorada

Sunbirdie erbjuder flera olika boendealternativ på Costa Dorada, alla i den charmiga kuststaden Cambrils– där man vill bo!

I centrala Cambrils finns flera 4-stjärniga boenden – dels populära Las Dunas med eftermiddagssol, två sovrum och garage, dels klassiska Port Cambrils och Vora Mar intill strandpromenaden och så mysiga Pepita Cambrils Residences och nyheten Gran VP bara en wedge från stranden, mitt i staden och slutligen vårt 3-stjärniga boende Aragó Apartments som är perfekt om du reser själv, eller klarar dig med en mindre och lite enklare lägenhet.

Läs mer om dessa boenden nedan och i faktaspalten.

Boenden i Cambrils

Las Dunas Apartmentos – Cambrils

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Dessa 4-stjärniga lägenheter ligger i den nya delen av Cambrils, cirka 300 meter från stranden och strandpromenaden och bara några minuters promenad från hjärtat av Cambrils. Lägenheterna är modernt inredda med två sovrum, separat kök som är fullt utrustat med 4 plattor, ugn, diskmaskin och tvättmaskin. Alla lägenheter har balkong eller terrass med eftermiddagssol. Pool, ej uppvärmd. I samma byggnad ligger en välsorterad livsmedelsaffär. Garage ingår i priset. Fritt Wi-Fi. Internationella Tv-kanaler. Ett härligt parkområde ligger precis utanför lägenheterna med lämningar från Romartiden.

Prislista Mid och Long Stay golfresor till Costa Dorada…

Gran VP Apartments – Cambrils Nyhet 2021!

blankblankblankblankblankblankblankblank

Ett riktigt charmigt boende med fina, välutrustade och nyligen renoverade lägenheter med det mesta du behöver för en längre vistelse och perfekt läge i centrala Cambrils. Du bor intill en lugn gågata och lägenheterna är tysta, trots dess läge mitt i staden, nära marinan, hamnen och stranden. Utsökt service och en trevlig bar på gatuplan med goda smårätter och utsökt vin och drinklista. De flesta lägenheterna har balkonger mot gaten eller marinan men det finns även två större lägenheter med magnifika terrasser. 

Prislista Mid och Long Stay golfresor till Costa Dorada…

Vora Mar Apartments – Cambrils

blankblankblank

Från din balkong har du utsikt över havet, stranden och den härliga strandpromenaden i centrala Cambrils. Det är absolut bästa läge i Cambrils och ligger just där gågatan börjar och alla restauranger ligger som ett pärlband utanför din dörr.
Lägenheterna består av ett sovrum, ett badrum och ett välutrustat kök med öppen planlösning som även går över till matplats och vardagsrum, vilket avslutas med skjutdörrar till en stor balkong ut mot havet och hamnen. Internationell TV och fri Wi-fi i lägenheten.

Prislista Mid och Long Stay golfresor till Costa Dorada…

Pepita Cambrils Residence, Cambrils

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Pepita Cambrils Residence ligger så centralt det går att bo i Cambrils med någon minuts promenad ner till hamnen eller gatorna där flest restauranger trängs.

Lägenheterna i Cambrils Residence håller 4+ stjärnig standard och är komplett inredda.
I fastigheten finns hiss som tar dig upp till din våning. Om du lämnar golfklubborna på Lumine golfklubb blir smidigheten fantastisk. Alla 12 lägenheter är unika och individuellt utformade – vissa med balkong, andra inte. Vissa har till och med med stora terasser. Grundpriset gäller lägenhet med ett sovrum och utan balkong. Bilderna i bildspelet är exempel men du får mer information om resp lägenhet när du kontaktar oss.

Det här är ett boende för dig som värdesätter att få bo på första parkett mitt i en levande by – som dessutom bjuder in till några av Spaniens bästa matupplevelser!

Prislista Mid och Long Stay golfresor till Costa Dorada…

Apartementos Port Cambrils, Cambrils

blankblankblankblankblankblankblank

Vi är mycket glada över att vi kan erbjuda detta lilla lägenhetshotell i centrala Cambrils! På bästa läge ligger Port Cambrils, endast 25-30 meter från den vackra strandpromenaden där man även finner mängder av restauranger, barer och annat. Från Port Cambrils takterrass har man milsvid havsutsikt och underbart soligt läge.

Det finns endast 6 lägenheter och alla liknar varandra utan att vara identiska. Alla lägenheter har 2 sovrum, 1 badrum, fullt utrustat kök, matplats, vardagsrum och balkong med viss sjöutsikt (sjöglimt skulle en mäklare säga!). På takterrassen njuter man av den härliga utsikten.

Port Cambrils håller god 4-stjärnig standard och med tanke på läget, utsikten, takterrassen och den höga standarden så tycker vi absolut att det är prisvärt. 
Från påsk och fram till mitten av oktober får man fritt använda poolen på Hotel Port Eugeni.
På Port Cambrils kan du verkligen njuta av din longstay och den mysiga staden Cambrils med strandpromenad, fiskebåtar, sandstränder och mängder av restauranger ”runt hörnet”.

Prislista Mid och Long Stay golfresor till Costa Dorada…

Apartamentos Aragó, Cambrils

blankblankblankblank

I centrala Cambrils (endast 300 m från stranden,  strandpromenaden och mitt bland alla restauranger) ligger detta trevliga och helt nyrenoverade lägenhetshotell. Det är samma ägare som populära Port Cambrils och de har även hotellet Port Eugeni. Hotel Port Eugeni ligger i samma byggnad som lägenhetshotellet Aragó. Lägenheterna är som sagt nyrenoverade, 3-stjärniga och det är snyggt och rent. Varje lägenhet har kök/matplats/vardagsrum, badrum och separat sovrum. Internationell TV och fritt Wi-Fi finns i lägenheterna. I byggnaden finns en tvättstuga. Här bor man mitt i Cambrils och har bara några hundra meter till fiskmarknaden, stranden, strandpromenaden mm. Alla lägenheter har tillgång till en gemensam takterrass och från påsk öppnas takterrass med pool.

Aparamentos Aragó håller 3-stjärnig standard men kan kanske upplevas som lite enkelt och har därför även ett mycket fördelaktigt pris! Fördelen är att man bor verkligt centralt i mysiga Cambrils och har närhet till strandpromenaden och alla restauranger, shopping med mera.

Prislista Mid och Long Stay golfresor till Costa Dorada…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi alltid vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.
Vår golfvärd finns på plats under säsong, se prislistan.

Starttider och greenfee

Medlemskap på Bonmont och Costa Daurada
För er som reser på Mid Stay och Long Stay med Sunbirdie till Cambrils ingår medlemskap på både Bonmont och Costa Daurada! Medlemsskapet ger dig fritt spel på banorna – låter det inte som en dröm? Det betyder i praktiken att du kan spela så mycket golf du bara orkar. Alla tider och banor kan du boka direkt i receptionen på respektive bana när du kommit ned och fått ditt medlemskap. Våra värdar arrangerar tävlingar och social golf, där du kan anmäla dig till dem.


Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Prislista Mid och Long Stay golfresor till Costa Dorada…

Klicka här för att göra en bokningsförfrågan…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Costa Dorada flyger man till Barcelona. Hit flyger man direkt med Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på sunbirdie.se/hyrbil

Cambrils Costa Dorada

När du inte spelar golf

Vår boende och golf ligger bara 8 mil söder om Barcelona. Det är naturligtvis ingen slump eftersom vi på Sunbirdie letade länge och väl efter en destination som kombinerar toppboende i en mysig by, golf av högsta klass OCH möjligheten till kulturupplevelser i form av en spännande storstad. Vi tycker att vi har lyckats fantastiskt med att få ihop dessa olika delar.

Med närheten till Barcelona förstår du som gäst vad som väntar. Barcelona har under en lång tid varit en av världens absolut ”hetaste” storstäder där kultur i världsklass, mat, sport och shopping samlas. Från boendet i Salou/Cambrils kan man antingen ta bilen eller ta tåget in till Barcelona. Varför inte stanna över en natt och känna på den spännande stadens nattpuls eller kanske uppleva ett av världens bästa fotbollslag, Barcelona FC, i sin mytomspunna hemmaarena, Camp Nou, tillsammans med runt 100 000 åskådare.

Men här i trakten finns SÅ mycket mer att se. Här finns till exempel vindistriktet Priorat som är Spaniens bästa och mest kända vindistrikt efter Rioja. Varför inte besöka ett par vingårdar i trakten och provsmaka några av Spaniens absolut bästa viner?

Alldeles runt hörnet från Salou/Cambrils och ännu närmare från golfanläggningen Lumine, ligger det gamla romerska fästet Tarragona. Staden, som dateras tillbaka till 218 BC, är faktiskt också den stad som Pontus Pilatus härstammar från. Här finns gamla fina romerska lämningar i den äldre delen av staden i form av akvedukter och cirkusar. Allra finast av dem är den gamla amfiteatern som ligger nere vid havet. Tarragona är en relativt stor stad utan att vara en storstad. Här finns allt att finna men kanske att charmen i den äldre delen är det som lockar allra mest.

blank

Längs Costa Doradas kust ligger mängder av charmiga små fiskebyar att upptäcka och förälska sig i. Lite norrut längs kusten från Tarragona ligger till exempel en fantastiskt charmig badort, mäkta populär bland välbeställda Barcelonabor och ett centrum för konstnärer och andra kulturpersonligheter. Byn som heter Sitges är mest känd för sin filmfestival och för sin fria inställning till homosexualitet. Kanske inte något för alla men en spännande utflykt icke desto mindre.

Välkommen till en oförglömlig vistelse på ”den gyllene kusten”… 


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Long Stay Living (utan inkluderade aktiviteter)
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB