Long och Mid Stay golfresor till Mauritius, Anahita

Mauritius, Anahita Golf & Spa Resort
Verkligt lyxboende med halvpension och fri golf på två underbara banor på Mauritius bästa golfresort!

Anahita Resort är i vårt tyckte Mauritius allra bästa golfresort för dig som nöjer dig med halvpension, riktigt bra boende i lägenheter och villor, fantastiska stränder och fri golf på två av öns allra bästa banor – Anahita Golf Club av Ernie Els och exotiska Ile aux Cerfs av Bernhard Langer, som ligger på den lilla paradisön med samma namn.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Hur skulle du fördriva tiden under några veckor eller månader i paradiset? Författaren Mark Twain kallade Mauritius för ”paradiset på jorden”, något som är en träffande beskrivning än idag. Öns vänliga invånare och den underbara maten med basen i det indiska, kreolska och franska köket – allt sammantaget bidrar till att en golfresa hit blir en verklig upplevelse och ett minne för livet.

Inte minst med ett boende på lyxiga Anahita Golf & Spa Resort, där halvpension och fri golf på två fantastiska banor ingår. Privata stränder och en massa sporter och upplevelser ingår också samt privat transfer till och från flygplatsen, för din säkerhet och bekvämlighet.

blankblankblankblankblankblank

Anahita Golf & Spa Resort är i vårt tycke Mauritius bästa golfresort.

Som så mycket annat i livet kostar det en del att få uppleva det bästa, men ser du till helheten är det inte mycket som slår en Mid eller Long Stay på Anahita. I alla fall inte om du söker boende i lägenhet eller villa och kan klara dig med halvpension. Just halvpensionen är en medveten satsning då många av öns i sig lyxiga All Inclusive-resorter ofta lockar en del gäster som kanske inte riktigt ”sköter” sig, om du förstår vad vi menar. Fri dryck kan ju ibland få fram det värsta i vissa människor. På Anahita är det tack vare att dryck inte ingår en helt annan femma och en mycket behaglig stämning som gör att du verkligen kommer ner i puls och kan njuta av din vistelse.

Välkommen till paradiset!

Boendet på Anahita Golf & Spa Resort

Boendet på Anahita är verkligen något extra. Magnifika lägenheter och villor med allra högsta kvalitet på material och utförande. Här mår man väldigt bra och tack vare att alla har fullt utrustade kök känner du dig snart hemma. Halvpension ingår men det är ändå skönt att ha ett kök och inte minst ett kylskåp. Vill du, kan du dessutom få halvpensionen serverad i din lägenhet!

Grundpriset ger en så kallad Junior Suite, vilket är en modern och elegant lägenhet på cirka 60 kvadratmeter med kök, separat sovrum och balkong eller uteplats. Våra Junior Suites ligger runt en gemensam pool, intill Anahitas nionde fairway, på kort promenadavstånd från resortens hjärta med strand, pooler, klubbhus, tennisbanor, gym, restauranger med mera.

blankblankblankblankblank

Våra Junior Suites är nybyggda och mycket eleganta.

Mot tillägg får du en så kallad Prestige Suite, vilket är underbara lägenheter från 150 kvadratmeter med 1-3 sovrum och stora terrasser med ”plunge pool”, dvs små, privata pooler. Dessa ligger mellan nionde hålet och havet och du kan välja mellan Golf View och Sea View (mot tillägg).

blankblankblankblankblank

Prestige Suites är underbara lägenheter med 1-3 sovrum och små pooler på terrasserna…

På resorten finns ett härligt poolområde och en av två privata stränder. Den på resorten är ”man made” och kanske inte den bästa vi njutit av, men här är man mitt i centrum med Anahitas 18:e hål, klubbhuset flera restauranger och båthuset, där alla vattenaktiviteter tar sin början i absolut närhet. Ta båtshuttlen ut till Ile Aux Cerfs, så får du njuta av den andra privata stranden, vilken är makalöst härlig och en av Mauritius allra bästa!

blankblankblankblankblank

Anahitas villor ligger utmed hemmabanan och är verkligen något utöver det vanliga.

Söker du större boenden finns ett stort antal villor i olika storlekar från 1 till 5 sovrum. Här ingår ”enbart” frukost, vilken serveras i din villa – men självklart kan du köpa till halvpension, eller varför inte hyra in en kock som tar hand om er? Kontakta oss gärna för mer information om våra villor…

Golfen under din Mid eller Long Stay

När det gäller golf är det absolut högsta klass som gäller. Utanför din dörr ligger Anahitas ”hemmabana”, ritad av den store Ernie Els. Den rankas vanligen som Mauritius bästa bana och är magnifik med stora, välkomnande fairways och upphöjda greener med förrädiska avrinningsytor och lömska bunkrar. På flera hål spelar du intill havet och trots att banan byggts med tanke på att vara en resortbana hålls den ofta som favorit bland proffsen som spelat här i Afrasia Bank Open. Banan har otroligt hög kvalitet och finish och dessutom är servicen oklanderlig.

blankblankblankblankblank

Fri golf på två underbara banor. Kan det bli bättre?

Du har även fri golf på Bernhard Langers extremt exotiska bana Ile aux Cerfs, som ligger på ön med samma namn. Du tar dig hit med båtshuttle från resorten, vilket bara det är en en exotisk upplevelse. Väl i land på Ile aux Cerfs blir du upphämtad med golfbil och körd till det mysiga klubbhuset.

Till skillnad från Anahita Golf Course är denna bana betydligt mer utmanande och kan första rundan upplevas som ”knixig”, men när du väl spelat ett varv eller två kommer du uppskatta designen. Här gäller det att ha precision från tee och trots mängder av raviner, lavastenar och vajande palmer blir nog svåraste utmaningen att inte distraheras av de osannolikt vackra vyerna över de omgivande stränderna och Indiska Oceanen.

I väntan på återfärd med båten passar det fint med ett dopp från bryggan i det kristallklara vattnet. Golf i paradiset kan vara nog så betungande…

Service under din Mid eller Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. På Mauritius har vi ingen egen personal på plats, men personalen på Anahita är extremt vänliga och serviceinriktad och hjälper dig med alla tänkbara frågor. I priset ingår även privat transfer tur/retur flygplatsen där du får en egen concierge från vår agent Emotions, som också kan stå till tjänst med vad ni än önskar göra – från shoppingturer till båtutflykter.

Gå till prislistan för Mid och Long Stay…

Starttider och greenfee

Som Sunbirdiegäst har du en fri golfrunda per dag och medlemskapet gäller på både Anahita Golf Course och Ile aux Cerfs, och på Anahita ingår även golfbil. Reser du under högsäsong (oktober-april) är golfbil obligatoriskt och vi rekommenderar att du förbokar starttider i god tid – om du vill ha attraktiva starttider, tex på morgonen. I priset ingår även rangbollar.

När du inte spelar golf

Som sagt … hur skulle du fördriva din tid i paradiset? På Anahita finns så mycket mer än golf att njuta av och vill du ta dig ut och uppleva det verkliga Mauritius finns oändligt mycket att se, göra och uppleva. Vattenfall, dykning, romproduktion, lokala marknader, kulturella begivenheter och så mycket mer. Prata gärna med din concierge från Emotions för mer information och bokning av upplevelser.

Mid, Long eller kombinationsresa

När du reser med Sunbirdie kan du välja mellan flera olika längder eller upplägg på din vistelse. Mid Stay kallar vi vistelser på 2-3 veckor. Long Stay är när du stannar 4 veckor eller mer. En riktig succé har blivit att kombinera två Mid Stays till en längre vistelse. Med andra ord kanske du åker på en Long Stay men stannar 2 veckor på ett resmål för att sedan byta resmål och stanna 2 veckor på ett annat resmål. På detta sätt får du uppleva två resmål under samma resa.

Detta är särskilt populärt på exotiska resmål som Thailand, Mauritius och i Sydafrika då man kan se och uppleva lite mer av landet och när man byter resmål kan man ta några dagar ”ledigt” och göra annat. Även dessa ”lediga” dagar kan vi hjälpa er med att boka hotell, utflykter till land och havs, kultur eller annat.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, alla transporter och golf enligt program. Se prislistan för detaljer.

Gå till prislista för Mid och Long Stay…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Vad ingår inte i priset?

Flyg ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer nedan. 

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 2 eller 4 veckor (eller så många nätter du nu bokat) från ankomstdagen.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och smidighet. Till Mauritius flyger du med fördel med Emirates via Dubai eller via Europa med SAS, Air France och Air Mauritius. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 14 eller 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Alla transporter ingår, så du behöver inte tänka på att hyra bil.


Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB