Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Lanzarote

Exotiska Lanzarote – golf, kultur och natur i ett underbart vinterklimat

Lanzarote är en exotisk vulkanö med massor av spännande utflykter, långa härliga stränder, god mat, härliga golfbanor och framför allt – ett underbart vinterklimat som passar oss nordbor alldeles perfekt. Upptäck denna härliga ö under en Mid eller Long Stay golfresa i vinter.

Playa papaguyo i spanien lanzarote longstay - SunbirdieLong Stay golfresor till Spanien, LanzaroteLong stay golf i Lanzarote, SpanienblankblankblankblankPlaya de famara i spanien lanzarote longstay - SunbirdieblankblankPlaya blanca i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Redan när du landar på Lanzarote inser du att du äventyret kan börja. Planet sänker sig med bedrägligt lugn ner mot havets vågor och innan du hunnit bli riktigt orolig dyker öns sandiga stränder upp. När hjulen strax därefter tar mark känns det som att man med nöd och näppe undsluppit havets käftar.

I sista sekund hann du kanske se en glimt av strandpromenaden och cykelbanan som nu sträcker sig ända från badorten Puerto del Carmen förbi flygplatsen (jo mellan havet och landningsbanan – riktigt mäktigt när man sitter på cykeln) till huvudstaden Arrecife.

Lanzarote är i vårt tyckte den mest intressanta av Kanarieöarna och kanske är det tack vare konstnären Cesar Manrique som på 60-talet förfärades över utvecklingen på Gran Canaria och Teneriffa och i samråd med dåtidens politiska styre genomdrev de stränga regler för öns exploatering som fortfarande gäller. Inga reklamskyltar utmed vägarna och inga hus över högsta palmens höjd är bara två regler som tillsammans med traditionen att alla hus målas med vitt som grund och sedan detaljer i antingen grönt (representerar växtligheten), brunt (jorden) eller blått (havet) gör att Lanzarote fortfarande idag känns väldigt genuint, även om ön på sina håll har flera decenniers historia av turism.

Lanzarote har också så mycket mer att erbjuda besökare än bara soliga stränder. Det 6 år! långa vulkanutbrottet på 1700-talet omdanade naturen som idag har en helt unik känsla. Lava i alla former är ett starkt inslag oavsett var du befinner dig och de gamla vulkanerna som på håll ser alldeles bruna ut är faktiskt riktigt vackra och till stor del grönskande när man kommer nära.

Det finns en rik kultur att upptäcka och skillnaden mot exempelvis grannön Fuerteventura är stor.

Turistområdena ligger alla på öns södra halva och den vi valt ut ligger nära flygplatsen. Det är alltså nära till både flygplatsen och huvudstaden och samtidigt aldrig mer än runt en halvtimme till öns spetsar i norr och söder. Lanzarote är bara 60 km lång och 20 km bred, så även om du spelar golf varje dag hinner du med lätthet utforska ön med utflykter före eller efter golfen.

Härligt boende intill stranden

Sunbirdie erbjuder det lugna resortsamhället Costa Teguise, strax norr om huvudstaden Arrecife inklusive medlemskap på öns båda golfbanor – klassiska Costa Teguise GC och den nyare Lanzarote GC, som ligger i utkanten av Puerto del Carmen.

I Costa Teguise bor du väldigt bra i lugn och trivsam resortmiljö med restauranger och service på promenadavstånd. Här finns ingen verklig stadskärna men ett stort centrum med mängder av butiker och restauranger och självklart all annan service som banker, läkare och annat.

Stränderna är väldigt inbjudande och vårt boende Club Siroco ligger bara ett hundratal meter från den rogivande strandpromenaden.

På Costa Teguise vimlar det av vindsurfare, cyklister och folk som är ute och joggar, simmar eller motionerar på andra sätt. Orten har blivit ett mecka för alla som vill röra på sig och det finns alltid något att göra. Här finns även öns äldsta golfbana, Costa Teguise, men mer om den senare.

Vårt boende i Costa Teguise

Vår boende Club Siroco ligger bara något hundratal meter från stranden och har två delar – dels standardlägenheterna som ligger runt ett trevligt men ibland lite livligt poolområde med restaurang och bar och dels det avskilda, eleganta området Serenity, med nyrenoverade 1- och 2-sovrumslägenheter runt ett mycket elegant poolområde utan stök och stoj. 2-sovrummarna ligger alltid på övre våningen av två med en trappa upp till lägenheten. Köken av enklare modell men i priserna ingår daglig frukost, som serveras i restaurangen vid entrén.

Clubsiroco reception i spanien lanzarote longstay - SunbirdieblankblankblankblankblankblankClubsiroco poolarea i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Club Sirocos standardlägenheter ligger i den livligare delen av resorten.

Även i Serenity-området finns en restaurang och det är bara några meter till närmaste näringsställe utanför resorten. Liten butik finns tvärs över gatan på hotellet Sands Beach och det är bara några hundra meters promenad till utkanten av centrala Costa Teguise med all upptänklig service.

Longstay till Lanzarote i SpanienblankblankGolfresor till Lanzarote i Spanien med mysigt boendeblankBillig long stay golfresor till Lanzarote, SpanienClubsiroco serenity badrum i spanien lanzarote longstay - SunbirdieLong stay golfresor till en exotisk vulkanö av Lanzarote, Spanien

”Serenity”-delens lägenheter ligger avskilt runt ett härligt poolområde.

Golfen på Lanzarote

På Lanzarote finns det två golfbanor. Som Sunbirdiegäst blir du medlem i båda klubbarna under din vistelse och bara en mindre avgift betalas på plats för varje runda. Du avgör därmed själv vad totalpriset för din resa ska bli.

Costa teguise njut av golfing i spanien lanzarote longstay - SunbirdieCosta teguise spela golf i spanien lanzarote longstay - SunbirdieCosta teguise golf i spanien lanzarote longstay - Sunbirdieblank

Costa Teguise Golf ligger närmast boendet och är en härlig, uppväxt parkbana med exotiska palmer och svart lavasand. Banan ligger strax nedanför en vulkan och på en sluttning ner mot havet vilket gör att man får en härlig utsikt från många hål.

Banan är utlagd i vulkanisk mark med lavasand och vulkanlandskap som närmsta granne. Detta gör att flera hål nästa känns som målade fairways bland all denna svarta och bruna lavasand. Det är en flack bana med vissa inslag av kuperade partier.

Golf i spanien lanzarote longstay - Sunbirdieblankblank

Lanzarote Golf öppnade 2008 och är utlagd på en sluttning just ovanför Puerto del Carmen. Även här får du tampas med en del lavasand men kanske är det ändå vindarna på denna ganska nybyggda och därmed inte helt uppvuxna bana som skapar spänning.

Banan är även den lätt att gå även om det finns några kuperade partier, främst runt greenerna. Banan som helhet är mycket fin, väldesignad, välskött och utsikten över havet och Puerto del Carmen är minst sagt makalös!

Klubben bygger just nytt klubbhus, ny restaurang och annat, vilket ger en helt annan inramning än det tidigare ganska enkla klubbhuset. Här är det lätt att njuta av aftergolfen, bara några kilometer från centrala Puerto del Carmen!

Klicka här för att se en video på Youtube från Lanzarote Golf…

När du inte spelar golf

Den mest uppenbara aktiviteten när du inte spelar golf är att sola och bada. Vilket säkert många av er även kommer att göra. Annars finns hur mycket som helst att göra om du vill upptäcka denna härliga Kanarieö! En biltur runt ön bjuder på exotiska vyer, vacker natur och flera små, mysiga byar där man kan stanna till för en långlunch. Du kan även rida kamel, prova på olika vattensporter, söka upp små mysiga restauranger mm. För den äventyrlige finns det vandringsleder, grottor och tunnlar.

Vi är helt övertygande om att din Mid Stay eller Long Stay på Lanzarote kommer bli helt underbar!

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Vi har dock inte någon egen värd på plats på Lanzarote, men självklart får du all tänkbar information inför din resa och under resan finns vi bara ett telefonsamtal bort om något skulle hända. De talar mycket bra engelska både på boendet och golfklubbarna.

Starttider och greenfee

Som Mid och Long Stay gäst på Lanzarote har du medlemskap som gäller på på Lanzarote Golf och Costa Teguise Golf (max 14 rundor på samma bana). Spelavgift på 8 € tillkommer per speltillfälle. Som medlem får du boka alla tillgängliga starttider 2 dygn i förväg

Vad ingår i priset?

14 respektive 28 dagars boende (2 eller 4 veckor) med service och medlemskap på två banor ingår. Spelavgift på 8 EUR per runda tillkommer.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14 eller 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 2, 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 3, 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 2 (Mid Stay) respektive 4 veckor (Long Stay), extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som påsk och nyår.

Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor till Spanien, Lanzarote…
Gå direkt till prislistan för Long Stay golfresor till Spanien, Lanzarote…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inte fasta ankomstdagar. Du väljer själv när du vill anlända och stannar således 2 eller 4 veckor från ankomstdagen – eller så länge du nu önskar.

Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs om Long Stay med Sunbirdie
Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB