Long Stay golfresor till Sydafrika, Garden Route, Cape st Francis

Cape St Francis – magisk golf och storslagen natur!

Upplev en oförglömlig Long eller Mid Stay i Sydafrika. Bo intill havet och njut av 2 golfbanor, varav den ena är rankad topp 10! Se valar leka, åk på riktig safari och bara njut av att vara i detta fantastiska land.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

 

blankblankboende flygfoto av Cape St. Francis under longstay sydafrika | SunbirdieLong stay golfresor i Cape St Francis, sydafrika | Sunbirdiegolfbana i Cape St. Francis under long stay golf sydafrika | SunbirdieCape St. Francis strand under longstay sydafrika | Sunbirdiebåtliv i Cape St. Francis floden under longstay sydafrika | SunbirdieFiskebatar i Cape St. Francis under longstay sydafrika | SunbirdieVit villor i cape st francis under longstay sydarika | SunbirdieSpektakulära stränder i Cape st Francis longstay sydafrika | SunbirdieJoes fiskrestaurang i Cape St. Francis under longstay sydafrika | SunbirdieCape St. Francis strand fyr under longstay sydafrika | SunbirdiePingviner i Cape St. Francis under longstay sydafrika | Sunbirdie

I bortre änden av välkända Garden Route ligger den charmiga lilla kustbyn St Francis Bay. St Francis Bay är en ljuvlig semesterregion där fantastiska upplevelser av natur, golf och hav kommer att bjuda på en Long Stay eller Mid Stay du sent glömmer.

Här har vi på Sunbirdie hittat en riktig pärla – Cape St Francis Resort. Med sitt läge alldeles vid strandkanten och med två golfbanor på 10 minuters avstånd finns här chansen att kombinera en golf- och naturupplevelse utöver det vanliga.

Med bara ett par kliv (nåja, mellan 20 och 200 meter) ut genom dörren från ditt boende på resorten befinner du dig på den vidsträckta sandstranden. Här ute i bukten kan man få se valar leka ända fram till mitten av november. Stränderna runt Cape St Francis är också kända för sina fina vågor. Cape St Francis Resort är omringat av flera naturreservat som genomkorsas av mysiga stigar för cykling och promenader. 

Några kilometer från resorten ligger Port St Francis, där det finns flera restauranger och inte minst den stora flottan av fiskebåtar som bara är ute efter en sak – det ”vita guldet” eller Calamares. Världens främsta fiskevatten för dessa godsaker ligger just här och man skeppar årligen oerhörda mängder till Europa och främst Spanien. Men vill du äta de allra färskaste och godaste friterade bläckfiskringarna gör du det alltså här!

Den ena av de två golfbanorna är ritad av Jack Nicklaus och är just nu rankad som 6:e bästa bana i hela Sydafrika! Tvärs över gatan ligger den andra banan, som är en charmig och familjär bana – men ändå rankad på 100:e plats. Tillsammans blir de ett perfekt par banor att variera golfen på under en vistelse här.

Som om det inte räckte, ligger Cape St Francis väldigt nära riktiga safariupplevelser. På nära avstånd ligger flera anläggningar där man kan se ”the big 5” och få uppleva svårslagna safariupplevelser. Närbelägna Addo Elephant Park och storslagna Kariega Game Reserv är två verkligt bra alternativ där vi också kan erbjuda bra priser. Genom resortens personal kan ni även uppleva fantastiska äventyr i absolut närhet.

När vi bestämde oss för att erbjuda Cape St Francis som Long och Mid Stay-resmål var det utifrån att många resenärer gärna vill se och uppleva Garden Route. Cape St Francis ligger perfekt till för det ändamålet! Landa och tillbringa ett par dygn i Kapstaden – ta hyrbilen längs sagolika Garden Route – stanna till vid någon av de fantastiska hamnstäderna längs kusten (titta gärna på alla våra tilläggspaket med vilka du kan ”skräddarsy” din egen upplevelse på väg till och från Cape st Francis) och spendera sedan en Mid eller Long Stay här borta på Cape St Francis. Låter inte det underbart?

Boendet på Cape St Francis Resort

Området där Cape St Francis idag ligger var tidigare en campingplats, men nu är det en mycket charmig och inbjudande ”by” bestående av strandhus, lägenheter och cottages. Mitt på anläggningen, nära reception och restaurang, ligger våra 2-sovrumslägenheter som är gjorda för att kunna bo en längre tid. Fullt utrustade, men lite enklare lantkök och städning samt diskning var fjärde dag ingår! Wifi och internationella tv-kanaler. Lägenheterna har antingen balkong eller terass, till alla lägenheter finns det också gemensamma grillplatser.

Våra standardlägenheter har 2 sovrum och ligger centralt på resorten.

blankblankblankLongstay Garden Route, Cape st Francis i Sydafrika

Som alternativ finns även 4-stjärniga ”cottages”. Cottages kan liknas som en liten villa med trädgård.

blankblankBekväm long stay golfresor i Cape St Francis, Garden Route, SydafrikaBillig long stay golfresor i Cape St Francis, Garden Route, Sydafrikablank

Alternativt finns det fina, fristående ”Cottages” att bo i. Dessa är lite större än lägenheterna, samt har en något högre standard – inte minst syns det på köket där det mesta du är van vid hemifrån finns. Dock inte diskmaskin, men det beror på att personalen som kommer var 4:e dag även diskar! Inte heller tvättmaskin finns men vid receptionen lämnar du helt enkelt in dina kläder och för småpengar slipper du tvätta och stryka och kan fokusera på att njuta av din Long Stay.
Våra Cottages har en liten uteplats med trädgård och egen grillplats och är väldigt bra planerade – även de centralt belägna på resorten.

Anläggningens finaste boenden är deras strandhus, vardera med 4 eller 5 sovrum och oslagbar utsikt.

Magisk golfresor till Garden Route, Cape st Francis i SydafrikablankblankblankSlappna av under en long stay golfresa till Garden Route, Sydafrika

Vill ni bo riktigt rymligt eller är ni flera par som kan tänka er att dela boende, kan vi även erbjuda fina strandhus, med underbart läge bland stranddynerna och egen pool! Det är ingen ”lyx” utan mer avskalat, rustikt med vitkalkade väggar, mörkt trä och torvtak. Oerhört charmigt!

Husen har 4 eller 5 separata sovrum på övre plan med ensuite badrum och stora sociala ytor på nedre plan där man även tar sig ut till trädgården med egen pool, stor uteplats, grill och en liten stig över sanddynerna ner till stranden. Ett härligt boende som även blir väldigt prisvärt om ni tex delar ett hus på 4 personer.

Från samtliga lägenheter och hus är det nära till allting – oavsett det är stranden, resortens pooler eller restaurang du vill ta dig till.

Klicka här för att se en sk flyover över Cape st Francis Resort i youtube…

Golfen på Cape St Francis

8 kilometer från vår resort, ligger de bägge golfbanorna St Francis Links och St Francis Bay. De ligger på varsin sida om vägen. Sväng vänster till Linksbanan och till höger för Baybanan. St Francis Bay är känd för sin gemytlighet. Här spelar man en bana som löper ner till stranden och alldeles i närheten av byn St Francis Bay by. Baybanan är lättare än Linksbanan som alltså ligger på andra sidan vägen, men ändå inte någon barnlek. 9 hål är av linkskaraktär och 9 mer av parkkaraktär – sammantaget en härligt charmig och familjär klubb och bana, just nu rankad som landets 100:e bästa bana!

 

St Francis Links är en så kallad Jack Nicklaus Signatur och makalöst vacker… men även Bay är riktigt, riktigt fin!

blankblankblankblankblankblank

St Francis Links är en Jack Nicklaus ”signature” bana. Det betyder i realiteten att han ritat banan själv. Banan är magiskt vacker och det är ingen överraskning att den rankas så högt som nummer 6 i Sydafrika. Här väntar utöver en sagolik bana ett härligt klubbliv med temaaftnar flera gånger i veckan då matpriserna ter sig otroligt billiga.

16 golfrundor ingår under en Long Stay då vi tror att många vill uppleva annat när man är i Sydafrika – men vill man spela mer så går det alldeles utmärkt. Greenfeen är liksom det mesta annat i Sydafrika billig. Under en Mid Stay ingår 8 greenfee.

När du inte spelar golf

Vi tror att man på en Long Stay till Sydafrika vill göra väldigt mycket annat än bara spela golf. Kanske är det bara att insupa att man befinner sig i fantastiska Afrika, kanske är det att åka på safari? Runt Cape St Francis finns oerhört mycket att göra. Stränderna, stigarna genom stranddynerna eller en dagsutflykt till Port Elizabeth eller kanske Knysna? På Cape St Francis Resort är man mycket vana av att tillmötesgå och hjälpa gäster till upplevelser i närområdet. 2 ggr per vecka så anordnar resorten ”shuttle service” till St Francis Bay samt till St Francis mot en liten kostnad.

Gör resan hit till ett äventyr!

För att komma till Cape St Francis kan man bila längs Garden Route. Man kan visserligen flyga till Port Elizabeth men många vill nog uppleva Garden Route och då är Cape St Francis en perfekt slutdestination.

Längs Garden Route finns ett otal fantastiska resmål i sig där man kan stanna till, spela golf och övernatta. Högt upp på listan är Fancourt Resort – Sydafrikas finaste golfanläggning. Vidare finns t ex Pezula, Pinnacle Point, Oubaii och Simola – samtliga unika och sagolika anläggningar i sig. Alla ligger längs Garden Route och gör att ni kan få en fin upplevelse i själva resan hit bort till Cape St Francis.

Vi på Sunbirdie har tagit fram flera olika trevliga tilläggspaket för er som vill uppleva mera av Sydafrika. Kontakta oss gärna för mer information om alla våra tilläggspaket eller om du vill ha en helt skräddarsydd resa. Det finns nästan inga begränsningar…


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Mängder av spännande tilläggspaket!

Utöver en härlig Mid Stay eller Long Stay kan vi nu erbjuda ett antal väl utvalda tilläggspaket för dig som verkligen vill smaka på vad Sydafrika kan erbjuda. Safari, ”golfoholic”, cityupplevelser i Kapstaden, vingårdsturer med svensktalande värd i Stellenbosch och mycket mer.

Läs mer här på hemsidan och kontakta oss gärna för mer information om alla dessa paket på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com

Tilläggspaket Sydafrika…


Service under din Long och Mid Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi under högsäsong (våren) personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse.Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Se mer information i prislistorna (länkar nedan).

Starttider och greenfee

Som Long och Mid Stay gäst med Sunbirdie på Cape St Francis har du tillgång till 4 rundor golf per vecka under din vistelse, som gäller på St Francis Links och St Francis Bay. Vill du spela mer så går det utmärkt att köpa till greenfee på plats. Starttider kan du boka direkt på golfklubben när du kommit.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för Long Stay golfresor till Cape st Francis…
Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor till Cape st Francis…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Vill du ta dig direkt till Eastern Cape, flyger du bäst med mellanlandning i Johannesburg och sedan med inrikesflyg ner till Port Elisabeth. Vi har hittat priser (med två mellanlandningar från Stockholm) från cirka 6.500:- t/r per person. Alternativ flyger man till Kapstaden och gör resan ner till Cape st Francis till en härlig upplevlese via Garden Route. Till Kapstaden flyger man ofta till mycket bra pris med världens bästa flygbolag – Emirates. Mellanlandning sker i Dubai. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.  Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen, varav MK Airbroker har mycket god, personlig service.
Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Några flygbolag till Sydafrika där du bokar direkt hos flygbolaget:
www.emirates.com
www.southafricanairways.se
www.britishairways.se
www.qatarairways.se

Resebyråer:
www.mkairbroker.se

www.flygstolen.se
www.flygvaruhuset.se
www.seat24.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till golfbanorna, som på Cape St Francis inte ligger intill ditt boende utan ca 8 km därifrån. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Long Stay Living (utan inkluderade aktiviteter)
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB