Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Costa Calida, La Torre

Nyhet! Costa Calida, La Torre – golfparadiset med boende intill banan och medlemskap på 4 underbara banor

Byt kyla, regn och rusk mot en härlig Long Stay eller Mid Stay i Spaniens bästa klimat! Lägenheter med 2 sovrum på La Torre Golf Resort inklusive medlemskap på 4 banor ritade av den store Jack Nicklaus – låter det inte som en dröm?

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Levande La Torre Golf Resort ligger i den klimatsäkra regionen Murcia, strax söder om Alicante på Costa Calida – ”den varma kusten”. Hit till Costa Calida har mängder av Sunbirdie-gäster färdats genom åren för en vistelse på Mar Menor och då har La Torre ingått som en av banorna vi spelat på.

La Torre har ett stort antal fina lägenheter och även ett 5-stjärnigt hotell i ny regi och vi är oerhört glada över att kunna erbjuda denna nyhet med riktigt fina lägenheter – alla med två sovrum och uteplats eller balkong – på en charmig och levande golfresort, med flertalet restauranger och annan service på gångavstånd och medlemskap på fyra av de i vårt tycke bästa banorna i området, ritade av Jack Nicklaus.

Med riktigt bra boende, fyra golfbanor av ”the golden bear” och ett klimat som slår det mesta i Europa är det svårt att inte trivas – varmt välkommen till Costa Calida och La Torre Golf Resort!

Boendet under din Mid eller Long Stay
The Residence La Torre

Våra lägenheter på The Residence La Torre är håller hög standard. De är privatägda och inte helt identiska vad gäller planlösning och inredning, men alla håller minst 4-stjärnig standard och har samma grundutrustning, det vill säga två sovrum och ett badrum, kök och vardagsrum samt härliga terrasser eller balkonger. Alla lägenheter är privatägda och skiljer sig därför lite i stil men en kravlista på vad som måste finnas i kök, vardagsrum, badrum uppfyller alla lägenheter.

Garage ingår i priset och du tar hissen direkt upp till din lägenhet.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Lägenheter med två sovrum på en charmig resort!

Själva resorten ligger en bit in i landet, ungefär 15 minuter från havet. Det är en etablerad ”urbanisation” med flera stora villor och ett antal lägenheter av 4-stjärnig standard, direkt intill banan La Torre. Här finns även 5-stjärnigt hotell, flera restauranger, barer, livsmedelsaffär med mera. Du bor alltså inte på någon ödslig golfanläggning utan har ett rikt utbud av restauranger och nöjen – utöver de fantastiska golfbanorna.

Golfen under din Mid eller Long Stay 

Reser du med Sunbirdie till La Torre på Costa Calida ingår som sagt medlemskap på fyra härliga golfbanor. Spela hur mycket du vill på La Torre, El Valle, Hacienda Riquelme och Alhama Signature mot en spelavgift på endast 9 Euro per runda. Oslagbart! Dessutom är vi ensamma om att ha egen personal på plats som arrangerar tävlingar, aftergolf, utflykter och mycket mer.

Som medlem får du boka alla tillgängliga starttider 48 timmar i förväg, dock aldrig mer än samma bana mer än 3 gånger per vecka (i mån av plats).

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

4 underbara banor blir dina hemmabanor under vistelsen.

La Torre får räknas som ”hemmabanan” eftersom det är här lägenheterna och hotellet ligger. Det är en rolig och vacker parkbana med lagom stor dos av utmaningar. Banans par är endast 68 men det är inget man tänker på under rundan. En riktigt rolig bana med många fina och utmanande korthål. Banan utmärker sig med många bunkrar och en hel del vattenhinder, men det kompenseras genom att den inte är så lång. En riktigt rolig golfbana som passar alla golfare!

El Valle är en riktigt pärla och kanske vår egen favorit bland de fyra banorna. Här har kvalet till Europatouren spelats, stora nationella tävlingar samt Senio touren. En underbar bana i härlig ”Arizona”-style, där man får känslan av att verkligen vara i Arizona eller ”vilda västern”, med vackra klippformationer och smaragdgröna fairways. På El Valle blandas långa och korta hål på ett härligt sätt och det blir troligen de kluriga greenområderna som avgör om du får ett par eller kanske en dubbel… El Valle ligger ca 15 minuter från La Torre.

Hacienda Riquelme är en riktig tuffing. Här krävs det att du spelar med insidan för att få bra resultat. Många bunkrar, svåra greener och många välplacerade vattenhinder. Men, det är ganska breda fairways så håller du dig på banan har du stor chans att bemästra denna pärla. Banan är bitvis kuperad. Hacienda Riquelme ligger ca 20 minuter från La Torre.

Alhama Signature Course ligger en bit bort (40 min) men det är det värt. Den här banan har nämligen Jack Nicklaus ”himself” varit med och lagt ner sin själ i, därav tillägget ”signature”. Detta är helt enkelt ett mästerverk! Allt är väl genomtänkt och inget har lämnats åt slumpen. Banan är ganska lång och svår – men en upplevelse man sent glömmer. Och vill du ha revansch på banan, kan du spela här varje dag. Banan är tyvärr stängd under vintern 21-22 men ska öppna under våren 2022.

När du inte spelar golf

Murcia-regionen har en rik historia och själva staden Murcia får man inte missa. Här kan du strosa i timmar mellan butiker och charmiga torg innan du avslutar kvällen på någon trevlig restaurang. Klicka här för att se en video om Murcia på Youtube!

I närområdet finns även den historiska hamnstaden Cartagena och klassiska semesterstäder som Alicante, Almeria med flera. Lite längre bort finner man den moriska staden Granada och det imponerande slotts- och borgområdet Alhamra. Det anses idag vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Golf och skidor?

Tycker du om att åka skidor är det faktiskt inte mer än 2,5 timmar till de välkända skidorterna i Sierra Nevada. Där kan vi utlova en unik upplevelse på 3 000 meters höjd med utsikt över Medelhavet, Gibraltarsundet med dess båttrafik och de afrikanska Atlasbergen i fonden.

Läs gärna mer om vad som finns att göra i Murcia på följande hemsidor:
www.murciaturistica.es
www.clubmurcia.com
www.los-alcazares.com
www.irmgolfexperience.com
www.costa-calida.net

Service under din Mid eller Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Vi har vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka, så du kan slappna av och njuta av din vistelse.
Vår värd finns på plats under vår säsong, vanligen mellan första oktober och sista april. 

Starttider och greenfee

Som gäst med Sunbirdie på La Torre har du medlemskap på 4 fantastiska banor. Låter det inte som en dröm?
Spelavgiften som tillkommer är på blygsamma 9 Euro per runda.
Du bokar själv dina starttider så snart du kommit ner till La Torre. Alla tider och banor bokar du direkt i receptionen på La Torre. Som medlem får du boka alla tillgängliga starttider 48 timmar i förväg, dock aldrig mer än samma bana mer än 3 gånger per vecka (i mån av plats).

Vad ingår i priset?

14, 21 respektive 28 dagars boende (2, 3 respektive 4 veckor) och medlemskap på 4 banor samt service av vår personal ingår i grundpriset.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14, 21 eller 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter, extra veckor eller tillkommande Long Stay-perioder till specialpris. Se vår prislista där du finner priser för Mid Stay (2 veckor), Long Stay (4 veckor) samt extra nätter, extra veckor och andra rabatter och tillägg.

Prislista Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Costa Calida, La Torre
 

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Eller så tar du din egen bil söderut… Läs mer om detta smidiga och miljövänliga sätt att resa nedan.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 2, 3 eller 4 veckor från ankomstdagen – eller så länge du önskar. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Alicante finns det möjlighet att flyga direkt med Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion!

Vill du hellre ha hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din vistelse på Costa Calida. Din ”hemmabana” ligger utanför dörren, men de 3 andra ligger mellan 10 till 40 minuters bilresa från boendet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida på sunbirdie.se/hyrbil

Egen bil till resmålet

Ett alltmer populärt sätt att resa till Sydeuropa är att ta sin egen bil söderut. Du slipper då krångel med flyg och hyrbil och har du inte en osedvanligt törstig bil blir det även klart bättre pris, jämfört med flyg och hyrbil. Dessutom är det miljövänligt, smidigt, säkert och tryggt. Gör resan ner till en upplevelse – och fyll bilen med godsaker på vägen hem!


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB